??? Hadi bakalım golfculer cvplar gelsin:))
A3 Mü Yoksa Golf Mü ?
Başlatan:
Yesim
, 21 Eki, 2010 - 23:35
Tarih : 21 Ekim, 2010 - 23:35
Tarih : 21 Ekim, 2010 - 23:42
bi sınır koyulmalı konuya. fiyat sıkıntısı yoksa çoğu kişi donanımlı olan a3 diyecektir. ya da imkan varsa s3.
ben yine de golf alırdım aynı fiyata dahi olsalardı da. mevcut a3 kasası yıllardır sadece ufak makyajdan ibaret. içerisi zaten golf ün dolusuyla kıyaslanamaz. malzeme kalitesinde de aman aman bi farklılık yok. dolayısıyla yine golf 6 alırdım aynı fiyata alabilecek olsam bile
ben yine de golf alırdım aynı fiyata dahi olsalardı da. mevcut a3 kasası yıllardır sadece ufak makyajdan ibaret. içerisi zaten golf ün dolusuyla kıyaslanamaz. malzeme kalitesinde de aman aman bi farklılık yok. dolayısıyla yine golf 6 alırdım aynı fiyata alabilecek olsam bile
Bu mesaj tuuuurul tarafından düzeltildi. Tarih: 21 Ekim, 2010 - 23:54
Tarih : 21 Ekim, 2010 - 23:49
Çok haklısınız aynı fiyat olsa karşılaştırma daha iyi yapılırdı gerçi aralarında ne kadar fark var tam olarak bilmiyorum ama ama ben ne olursa olsun GOLF diyorum
golfculer Cook mutevaziler demeden gecmeyeceğim
)
İcerisi zaten golfün dolusuyla kıyaslanamaz derken????
İcerisi zaten golfün dolusuyla kıyaslanamaz derken????
Tarih : 21 Ekim, 2010 - 23:58
iç görsellik, sadelik, malzeme kalitesi ve iç donanım gibi noktalara puan verilecek olursa en dolusuyla golf ün a3 ün en dolusuna kıyasla golf daha üstün çıkacaktır. bundan 5 6 7 artık kaç yıl önceki a3 ü konuşuyosak şu ankinden çok bi farkı yok, ama golf her seferinde bariz değişiklikler yaptı şu an ki iç tasarımı şimdiye kadar olanlara göre en başarılısı bence, sınıfına göre kıyasladığımızda da görsellik olarak rakibi bmw, audi falan değil yeni opel astra olur bence. ondaki iç tasarımın da çok şatafatlı ve karmaşık olduğunu düşünürsek de yine golf çok daha başarılı diyebilirim. benim şahsi düşüncem tabi
Tarih : 22 Ekim, 2010 - 00:03
Evt çok doğru soyluyorsunuz bugün a3 kullandım yemin edrim golfün rahatlığı yok insan kendi arabasını benimsiyor marka ne olursa olsun... A3 iç görsellik bakımdan daha iyi olabilirdi ama golf e göre çok seri .. ...
Tarih : 22 Ekim, 2010 - 00:14
Bütün opsiyonları aynı da olsa aradaki fiyat farkına ki bu her modelde en az 10 bin tl gibi bir rakama tekabül ediyor. A3 ten çok daha güzel bir dış görünüm ya da iç görünüm elde edilebiliyor. Bkz. Derwish (Burak) arkadaşımızın aracı R ön tampon arka difüzör led stoplar vs. Ben her şekilde GOLF diyorum. Malzeme kalitesi, konforu, yoltutuşu, güvenliği vs BMW, Audiyi aratmıyor. Zaten bizde hep bu yüzden bizde astra focus megane yerine hep audi ve bmw ile karşılaştırıyoruz
Golf kullanıcıları hep daha fazlasını bekliyor markadan
Tarih : 22 Ekim, 2010 - 00:14
Tabikide A3 alırdım.
Tarih : 22 Ekim, 2010 - 00:15
a3 hala malzeme kalitesi bakımından golfe gore daha iyidir ustelik eski kasa olşmasına ragmen.sadece direksiyonu bile size kaliteyi hissettiriyor.audi nin baska bir havası var.golf ayrı a3 ayrı.ulkemizdeki bos a3 leri hatta bosun fullu diyorum ben gorunce golfler daha iyi kalıyor dogal olarak, neden donanım farkı..aynı seyleri 1 serisi icinde soyleyebiliriz.suanki 1 serileri golfun yanında sanki 3-4 sene eski gibi duruyor ama adam akıllı bir 1 sersi olsa aynı seyleri soyleyemeyiz.
Tarih : 22 Ekim, 2010 - 00:16
Yesim, 22 Ekim, 2010 - 00:03 hakkında, demiş ki:
Evt çok doğru soyluyorsunuz bugün a3 kullandım yemin edrim golfün rahatlığı yok insan kendi arabasını benimsiyor marka ne olursa olsun... A3 iç görsellik bakımdan daha iyi olabilirdi ama golf e göre çok seri .. ...
seri derken hangi motorlara göre konusuyoruz bunu acaba
Tarih : 22 Ekim, 2010 - 00:33
Aynı donanım ve motorda 10.000 TL gibi bir fark çıkıyor ki, dolayısıyla benim için bu sorunun cevabı Golf'tür. He derseniz ki, aynı fark Golf ile X marka araç arasında da aynı fark var neden X marka almıyorsun, cevabı basit bu kıyaslamayı yapabilmek için kalite ölçütünün bir alt eşiği olmalı, şanzıman, motor ve donanım seçeneklerini ortaya dökünce alt eşiği geçen golften ucuz araç seat leon oluyor, leon'un üzerine verdiğim para iç mekanda sunulan kaliteye değer diye düşünyorum, zira motor, şanzıman ve elektronikte kalite farkı yok ancak iç mekan plastik, vinil, kumaş, deri, yalıtım ve tasarım kalitesi leondan çok ciddi şekilde ileride. Bu yüzden aradaki fark verilmeye değer, ama a3 ile bu kadar ciddi bir fark söz konusu değil. A3 biraz daha iyi ancak Golf tatmin edici.
Tarih : 22 Ekim, 2010 - 02:07
her marka ve modelin kendine özgü bir havası,duruşu var.bildiğim kadarıyla audi ve vw aynı fabrikada üretiliyor..aralarındaki ufak tefek ayrıntılar hariç çoğu özelliği bire bir aynı.ancak golfun farklı bir duruşu var bence.hırçın bakışları,farklılığı ve daha da önemlisi trafikte a3 o kadar çok ki artık standartlaşmaya başladı bence,tabi bu göreceli bir kavram..golf hala farklılığı ve opsiyon zenginliği ile bir adım önde duruyor diye düşünüyorum.
Bu mesaj ati_03 tarafından düzeltildi. Tarih: 22 Ekim, 2010 - 02:07
Tarih : 22 Ekim, 2010 - 04:02
Emynation , her ikiside 1400 motor
motor gücü aynı performans a3 te..
Tarih : 22 Ekim, 2010 - 05:48
Aynı koşullar altında performans olarak bir birlerine üstünlük sağlayamazlar yeşim hanım, a3'de s-tronic (dsg) şanzıman varsa bir fark hissedersiniz ya da golfünüz henüz rodajını dolduramadı bu yüzden düşük performans gösteriyor olabilir. Yakıt kalitesi ve lastik basıncı da önemli etkenler. Tüm koşullar eşitlendiğinde nerdeyse eşit performans veren araçlar ikisi de.
Tarih : 22 Ekim, 2010 - 07:37
boş a3 almaktansa boş golf alırım; dolu golf almaktansa dolu a3 alırım.
a3 tabikide daha fazla kanını kaynatıyor insanın (bence) fakat yüzü çok eskidi... bu sebepten dolayı golfü seçtiren bir çok etken var. aman aman bir kalite farkı yok aralarında kesinlikle hemen hemen aynı kalitedeler diye düşünüyorum.
ama bu tip sorular kafa kurcalyor ve kişiye göre binbir türlü cevabı var
örneğin ben bgn 1.6tdi 105hp manuel golf trendline almak yerine 1.6 tdi 105hp dsg Leon Style alırım
bazen kendi aracımı satıp alsam mı diye de düşünüyorum. fiyatları aynı çünkü
a3 tabikide daha fazla kanını kaynatıyor insanın (bence) fakat yüzü çok eskidi... bu sebepten dolayı golfü seçtiren bir çok etken var. aman aman bir kalite farkı yok aralarında kesinlikle hemen hemen aynı kalitedeler diye düşünüyorum.
ama bu tip sorular kafa kurcalyor ve kişiye göre binbir türlü cevabı var
örneğin ben bgn 1.6tdi 105hp manuel golf trendline almak yerine 1.6 tdi 105hp dsg Leon Style alırım
bazen kendi aracımı satıp alsam mı diye de düşünüyorum. fiyatları aynı çünkü
Tarih : 22 Ekim, 2010 - 08:47
zaten a3,golf ve leon ıcın kuzenler dıyebılırz,sonucta aynı grubun aracları.
ben de golfu alırken a3 ve leon da seceneklerım arasındaydı.
a3 ün fıyatı barız yuksektı dıgerlerıne gore ama hep begenmısımdır a3 ü allah var
leon un dışı gusel,içi kotuydu ve otomatık sanzıman secenegı yoktu kı hala yok galıba 1.4 tsi da,oncekı aracım manuel oldugu ıcın bıkmıstım,otomatıkte kararlıydım.
gerıye golf kaldıgı ıcın değil-fıyatı,donanımı,tipi,2.eldekı rahatlıgı ve yenı kasa olması dolayısıyla en doğru tercıh golfdü.PİŞMAN DEĞİLİM
ben de golfu alırken a3 ve leon da seceneklerım arasındaydı.
a3 ün fıyatı barız yuksektı dıgerlerıne gore ama hep begenmısımdır a3 ü allah var
leon un dışı gusel,içi kotuydu ve otomatık sanzıman secenegı yoktu kı hala yok galıba 1.4 tsi da,oncekı aracım manuel oldugu ıcın bıkmıstım,otomatıkte kararlıydım.
gerıye golf kaldıgı ıcın değil-fıyatı,donanımı,tipi,2.eldekı rahatlıgı ve yenı kasa olması dolayısıyla en doğru tercıh golfdü.PİŞMAN DEĞİLİM
Tarih : 22 Ekim, 2010 - 09:01
A3'ün dolusunun Golf'ten daha iyi olduğunu düşünüyorum, hatta genel anlamıyla A3'ün Golf'ten daha iyi bir araba olduğu fikrindeyim ama yine de A3'e o kadar para vermem. Golf alırdım ve aldım da zaten. Küçük bir arabaya bir ton para vermek bana saçma geliyor nedense.
Tarih : 22 Ekim, 2010 - 10:38
Arkadaşlar ben su ana '08 a3 kullanıyorum donanım olarakta highline golf e denk bir donanımı var,ayrıca kasım 2. haftası gelecek bir highline golf tdi siparişim var
Tarafsız olarak değerlendirebilirim sanırım.Öncelikle iç kısım kalitesi olarak kim ne derse desin a3 her parçasıyla kalitesini belli ediyor ki ben bu kaliteyi golf te hiç göremedim highline olmasına rağmen.Dış tasarım zaten görecelidir onun yorumunu yapmak saçma olur.Ama şöyle bir durum var highline golf ile aynı donanımda bir a3 arasında 10k tl değil 20-25k tl fiyat farkı oluyor.Hatta bu donanmda a3 alacağınıza boş 1.8 a4 alınabiliyor.Bende a3 ümü alırken a4 alabilecek kadar para verdim ama dolu aldım.Şu an a3 neden almıyorsun diye sorular gelecek biliyorum
nedeni ise yeni a3 ü beklememden dolayı 2 sene sonra onu alıcam bu surede min değer kaybı yaşayacağım dizel araba golf.Toparlıyım aradaki fark eğer imkanları zorlamıyorsa kesinlikle değer ama gerek var mı tercih meselesi golf zaten sınıfına göre çok kaliteli ve oturmuş bir araba ya da efsane
Tarih : 22 Ekim, 2010 - 13:02
Donanımı pek fazla umursamasam da aynı motor olduktan sonra A3'e pek ısınamıyorum. Tasarımda ise Mk5 ile şimdiki kasa A3 karşılaştırsak A3 derdim tabi, ama biraz süslendiğinde mk6'nın görünümü de baya iyi olabiliyor, tabi şimdilik. Yeni kasa A3 çıktığı an dengeler değişebilir, çok bile geç kaldılar aslında.
Tarih : 22 Ekim, 2010 - 21:08
a3 un kasası 7 yıldır piyuasada sadece makyaja ugradı.suan malzeme kalitesi bakımından golften ustun yeni cıkıcak kasa 2011 veya 2012 bası oalrak dusunuluyor ozmanki ic dizaynı gorun derim.a1 in suanki ic dizaynı a3 u gerdie bırakıyor ve orta dolulukta bir a1 in fiyatı 70 bin tl.yeni a3 siz dusunun artık.bu arada aynı motor aynı sanzuman fakat son hızda a3 209 km gosteriyor 1.4 tsi 122 icin golfte ise 200 gosteriyor..
Tarih : 22 Ekim, 2010 - 23:45
a3 daha yakısıklı duruyor!!
yenı kasasıda yolda...
yenı kasasıda yolda...
Tarih : 23 Ekim, 2010 - 12:35
Ben de araç siparişi verirken A3 le Golf arasında kaldım. Fakat hem dolu bir 1.8 TFSI ın fiyatı Golf R ın fiyatından yüksek olduğu hem de performans açısından R ın yanına yaklaşamadığı için Golf R ı tercih ettim. Ayrıca yanlış bilmiyorsam 2012 de A3 kasa değiştirecek. Sonuç olarak duygusal yaklaşsaydım A3 ü tercih ederdim. Fakat mantık doğrultusunda Golfü tercih ettim.
Tarih : 23 Ekim, 2010 - 13:06
bende bir ara a3 bakanlardandım,sonra bir yanım golf e kaydı diğer yanımda boş durmadı vw in yeni reklamındaki gibi a4 e kaydı.çıkarttığım sonuç a3 gereksiz bir model,şu an golf kullanıyorum memnunum,a3 alacak olsaydım a4 alırdım a5 e gelince o zaten bir üst sınıf.ya golf ya a4 alırsın a3 te ne oluyorki
çok mu sert oldu
Tarih : 23 Ekim, 2010 - 14:13
Golf 1.4 tsi comfortline verdigin parayla a3 en boş tek kapısını alabiliyosun a3 okadar para vermem. scirocco alırım
Tarih : 31 Ekim, 2010 - 12:57
A3'ün skywindow diye adlandırılıyor sanırım cam tavanlısı beyaz reklme mükemmel duruyor. Amam yinede beyaz golf alırdım. Hele birde şu cam tavan golf'ede konsa beyaz golf + Cam tavan+led stop+bixenon dadından yenmezdi.
Tarih : 31 Ekim, 2010 - 13:21
bende golf'e yazılmadan önce kıyaslama yaptım a3 ile hatta a3 otomatik vites olarak sunuyordu fiyat olarakta çok cuzi bir fark vardı aralarında ama özellik bakımından golf daha iyi, a3'te ise klasik bir güzellik var içide çok sade.Kalite derseniz a3 özellik derseniz golf derim ben.Bu cümleden golf'ün kalitesiz olduğu anlaşılmasın golf'e göre 1 adım daha önce bence.
Tarih : 31 Ekim, 2010 - 16:43
Açıkcası iki aracı birbirine rakip göremiyorum fiyat farkından dolayı, ben de Golf almadan önce boş ötesi kapak jantlı 3-4bin km'de 1.4T makyajlı A3'lere bakıyordum, fakat gerek ikinci el değeri, gerek sorunsuzluk ve olası servis fiyatlarındaki farklılıklardan ötürü Golf'te karar kıldım. Bir de Golf kendi sınıfında en iyiyken ve marka imajı olarak daha mütevazi göründüğü için A3'ü seçmedim. Yoksa etrafta A3'den daha az görünüyor diyemiyorum. Scirocco için de aynı şey geçerli (mesela Volvo C30 1.6D R-Design gibi şahsi kanaatimce daha tercih edilebilir bir alternatif olmasına rağmen) . Psikolojik fatkörler de etken diyebilirim. Ayıca aksesuvar,vs açısından da fiyatları nispeten daha uygun. Sonuç: Golf
Tarih : 31 Ekim, 2010 - 20:44
Ben golf siparişi verdiğim dönemde A3 le aynı donanım seviyeleri arasında en az 15.000 tl fark vardı. Eğer aradaki farkı verebilecek olsaydım A3 yerine passat alırdım diye düşünüyorum.
Tarih : 10 Ağustos, 2011 - 22:09
benim görebildiğim farklar arasında ( iki araç da tek kapı);
- highline koltukların sportline koltuklara göre rahat olması
- golf de arka koltuklara havalandırma olması (kol dayama yerinin arkasında ki, koltuk altlarında ki değil)
- ikisi de en üst donanım seçeneği olmasına rağmen golf de CC ve direksiyondan kumanda olmasına rağmen a3 de olmaması
- golf de torpido yüksekliğinin az olmasına nazaran görüş açısının daha iyi olması
a3 de standart ses sisteminde bile subwofer olması. dynaudio da seçeneğinde bile yok ( aslında gerek de yok hoparlörler mid-bass tipi çünkü)
a3 ün daha iyi hızlanması.
- highline koltukların sportline koltuklara göre rahat olması
- golf de arka koltuklara havalandırma olması (kol dayama yerinin arkasında ki, koltuk altlarında ki değil)
- ikisi de en üst donanım seçeneği olmasına rağmen golf de CC ve direksiyondan kumanda olmasına rağmen a3 de olmaması
- golf de torpido yüksekliğinin az olmasına nazaran görüş açısının daha iyi olması
a3 de standart ses sisteminde bile subwofer olması. dynaudio da seçeneğinde bile yok ( aslında gerek de yok hoparlörler mid-bass tipi çünkü)
a3 ün daha iyi hızlanması.
Tarih : 10 Ağustos, 2011 - 22:19
Ayni donanim fiyat oranina bakildiginda golf bir adim daha onde yeni kasa a3 gelse fikrim degisebilir belki ama artik cookk gec golf siparis ettim ve menunum
Tarih : 10 Ağustos, 2011 - 23:31
Audi'de şu anda %10'a varan kampanya var. Özellikle A3'ler çok uygun fiyata geliyor. Ben bir tane alacaktım hatta ama son anda vazgeçirildim. İyi ki de öyle olmuş. A3 yerine donanımı yüksek Golf her zaman tercihim olur.

En üste git