3 yıl önce Amerika'da (Lake George, New York) başımdan geçen konuşmayı anlatayım
work&travel ile gitmiş olup mc donalts zincirleri olan bayanın mc donalts'larından birinde çalışacaktık bir arkadaşımla birlikte
ilk işe girişte bayanın sekreteri ile buluştuk ve aramızda şöyle bir sohbet geçti
Sekreter: Demek Türkiye'den geliyorsunuz. Bu son zamanlarda yaşanan olaylar sizi de etkiledi.
Ben: Evet, ister istemez, komşu olduğumuz için. Nekadar doğru bilmiyorum ama kötü bir durum.
S: Evet kesinlikle, biz Amerika halkı olarak devletin bu politikasını onaylamıyoruz.
B: Nasıl yani?
S: Yani, biz de Irak'a saldırmasından yana değiliz hepimiz sebebini biliyoruz.
B: Sebep ne, barış mı?
S: Sözde evet. Aslında tek sebep petrol.
B: Ee sizin zaten petrolünüz var.
S: Evet var ama rezervlerimiz azaldı. Devletin bunu bir şekilde halletmesi lazımdı ve bu sonuçlar oluştu. Eğer amerikada petrol fiyatları yükselirse halk hemen ayaklanır ve devlet/yönetim bunu bastıramaz. Bu olmasın diye sürekli yeni kaynaklar buluyorlar. Orda ölen müslümanlar için biz de üzülüyoruz. Emin olun burda herkes bunun farkında.
B: Halk ayaklanır yani halk bukadar tepkili mi?
S: Tabiki de. Devlet bundan ziyade sokaktaki zencilere sürekli uyuşturucu yardımında bulunuyor. Yoksa onlarla baş edemezler.
B: şok şok şok!
İşte durum aynen bu şekilde. 2007 yılıydı. çok şaşırmıştım bir amerikalının bunu söylemesine
2 gün sonra kadın ölü bulundu

şaka şaka yok öyle bişey
yalnız biz koyun olduğumuz için etimizden sütümüzden yararlanıyorlar
ses çıkartmak lazım ne olursa olsun
Bu mesaj hamdika tarafından düzeltildi. Tarih: 24 Aralık, 2010 - 09:24