Merhaba,
Yeni bir Golf almayı düşündüğümü daha önce yazmıştım... Bir arkadaşımın arkadaşı bugün Golf 6'sını denemem için getirdi. Kendisine "yıllardan beni aklımda sadece Golf" var dediğimde, "aman hocam, yine aklında kalsın" diyerek yanıt verdi. Nedenini sorunca, kendisine Golfü çok methettiklerini, çok yüksek beklentileri olduğunu ancak aldıktan sonra bir bakıma pişman olduğunu söyledi... Neyse, deneme sürüşüne çıktığımızda aracın soğuk asfalt üzerinde içerisine çok ses aldığı dikkatimizi çekti. Sahibi arkadaş ta, bu arabanın bu kadar ses almasını anlayamadığını söyledi - ki gerçekten de ben de sukut-ü hayale uğradım. Aklında ve gönlünde Golf olan bir arkadaşınıza söyler misiniz- Golf bu kadar sesi gerçekten alıyor mu, yoksa benim bindiğim (golf 6 TSI 1.4 Comfortline Manuel) araçta mı bir sorun vardı?
Saygılarımla...
Golf 6 Ne Kadar Sessiz?
Başlatan:
Orhan MAZMAN
, 24 Kas, 2010 - 13:06
Tarih : 24 Kasım, 2010 - 13:06
Tarih : 24 Kasım, 2010 - 13:13
Orhan abi, forumda daha önce de bir çok araç kullanmış arkadaşlarımız vardır, benim yaşım henüz genç kullandığım araba sayısı sınırlı, ama yalıtım konusunda kullandıklarım arasında gerçekten iyi diyebilirim. Araçta sorun olup olmadığıi aynı yolda başka bir golf ile deneyerek görebilirsiniz, olası sorunlar kapı ayarı bozuk olabilir, kaput ayarı bozuk olabilir, kapı fitillerinde problem olabilir, lastik basınçları ve balansla ilgili dengesizlikler olabilir. Lastik markası bile yol sesini etkiler. Aynı yolda başka bir golf ile deneme yapın.
Hatta forumların birinde golf 5 sahibi bir arkadaşın çalınan antenini yan sanayi bir antenle değiştirdikten sonra 100-120km hızlarında acayip bir uğultu sesi duymaya başladığı, uzun uğraşlar sonucunda antenden geldiğini tespit edip orjinali ile değiştirmeleri sonucu sorunu çözdüklerini biliyorum. Antendeki ufak bir eğim değişikliği bile aracın sesini değiştirebiliyor. Bu yüzden gözle görülmeyen ufak detaylar bile sese sebep olabilir. Kötü haber ise, bu tür ses problemleri tespit etmesi ve çözmesi en zor olan işlerdir.
Hatta forumların birinde golf 5 sahibi bir arkadaşın çalınan antenini yan sanayi bir antenle değiştirdikten sonra 100-120km hızlarında acayip bir uğultu sesi duymaya başladığı, uzun uğraşlar sonucunda antenden geldiğini tespit edip orjinali ile değiştirmeleri sonucu sorunu çözdüklerini biliyorum. Antendeki ufak bir eğim değişikliği bile aracın sesini değiştirebiliyor. Bu yüzden gözle görülmeyen ufak detaylar bile sese sebep olabilir. Kötü haber ise, bu tür ses problemleri tespit etmesi ve çözmesi en zor olan işlerdir.
Tarih : 24 Kasım, 2010 - 13:28
Ses konusu benim için de oldukça önemliydi aldıktan hemen sonra mevcut continental lastikleri michelin lastiklerle değiştirdim ve oldukça memnunum..
Tarih : 24 Kasım, 2010 - 14:41
golfü bu konuda yabana atmamak gerek.kendi sınıfındaki birçok araca göre daha sessiz olduğunu söyleyebilirim.soğuk havalarda sertleşen lastik ve soğuk asfalttan dolayı ses gelmesi golfün suçu değil yani fiziksel bir durum.birçok araç parçalarının zamanla tıkırtı yapmasına rağmen golf kendi sınıfının en sağlam arabasıdır diyebilirim.
Bu mesaj tatlisevgi tarafından düzeltildi. Tarih: 24 Kasım, 2010 - 14:45
Tarih : 24 Kasım, 2010 - 14:46
Tarih : 24 Kasım, 2010 - 15:04
Golf sınıfında BMW 1 serisinden bile sessiz bir araçtır.Camları daha kalın izolasyonu daha iyidir.Tüm iç trim kalitesi rakiplerine göre iyidir.Bunları ben değil 2008 yılında yapılan testler söyledi.Emre otomobil ile ilgili geçerli açıklamayı yapmış lastik sesi olabilir,yerine otormamış bir fitil ses yapabilir vs vs....Ses problemi olarak nereden ses şikayetiniz olduğu veya sizin tatmin olamadığınızın üstüne eğilmek lazım.
Tarih : 24 Kasım, 2010 - 15:10
herkesin dikkat ettiği bir nokta var orhan bey
arkadaşınki lastik uğultusudur, değiştirmiştir
sizinki ne ise o yönde hareket etmek gerek
ayrıca kesinlikle bir kaç golf 6 ya binin derim.
ben yaklaşık 15-20 adet golf6 ya bindim ve her birinin ses konusundaki tavrı başkaydı
çıtırtısı bol olan da duydum yolda kaymak gibi akanı da gördüm
arkadaşınki lastik uğultusudur, değiştirmiştir
sizinki ne ise o yönde hareket etmek gerek
ayrıca kesinlikle bir kaç golf 6 ya binin derim.
ben yaklaşık 15-20 adet golf6 ya bindim ve her birinin ses konusundaki tavrı başkaydı
çıtırtısı bol olan da duydum yolda kaymak gibi akanı da gördüm
Tarih : 24 Kasım, 2010 - 15:32
Aslında Golf'un Yol sesi konusunda bende daha iyi olmasını beklerdim ama yol sesinin dikkat cekmesi kabinde onun haricinde (motor v.s) sesin çok olmamasıyla da ilgili. Motor gercekten sessiz Golf 6 da. Kapılar kapatılınca dış dünyayla bağlantı da kesiliyor adeta. Dışarının sesi de bu anlamda az bence gayet iyi. Bu sesler az olunca en dikkat cekici ses Yol sesi oluyor bir de sağdan soldan gelen cıtırdı v.s . Benim daha önce kullandığım araçlara göre yol sesi de kesinlikle rahatsızlık vermiyor. Arkadaşların dediği gibi, yol durumu, lastik seçimi hepsi bu ses durumunu etkiyen unsurlar. Yanlız bir akrabamda Peugeot 5008 var. Onun mesela ciddi anlamda az yol sesi var. Pütürlü yolda bile inanılmaz geldi bana hiç gelmiyor ses nerdeyse.Açıkcası şaşırtmadı değil Peugeot 406 kullandım 2 sene + 106 GTI hadi GTI 'ı salla ama 406 dan sonra başka bir peugeotda bu denli iyileşme şaşırtıcı geldi.
Tarih : 24 Kasım, 2010 - 20:35
Orhan MAZMAN, 24 Kasım, 2010 - 13:06 hakkında, demiş ki:
Merhaba,
Yeni bir Golf almayı düşündüğümü daha önce yazmıştım... Bir arkadaşımın arkadaşı bugün Golf 6'sını denemem için getirdi. Kendisine "yıllardan beni aklımda sadece Golf" var dediğimde, "aman hocam, yine aklında kalsın" diyerek yanıt verdi. Nedenini sorunca, kendisine Golfü çok methettiklerini, çok yüksek beklentileri olduğunu ancak aldıktan sonra bir bakıma pişman olduğunu söyledi... Neyse, deneme sürüşüne çıktığımızda aracın soğuk asfalt üzerinde içerisine çok ses aldığı dikkatimizi çekti. Sahibi arkadaş ta, bu arabanın bu kadar ses almasını anlayamadığını söyledi - ki gerçekten de ben de sukut-ü hayale uğradım. Aklında ve gönlünde Golf olan bir arkadaşınıza söyler misiniz- Golf bu kadar sesi gerçekten alıyor mu, yoksa benim bindiğim (golf 6 TSI 1.4 Comfortline Manuel) araçta mı bir sorun vardı?
Saygılarımla...
Saygılarımla...
Orhan bey ben de yol sesinden şikayetçiyim özellikle uzun yolda müzik açık olmadığı zaman rahatsız bile oluyrm.ama golf gerçekten sessiz bir araç dizel olmasına rağmen motor sesi o kadar az ki..tahminen yol sesi arkadaşınızın aracında olduğu gibi lastiklerden dolayıdır.benim lastiklerim turanza er 300.biraz sicili kötüymüş diye duydum ses konusunda.test ettiğiniz golf ün lastikleri ne markaydı acaba?
Tarih : 24 Kasım, 2010 - 20:51
Arkadaşlar aracımı General den alıp yola çıktım. Levent istikametinden Fsm istikametine seyir halindeyken asfaltın
çakıl çıkıntılarından dolayı gelen sese şaşırdım. Hemen aradım servisi sökük eksik gevşek birşeymi bıraktınız son kontrolü yaptınızmı diye
Çünkü sipariş aracımı beklerken 3 aylığına 2004 Hyunda 1.3 accent aldım. Arka lastikler bitikti ama o yolda araçtan tık gelmiyordu.
Bariz lastik sesiydi, dunlop ları michelin ile değiştirdim ama aynı ses var. Şimdi birde kapılardan ses gelmeye başladı.
Aracın altını inceledim diğer araçlardaki gibi pütür kaplama izalasyon yok sadece sağ ve sol tarafta plastik kaplamalar var.
Fakat bu yoldaki ses ve kapı sesi hariç şikayetim yok. Bunlar hariç Golf sessizlikte başarılı. Ama katalog daki sessizlik reklamı abartılı.
çakıl çıkıntılarından dolayı gelen sese şaşırdım. Hemen aradım servisi sökük eksik gevşek birşeymi bıraktınız son kontrolü yaptınızmı diye
Çünkü sipariş aracımı beklerken 3 aylığına 2004 Hyunda 1.3 accent aldım. Arka lastikler bitikti ama o yolda araçtan tık gelmiyordu.
Bariz lastik sesiydi, dunlop ları michelin ile değiştirdim ama aynı ses var. Şimdi birde kapılardan ses gelmeye başladı.
Aracın altını inceledim diğer araçlardaki gibi pütür kaplama izalasyon yok sadece sağ ve sol tarafta plastik kaplamalar var.
Fakat bu yoldaki ses ve kapı sesi hariç şikayetim yok. Bunlar hariç Golf sessizlikte başarılı. Ama katalog daki sessizlik reklamı abartılı.
Tarih : 24 Kasım, 2010 - 22:18
Kapı sesi maalesef kronik bi durum neredeyse herkeste var galiba o şikayet :S
Tarih : 24 Kasım, 2010 - 22:44
ben transporter da kullanıyorum ondan sonra cok acık ve net olarak kısaca uzatmadan
COK AMA COK SESSIZ
ama ses ıstıyosan radyoyu kapat yol bossa bıde aksam vaktı ıse cıkar aracı 4bın devırın ustune ozaman arac tadından yenmıyo
COK AMA COK SESSIZ
ama ses ıstıyosan radyoyu kapat yol bossa bıde aksam vaktı ıse cıkar aracı 4bın devırın ustune ozaman arac tadından yenmıyo
Tarih : 24 Kasım, 2010 - 22:52
ya rüzgarlı havada (araç hızlı gidiyorken demiyorum
) uğultu problemi yaşıyorum.. Var mı bi 2nci kişi?
Tarih : 24 Kasım, 2010 - 23:07
ses alıyor diyen arkadaş bir forda ya da hondaya binsin
Tarih : 24 Kasım, 2010 - 23:30
Arkadaşlar merhaba benimde aracım 2 haftalık hiçbir yerinde tıkırtı yok çok şükür ancak lastik basınçlarıda gözümün önünde ayarlanıp teslim aldım.ancak sanki şöyle bi ses var araçta uğultu şeklinde asfaltın tüm karakterini hissettiriyor desem yeri var.atıyorum lastikler 30 olması gerekirken 45 hava basılmış bi lastik sesi gibi ses eminim orhan bey de böyle bi sesden bahsediyordur ki çok haklı...tabi birde şu var çevre yolu otoban bir yolda kaymak gibiden de öte çok enteresan...
bende 2010 polo vardı mayısda alıp eylülde sattım o aracın amartisör yada yay yürüyen aksam konforu daha iyiydi bence ama o da bi ufak asfalt göçüklerinde kasislerde beşik gibi sallıyodu
Neyse özet olarak garip bişey var,
ya arabanın alaşımından kaynaklı ya yürüyen aksam metal alaşımı aks v.s..tek çözüm davlumbazların içine ses yalıtımı yapmak gerek çift kat ondan sonra muhteşem bi araba
bende 2010 polo vardı mayısda alıp eylülde sattım o aracın amartisör yada yay yürüyen aksam konforu daha iyiydi bence ama o da bi ufak asfalt göçüklerinde kasislerde beşik gibi sallıyodu
Neyse özet olarak garip bişey var,
Tarih : 25 Kasım, 2010 - 01:57
golf-35, 24 Kasım, 2010 - 23:30 hakkında, demiş ki:
.atıyorum lastikler 30 olması gerekirken 45 hava basılmış bi lastik sesi gibi ses eminim orhan bey de böyle bi sesden bahsediyordur ki çok haklı... 
Kayın babamda 2 önceki kasa passat var. Golfte duyduğum sesi aynı yolda onda duymuyorum. "Ses alıyor diyen arkadaş forda hondaya binsin" diyen arkadaşım da bir nebze halkı ama ben zaten bu tür arabaları almayı aklımın bir köşesinden bile geçirmiyorum. Sadece "Tüm zamanların en sessiz golfü" sloganından sonra yoldaki sesten duyduğum rahatsızlığı anlatmaya çalışmıştım....
Ayrıca bugün araca binen diğer arkadaşım araçta çelik cant olmasının da sese neden olabileceğeini söyledi. Yani alüminyum cant daha yumuşak olduğu için sesi daha az alır dedi. Bu ne kadar doğru bilemiyorum.
Tarih : 25 Kasım, 2010 - 09:53
HakanT, 24 Kasım, 2010 - 15:32 hakkında, demiş ki:
Aslında Golf'un Yol sesi konusunda bende daha iyi olmasını beklerdim ama yol sesinin dikkat cekmesi kabinde onun haricinde (motor v.s) sesin çok olmamasıyla da ilgili. Motor gercekten sessiz Golf 6 da. Kapılar kapatılınca dış dünyayla bağlantı da kesiliyor adeta. Dışarının sesi de bu anlamda az bence gayet iyi. Bu sesler az olunca en dikkat cekici ses Yol sesi oluyor bir de sağdan soldan gelen cıtırdı v.s . Benim daha önce kullandığım araçlara göre yol sesi de kesinlikle rahatsızlık vermiyor. Arkadaşların dediği gibi, yol durumu, lastik seçimi hepsi bu ses durumunu etkiyen unsurlar. Yanlız bir akrabamda Peugeot 5008 var. Onun mesela ciddi anlamda az yol sesi var. Pütürlü yolda bile inanılmaz geldi bana hiç gelmiyor ses nerdeyse.Açıkcası şaşırtmadı değil Peugeot 406 kullandım 2 sene + 106 GTI hadi GTI 'ı salla ama 406 dan sonra başka bir peugeotda bu denli iyileşme şaşırtıcı geldi.
Tarih : 25 Kasım, 2010 - 10:24
aslında aynı katagorideki araçlarla kıyaslamak lazım. babamın borasında daha az yol sesi var fakat bora passat vesayre bunlar sedan arabalar ve bagaj kısımıda kapalı bizim araçlarda yol sesinin çoğuluğuda zaten arkadan geliyor hackbak arabaya bineceksen ses olacak okadar ama benim önceki 2005 golfüme göre çok daha sessiz ve konforlu
Tarih : 25 Kasım, 2010 - 11:20
aracımın sessizliğinden cok memnunum su anda 7bin km de alalı daha 3 ay olmadı bile evet tırtırlı asfaltta lastik sesi gayet iyi duyuluyor üzerinde su anda bridgestone var michlein lastiklerin daha yumusak oldugundan dolayı daha sessiz olduğunu kullanan arkadaslarımdan duydum fakat daha yumusak oldugu içinde yıpranma daha cabuk oluyor bridgestone ye göre ayrıca köy kentimin yollarınada michlein lastik hic gelmiyor şu sıralar belediyenin 3 dönemdir bitiremediği yer altı calısmaları yüzünden cukurdan cukura ucarak geciyoruz adeta.
Tarih : 25 Kasım, 2010 - 12:00
bende aracımı alalı 2 hafta oldu ve geçenlerde arkadaş ile seyir halindeyken içeriye çok ses alıyor diye bi muhabbet döndü.Eski caddy kullanıcısı olarak golfteki sessizlik fazla tırmalamıyordu kulağımı.Caddy aracımdaki 45 yanak lastiği asfalttan aldığı sesin aynısını şuanda golften alıyorum.50 km'ye kadar bi problem olmuyor ama araç devir aldıkça bi uğultu sesi alıyor.arkadaşların tespiti doğru.Lastik basınçlarını kontrol etmem lazım.
Tarih : 25 Kasım, 2010 - 15:22
yunuskerem, 25 Kasım, 2010 - 10:24 hakkında, demiş ki:
aslında aynı katagorideki araçlarla kıyaslamak lazım. babamın borasında daha az yol sesi var fakat bora passat vesayre bunlar sedan arabalar ve bagaj kısımıda kapalı bizim araçlarda yol sesinin çoğuluğuda zaten arkadan geliyor hackbak arabaya bineceksen ses olacak okadar ama benim önceki 2005 golfüme göre çok daha sessiz ve konforlu
Çok doğru bir hususu dile getirmişsiniz, size aynen katılıyorum. HB araçların bu konuda diğerlerine göre bir dezavantajı olduğu gerçek.
Bu durum için de en uygun yöntem galiba "davlumbazların içine ses yalıtımı yapmak gerek çift kat" yöntemi
Tarih : 25 Kasım, 2010 - 16:42
öyle böyle doğru yanlılş meselesi değil bir kıyas olayıda değil bir alman otosunda olmaması gereken uğultu tarzı bir ses.Çare çift kat yada tek kat ama kesin SES YALITIMI başka yolu yok.
Tarih : 25 Kasım, 2010 - 23:04
Bazı arkadaşlar lastik basınçlarında bahsetmişler. Ben yaklaşık olarak 2 ay önce bi golf aldım ve lastik basınçlarını ölçtüğümde 30psi çıktı yani serviste öle ayarlamışlar ama bu araçların fabrikada belirlenen değerleri bu değil yakıt kapağında yazar ve 2,2 bar yazıyor. 2,2 bar yaklaşık olarak 32 psi yapıyor yani 30 psi değil servis yanlış lastik basıncı ayarlıyor
Tarih : 25 Kasım, 2010 - 23:14
Bende sorduğumda kaç basıyosunuz 29 olması gerek ona ayarlıyoruz dediler bayiden nasıl iş bu bunundamı bi standartı yok?
Tarih : 26 Kasım, 2010 - 08:57
bu iş veriden çok tecrübe işidir
almanyadan verileri neye göre veriyorlar acaba? ben sanmıyorum ki her ülkeye göre tek tek basınç yazsınlar. (bazı özel bölgeler hariç)
dolayısı ile uymakta fayda var yinede ama TR için en ideal 32-32'dir. bunu kullanan herkes memnun
almanyadan verileri neye göre veriyorlar acaba? ben sanmıyorum ki her ülkeye göre tek tek basınç yazsınlar. (bazı özel bölgeler hariç)
dolayısı ile uymakta fayda var yinede ama TR için en ideal 32-32'dir. bunu kullanan herkes memnun
Tarih : 26 Kasım, 2010 - 11:42
hamdika, 26 Kasım, 2010 - 08:57 hakkında, demiş ki:
bu iş veriden çok tecrübe işidir
Hamdi kardeşim peki 32psi her ölçü lastik ebatında mı olmalı ki mesela trendline sanıyorum ki lastik ebatı comfortline a göre bi küçüğü,sen sanıyorumki comfortline için 32 diyorsun
benim 29 olduğuna göre 32 ye çıkardığımızda lastik sesi düşermi artarmı??
Tarih : 26 Kasım, 2010 - 13:29
golf-35, 26 Kasım, 2010 - 11:42 hakkında, demiş ki:
Hamdi kardeşim peki 32psi her ölçü lastik ebatında mı olmalı ki mesela trendline sanıyorum ki lastik ebatı comfortline a göre bi küçüğü,sen sanıyorumki comfortline için 32 diyorsun

abi basınç birimi hava miktarı değildir, bunu bir çok kişi yanlış anlıyor
basit mantıkla lastiğin içi tamamen hava ile dolmadan basınç oluşmaz. nezaman ki tam dolar ondan sonra hava miktarı arttıkça basınç artar
örnek olarak
195 65 15 ebatlarında bir lastik içerisine 40 birim hava alsın. toplam basıncın 32 olması için 5 birim daha yeter diyelim. yani 45 birim ile 32psi basınca ulaşır.
225 45 17 ebatlarında bir lastik içerisine 55 birim hava alsın. toplam basıncın 32 olması için 12 birim daha yeter dersek toplamda 67 birim ile 32psi basınca ulaşır.
anlaşılacak şu ki biri 17 biri 15 lastiklerin basınçları aynı ama içerisindeki hava miktarı farklı olabilir.
normal şartlarda düşünecek olursak basınç lastik sesini çok bariz etkilemez. yalnız lastik içerisindeki hava miktarı arttıkça lastik çok şişecek ve yer ile temas eden yüzey azalacaktır ki sesi yapan bu sürtünme yüzeyidir.
yani basınç fazlası sesi azaltır ama asıl etken basınçtan ziyade lastiğin hamuru, sertliği, dişleri ve iç yapısı ile alakalıdır.
lastik vardır aracın içerisinde nefes alsanız duyarsınız
lastik vardır aracın içerisinde çamaşır makinesi çalışıyor zannedersiniz hemde sıktırma modunda
umarım anlatabilmişimdir
Tarih : 26 Kasım, 2010 - 13:46
hamdika, 26 Kasım, 2010 - 13:29 hakkında, demiş ki:
abi basınç birimi hava miktarı değildir, bunu bir çok kişi yanlış anlıyor
basit mantıkla lastiğin içi tamamen hava ile dolmadan basınç oluşmaz. nezaman ki tam dolar ondan sonra hava miktarı arttıkça basınç artar
örnek olarak
195 65 15 ebatlarında bir lastik içerisine 40 birim hava alsın. toplam basıncın 32 olması için 5 birim daha yeter diyelim. yani 45 birim ile 32psi basınca ulaşır.
225 45 17 ebatlarında bir lastik içerisine 55 birim hava alsın. toplam basıncın 32 olması için 12 birim daha yeter dersek toplamda 67 birim ile 32psi basınca ulaşır.
anlaşılacak şu ki biri 17 biri 15 lastiklerin basınçları aynı ama içerisindeki hava miktarı farklı olabilir.
normal şartlarda düşünecek olursak basınç lastik sesini çok bariz etkilemez. yalnız lastik içerisindeki hava miktarı arttıkça lastik çok şişecek ve yer ile temas eden yüzey azalacaktır ki sesi yapan bu sürtünme yüzeyidir.
yani basınç fazlası sesi azaltır ama asıl etken basınçtan ziyade lastiğin hamuru, sertliği, dişleri ve iç yapısı ile alakalıdır.
lastik vardır aracın içerisinde çamaşır makinesi çalışıyor zannedersiniz hemde sıktırma modunda
umarım anlatabilmişimdir
örnek olarak
umarım anlatabilmişimdir
Gayet anlaşılır olmuş çok teşşekürler hamdi kardeşim bilgi ve tecrübelerin için.
Tarih : 27 Kasım, 2010 - 12:31
Yol sesini bilemem ancak motor sesi için benzinciye girince motoru kapatmayı unuttuğum anlar olduğunu söyleyebilirim. Yüksek hızlarda da rüzgar sesi açısından eski Bora'ya göre daha iyi, ancak 2000 model araca göre öyle olması lazım zaten.
Tarih : 28 Kasım, 2010 - 03:54
Bende yolcu olarak geçenlerde 2010 modeldi galiba,vw bayiisinin servis ya da test aracıydı,neyse biliyosunuz zift atılıp üstüne mıcır dökülen asfaltlarımızı,en çok ses orda çıkar.Kaymak asfalttan dediğim asfalta girdik,benim biraz yol sesi uğultusu dikkatimi çekti.Hatta biraz şaşırdım,inşallah o aracın fitillerinde ya da başka bişeyinden dolayı ses vardır,çünkü ben 1 yıldır colt kullanıyodum,o araç sonuçta b segmenti yol sesi ve motor sesi fazla olması normal.
Ya da bizleri bu kadar etkileyen olay,reklamlarında kullanılan slogan ,bu kadar sessiz diye lanse edilince ,insan daha fazlasını bekliyo tabi ki
Ya da bizleri bu kadar etkileyen olay,reklamlarında kullanılan slogan ,bu kadar sessiz diye lanse edilince ,insan daha fazlasını bekliyo tabi ki
Bu mesaj ytkn tarafından düzeltildi. Tarih: 28 Kasım, 2010 - 03:55

En üste git