İçeriğe git

Golf Mü Astra Mı

- - - - -

• Please log in to reply
Bu başlığa 73 cevap yazılmış

Misafir_golf 6 efsanedir_*

• Misafirler
Öncelikle herkese merhaba
Forum çok güzel olmuş hazırlayanların eline sağlık bi sorum olacaktı şu an golf 6 ile opel astra arasında kararsız kaldım. Foruma yazılanlar beni golfe itiyor ama opelin düşük fiyat yüksek donanımı kafamı kurcalıyor. daha önce hiç volkswagenim olmadı ama arkadaşımın caddy sini kullandım bir iki sefer çok rahattı ricam golf mü astra mı hakındaki görüşleriniz şimdiden herkese teşekkürler

Elrohir

Elrohir

Yönetici

• Yönetici
  • 1.987 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp High.DSG
  • Ad Soyad:Emre Güler
İki araç da çok güzel, belirli koşullarda birbirlerine üstünlükleri söz konusu. Bu durumda sizin ihtiyaçlarınız ve beklentileriniz önem arz ediyor. Araçtan ne bekliyorsunuz? Performans ve ekonomi kriterleriniz neler? Aile otomobili olarak mı alıyorsunuz, tek başınıza mı bineceksiniz? Yalnızca şehir içi mi kullanacaksınız? Ya da yalnızca yaz tatilinde mi kullanacaksınız. Bu gibi detaylar çok önemli. Siz tam olarak otomobilden ne beklediğinizi yazın, golf ve astra'nın hangi modellerini karşılaştırdığınızı yazın, çok daha detaylı yardımcı oluruz.

Agorwal

Agorwal
  • VIP
  • 480 Mesaj
  • Araç:TSI 160Hp High.DSG
  • Ad Soyad:Hamdi
İkisindede performanslı motorlar mevcut, ancak astra'nın 1.6 turbo 180hp motorunun güç dağılımını bilmiyorum, 160hp TSI'da düşük devirde çok rahat hızlanabiliyor.
İkisindede donanımlar güzel ve pahalı.
Astra'da dsg yok, performansı düşüren ve yakıt tüketimini arttıran tam otomatik şanzuman opsiyonel, golfte dsg opsiyonel.

Her iki aracada binmiş biri olarak söyleyebilirim ki golf'ün iç hacmi kesinlikle daha geniş.

Ama şunuda söylemek isterim, 18" jantlı, bixenonlu, navigasyonlu manuel 1.6t 180hp bir astra oldukça çekici duruyor, muadil golf pahalı olacaktır.

murat.uludirik

murat.uludirik

2010 TDI 'dan--2012 TSI 160 HP'ye..

• VIP
  • 1.065 Mesaj
  • Araç:TSI 160Hp High.
  • Ad Soyad:murat uludirik .
8 yıllık opel kullanıcısı olarak.....hem ekenomi .hem performans..hemde (ki benim için önemli)araç iç desibel İ......golf dedirtiyor....yeni astra..1.6 180 hp..cok güçlü bi oerformans sergiliyor..ama tüketimi çok fazla...1.6 115 hp......prformans diye bir.şey yok olmadığı gibi çok yakıyo...1.4.140.hp..ki deneyemedim..........gürültüden( motor ve yol sesi) içeride durulmaz gibi....1.3 ctdi 95 hp olarak gelicek...bi önceki kasada.1.6 115 hp..göre çok iiidi....bu kasdaki tepkimeleri nedir ? bilemiyorum...fiyatta ise...golf ile aralarınada .açık bi fark.yok....(standart da)........................iç hacim ise golf ....bariz....!!!!
emre de söylemiş zaten ...seçeneklerini ve .kriterlerini belirlerseniz..daha net cevaplar verebiliriz...
şimdiden hayırlı olsun.......

Sergeant Angua

Sergeant Angua
  • Asil Üye
  • 250 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp Trend.
Benim tek diyeceğim; performans önemliyse ve olur da 180 hp Astra ile 160 hp Golf arasında kalırsanız kağıtta yazanlara aldırış etmeden bir test sürüşü yapıp karşılaştırın. Zamanında 180 hp 19" jantlı deri koltuklu Insignia çok makul gelmişti bize, taa ki test sürüşü yapana dek.

• Misafirler
Arkadaşlar öncelikle hepinize çok teşekkür ederim. Düşündüğüm golf 1.4 tsı dsg 122 hp higline.Daha önce otomatik kullanmadım. performansı nasıl bilmiyorum. Ama vw ci bir arkadaşım dsg al şikayetini bana yap dedi :lol: Astra da düşündüğüm modelse 1.6 115 HP Active Select cosmo. Şimdi daha aydınlatıcı oldu sanırım. yarın golfün test sürüşüne gideceğim sonra da opel de çalışan bir aradaşım sayesinde astra yı test edeceğim. yeni geldiği için normalde sıra bulmak çok zormuş. ona göre de kararımı vereceğim

Bu arada söylemeyi unuttum emre kardeş bekarım. taliplere açığım :D daha çok şehir içinde kullanacağım. beklentim ise konfor+performans. birde yakıta para ödemeyi çok sevmem ekonomik olsun isterim

murat4016

murat4016
  • Asil Üye
  • 45 Mesaj
  • Ad Soyad:Murat
Ekonomik beklentileriniz daha ön plandaysa neden diesel golf dusunmuyorsunuz?

Elrohir

Elrohir

Yönetici

• Yönetici
  • 1.987 Mesaj
  • Ad Soyad:Emre Güler

Mesajları Görüntülegolf 6 efsanedir, 17 Mayıs, 2010 - 07:33 hakkında, demiş ki:

Arkadaşlar öncelikle hepinize çok teşekkür ederim. Düşündüğüm golf 1.4 tsı dsg 122 hp higline.Daha önce otomatik kullanmadım. performansı nasıl bilmiyorum. Ama vw ci bir arkadaşım dsg al şikayetini bana yap dedi :lol: Astra da düşündüğüm modelse 1.6 115 HP Active Select cosmo. Şimdi daha aydınlatıcı oldu sanırım. yarın golfün test sürüşüne gideceğim sonra da opel de çalışan bir aradaşım sayesinde astra yı test edeceğim. yeni geldiği için normalde sıra bulmak çok zormuş. ona göre de kararımı vereceğim

Bu arada söylemeyi unuttum emre kardeş bekarım. taliplere açığım :D daha çok şehir içinde kullanacağım. beklentim ise konfor+performans. birde yakıta para ödemeyi çok sevmem ekonomik olsun isterim

Full donanıma baktığınıza göre, 3-5 liranın hesabını yapmıyorsunuz almışken en iyisi olsun diyorsunuz. Eğer opelde active select bakıyorsanız kesinlikle DSG'li bir aracı ısrarla test edin, ellerinde golf yoksa jetta passat vardır bana dsg getirin sürücem dediğiniz zaman mutlaka bir araç bulurlar. Sizin ilacınız 1.4 tsi 122hp DSG'li highline golf, zaten tsi+dsg testi yaparsanız active select 115hp aracın pek şansı kalmayacaktır :(

Agorwal

Agorwal
  • VIP
  • 480 Mesaj
  • Ad Soyad:Hamdi
Cosmo'da 17 yada 18" jant ve 225 tabanlı lastik, bi-xenon, navigasyon olmalı, highline'da bunlar yok.
1.4 122hp tsi, performans ve ekonomi konusunda 1.6 opel motorundan iyi olucağını düşünüyorum.

hamdika

hamdika

Forum Yetkilisi

• Moderatör
  • 2.002 Mesaj
  • Araç:TDI 90Hp Trend.
  • Ad Soyad:Hamdi K.
golf için bahsi geçen tüm konular arasında sizi tek düşündürecek şey donanım olur
geriye kalan her türlü konuda açıkara golf önce olacaktır
yeni astraya hiç binme şansım olmadı ama çok opel'e bindim kullandım
çığır açması gerekli herhangi bir modelde vw'nin önüne geçmesi için
(bunları uzun süreli kullanımları kıyas alarak yazıyorum)
motor derseniz 115hp astra 122 liğin dikiz aynasında bir müddet sonra görünmeyecektir...

ozerdu

ozerdu
  • Asil Üye
  • 207 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp Comfort.
  • Ad Soyad:Özer DURMUŞ
GOLF MÜ ASTARAMI KONUSUNDA BENİMDE SÖYLEYECEĞİM BİR ŞEY VAR

2006 SENESİNDE 2005 GOLF 5 ALDIM
2008 SENESİNDE 2007 GOLF 5 ALDIM
2010 SENESİNDE DE 2009 GOLF 6 ALDIM

2008 temmuz ayında otobanda kaza yaptım ve 2007 golf'ümü otobanda pert ettim. Sonrasında sigortadan paramı alınca 2005 model opel astra enjoy otomatik bir arabaya buldım 15bin kmde çok kararsız kaldım alıp almamak arasında km ve fiyatı iyi olduğundan birde alman arabası golfe yapın bir süspansiyon vardır diye düşündüm ve aldım. Almaz olaydım 15günde cam açma otomatikleri elimde kaldı 1 ay sonra kornası bozuldu 1.500 tl masraf çıktı otomatiğinde sorun çıktı sürüş keyifli değil anlıyacağınız hiç memnun kalmadım yıl sonunda hemen sattım. Benim için kötü bir deneyim oldu asla almam tavsiyede etmem. Yeni modeller içinde zaten tüm karşılaştırmaları yapmış doğuş oto golf yine üstün çıktı.

• Misafirler
Bugün her iki aracıda test ettim. Aralarında aman amanlık bir fark yok ama golf bir adım önde geldi bana. hele dsg gerçekten çok güzel bir sistemmiş. Bastıkça gidiyor araba. Astranın otomatiği yanında halt etmiş. Ara hızlanmalarıda çok güzel geldi bana golfün.asıl vurulduğum nokta ise golfteki o büyük ekran. arabanın içi teknoloji kokuyor sade ve güzel. murat 4016 diesel golf meselesine gelince doğru ekonomik ama sıcak gelmiyor bana dizel araba çok ses çıkarıyor sanki. elrohir 3-5 hesabı yapmak istemem. daha sonradan arabaya bişeler ekletmektense almışken iyisi olsun isterim

hamdika

hamdika

Forum Yetkilisi

• Moderatör
  • 2.002 Mesaj
  • Ad Soyad:Hamdi K.

Mesajları Görüntülegolf 6 efsanedir, 17 Mayıs, 2010 - 16:52 hakkında, demiş ki:

dizel araba çok ses çıkarıyor sanki.
:lol:

arabadan inen keşke dizel alsaydın benzin fiyatları çok yükseldi diyor :lol:
birçok benzinli araba bnm dizelden çok ses çıkartıyor
farz-ı misal peugeut 207 1.6

aecikmazkara

aecikmazkara
  • Asil Üye
  • 82 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp Trend.
  • Ad Soyad:Erkan Çıkmazkara
Golf almadan 1,6 115 Bg astra test ettim. Dizel arabalardan ve turbolu araclardan edindiğin tecrube sonucunda turbosuz bir araç kullanamayacagım kanısındayım. Golf 1,6 105 Bg çok tatminkar dizel bir araca göre istenilen herseyi sunuyor ve sessiz bir motoru var. Aracın içinden çok da ses duymuyorsunuz ve bunu yaparken karma 6,1 / 100 ' lük bir yakıt tüketimi ile yapyorsunuz . Ben Tsi 122 lik aldım kendime ve son derece memnunum. Astra 115 Bg bence çok gereksiz ve karmaşık bir konsol ve hantal bi yapıya sahip bir araba. Evet sessiz bir motoru var ama Tsi dan daha da sessiz denemez.
Ben alacak olsam yine Golf alırdım.

Aly

Aly

White One !

• Asil Üye
  • 614 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp High.DSG
Bizde jetta 1.6 tdi ve Mercedes c220 cdi var,çok rahat söyleyebilirim ki Jetta çok çok daha sessiz...

murat.uludirik

murat.uludirik

• VIP
  • 1.065 Mesaj

Mesajları Görüntülegolf 6 efsanedir, 17 Mayıs, 2010 - 07:33 hakkında, demiş ki:

Arkadaşlar öncelikle hepinize çok teşekkür ederim. Düşündüğüm golf 1.4 tsı dsg 122 hp higline.Daha önce otomatik kullanmadım. performansı nasıl bilmiyorum. Ama vw ci bir arkadaşım dsg al şikayetini bana yap dedi :) Astra da düşündüğüm modelse 1.6 115 HP Active Select cosmo. Şimdi daha aydınlatıcı oldu sanırım. yarın golfün test sürüşüne gideceğim sonra da opel de çalışan bir aradaşım sayesinde astra yı test edeceğim. yeni geldiği için normalde sıra bulmak çok zormuş. ona göre de kararımı vereceğim

Bu arada söylemeyi unuttum emre kardeş bekarım. taliplere açığım :) daha çok şehir içinde kullanacağım. beklentim ise konfor+performans. birde yakıta para ödemeyi çok sevmem ekonomik olsun isterim
siz zaten kendi sorunuzu yanıtlamışsınız....anlattıklarınız ve istekleriniz.GOLF diyor.....
ses konusuna gelince....araç sadece size rolenti çalışmasında ben dizelim diyo........
sürat yükseldikçe ..benzinli kadar bi ses i var...

Bu mesaj murat.uludirik tarafından düzeltildi. Tarih: 17 Mayıs, 2010 - 21:20

• Misafirler
Arkadaşlar bir kaç kişi astranın golften dar olduğunu söylemiş bu gerçekmi. çünkü kime sorduysam astra golften geniş diye duydum.

icecube

icecube

Forum Yetkilisi

• Moderatör
  • 1.820 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp High.
  • Ad Soyad:Engin Demir
hayır astra daha dar.inanın golf gercekten cok genis ozellikle arka diz mesafesesi focustan da astradan da genis ve cok rahat.bizzat gidip bakabilirsiniz isterseniz :(

murat.uludirik

murat.uludirik

• VIP
  • 1.065 Mesaj

Mesajları Görüntülegolf 6 efsanedir, 19 Mayıs, 2010 - 14:44 hakkında, demiş ki:

Arkadaşlar bir kaç kişi astranın golften dar olduğunu söylemiş bu gerçekmi. çünkü kime sorduysam astra golften geniş diye duydum.
teknik dökümandan bakabilirsin....arka diz mesafesi yeterli olur herhalde...

aoc

aoc
  • Asil Üye
  • 448 Mesaj
  • Ad Soyad:Ali Osman Cevahir
Karşılaştır ikisini donanım olarak sonra test sürüşüne cık ikisiylede :) sözlerle olmaz bazı seyler test sürüşüne cık gör arabaların farkını cukurlara felan gir motor sesini dinle ... ben 1 haftada karar verdim golf6 aldım hiç vw sürmemiştim ama iyiki almısım cok memnunum aracımdan :) Gerci simdi 18" jant ve yay takınca biraz sertleşti :)

CZZ

CZZ
  • Asil Üye
  • 241 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp Comfort.
  • Ad Soyad:Caner KARATAŞ
astra 350-400 bın yakar...golf ıse 250-300 bın...bıde bu var bunuda dusun...

galtee

galtee
  • Asil Üye
  • 16 Mesaj
  • Araç:Diğer
  • Ad Soyad:Furkan K.
golf almanızı öneririm ikinci el piyasası daha iyi satarken sıkıntı yaşamazsınız

genc35

genc35
  • VIP
  • 294 Mesaj
  • Ad Soyad:mustafa
iki araç arasındaki konfor - performans - kalite - yakıt ve 2. el piyasasını karşlaştırdığınızda bütün + lar golf ü gösterecektir.

parsb

parsb
  • Asil Üye
  • 50 Mesaj
  • Ad Soyad:BİLAL PARS
Arkadaşlar tekrardan yeni bir konu açma gereği duymadım fakat sizlerin bir konuda fikrini almak istiyorum. Daha önce sitede kardeşime golf trendline dizel+DSG almak istediğimden bahsetmiştim. Şimdi ilanlara bakıyorum gerçekten fiyatlar uçmuş gibi gözüküyor. En ucuzu 47.000 TL. Alernatif düşünecek olursak Opel Astra Classic 3+ Easytronic nasıl sizce. Kime sorduysam gitmiyor, easytronic vites sorunlu veya classic 3 ler sorunlu diyor. Birtane ilan buldum 38.000 TL daha sıfır gibi. Sizin bilginiz var mı bu araç konusunda bayan kullanıcağı için sorun teşkil eder mi yokuşlarda vs..

İlgili ilan http://www.sahibinde...-44977131/detay

ati_03

ati_03
  • VIP
  • 625 Mesaj
  • Ad Soyad:Atilla Ö.

Mesajları Görüntüleparsb, 20 Mart, 2011 - 22:27 hakkında, demiş ki:

Arkadaşlar tekrardan yeni bir konu açma gereği duymadım fakat sizlerin bir konuda fikrini almak istiyorum. Daha önce sitede kardeşime golf trendline dizel+DSG almak istediğimden bahsetmiştim. Şimdi ilanlara bakıyorum gerçekten fiyatlar uçmuş gibi gözüküyor. En ucuzu 47.000 TL. Alernatif düşünecek olursak Opel Astra Classic 3+ Easytronic nasıl sizce. Kime sorduysam gitmiyor, easytronic vites sorunlu veya classic 3 ler sorunlu diyor. Birtane ilan buldum 38.000 TL daha sıfır gibi. Sizin bilginiz var mı bu araç konusunda bayan kullanıcağı için sorun teşkil eder mi yokuşlarda vs..

İlgili ilan http://www.sahibinde...-44977131/detay
halamın corsasında easytronic şanzıman vardı,vites gerçişleri çok yavaş ve sarsıntılı.kickdown özelliği hiç hissedilmiyor.performanslı sürülecekse easytronic şanzıman gerçekten zor.tabi görüşüm kişiden kişiye değişebilir,en iyisi siz test edin easytronic şanzımanlı bir aracı.

sonders

sonders
  • VIP
  • 418 Mesaj
  • Ad Soyad:önder somuncu
http://www.golf6.com...4t/page__st__30
dahada bişey söylemiyorum

parsb

parsb
  • Asil Üye
  • 50 Mesaj
Ben dizeli sormak istedim. Asıl konu Easytronic şanzumanın yokuşlarda vs.. karakterislik özelliğinin nasıl olduğu. Sonuç olarak bayan kullanıcağı için bir sorun teşkil edermi. Atilla en yakın zamanda ben ve kardeşim gidip test edicez, fakat aracı satarken öyle güzel süslüyorlar ki bir sorun çıktığı zaman da arkasında durmuyorlar. Ben bu sorunların neler olabileceği hakkında bilgi sahibi olmask istedim.

berkay

berkay

Etkinlik Sorumlusu - Photographer

• Moderatör
  • 1.365 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp Trend.DSG
  • Ad Soyad:BerkayMuradoğlu
golf 1.4TSI 160 DSG bütçeye göre istenilen opsiyonlar bnce

parsb

parsb
  • Asil Üye
  • 50 Mesaj

Mesajları Görüntüleberkay, 20 Mart, 2011 - 22:54 hakkında, demiş ki:

golf 1.4TSI 160 DSG bütçeye göre istenilen opsiyonlar bnce

Yalnızca Dizel otomatik olması şart.

mayham85

mayham85
  • Asil Üye
  • 529 Mesaj
  • Ad Soyad:Yunus Emre ŞİMŞEK
bende o zaman tdi dsg leon diyorum. astra iç aksamı farklı duruyor olabilir ama içi özellikle çok dar ve ergonomi problemleri olan bir araç golf le değil leonla bile kıyaslamam o açıdan ki golfü golf yapan kullanışlılık ve konfor faktörüdür.