İçeriğe git

Eurodizel Fiyatları

• Please log in to reply
Bu başlığa 99 cevap yazılmış

yuras

yuras
  • Asil Üye
  • 97 Mesaj
  • Araç:1.6 102Hp Trend.
  • Ad Soyad:Murat U.

Mesajları Görüntülehamdika, 24 Aralık, 2010 - 09:24 hakkında, demiş ki:

3 yıl önce Amerika'da (Lake George, New York) başımdan geçen konuşmayı anlatayım
work&travel ile gitmiş olup mc donalts zincirleri olan bayanın mc donalts'larından birinde çalışacaktık bir arkadaşımla birlikte
ilk işe girişte bayanın sekreteri ile buluştuk ve aramızda şöyle bir sohbet geçti

Sekreter: Demek Türkiye'den geliyorsunuz. Bu son zamanlarda yaşanan olaylar sizi de etkiledi.
Ben: Evet, ister istemez, komşu olduğumuz için. Nekadar doğru bilmiyorum ama kötü bir durum.
S: Evet kesinlikle, biz Amerika halkı olarak devletin bu politikasını onaylamıyoruz.
B: Nasıl yani?
S: Yani, biz de Irak'a saldırmasından yana değiliz hepimiz sebebini biliyoruz.
B: Sebep ne, barış mı?
S: Sözde evet. Aslında tek sebep petrol.
B: Ee sizin zaten petrolünüz var.
S: Evet var ama rezervlerimiz azaldı. Devletin bunu bir şekilde halletmesi lazımdı ve bu sonuçlar oluştu. Eğer amerikada petrol fiyatları yükselirse halk hemen ayaklanır ve devlet/yönetim bunu bastıramaz. Bu olmasın diye sürekli yeni kaynaklar buluyorlar. Orda ölen müslümanlar için biz de üzülüyoruz. Emin olun burda herkes bunun farkında.
B: Halk ayaklanır yani halk bukadar tepkili mi?
S: Tabiki de. Devlet bundan ziyade sokaktaki zencilere sürekli uyuşturucu yardımında bulunuyor. Yoksa onlarla baş edemezler.
B: şok şok şok!

İşte durum aynen bu şekilde. 2007 yılıydı. çok şaşırmıştım bir amerikalının bunu söylemesine
2 gün sonra kadın ölü bulundu
:)
şaka şaka yok öyle bişey
yalnız biz koyun olduğumuz için etimizden sütümüzden yararlanıyorlar
ses çıkartmak lazım ne olursa olsun

Çok güldüm ...eline sağlık
Aracımı alırken Tsi 122ps dsg alabiliyordum.Şimdi pismanım dsg zevkinden de mahrum kalmamış olurdum.Dizel mi ? benzinli mi ? diye düşünen arkadaşlar  bence birdaha düşünsünler.

Bu mesaj yuras tarafından düzeltildi. Tarih: 6 Mart, 2011 - 13:35

bylagar

bylagar
  • Yeni Üyeler
  • 1 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp Comfort.DSG
  • Ad Soyad:Hasan Yasar
Arkadaslar

6 Martta TÜDEF ve Ankara Volkswagen Fan Kulüp üyeleri, Anıtpark'ta bir araya gelerek akaryakıt zamlarını protesto etti. Böyle bir eylem İstanbulda niye yapılmasınki. Tükedici Dernekleri bu işe ön ayak olur. Tüm otomobil forum sitelerine üye kişilere eş zamanlı eyleme katılma konusunda site yöneticileri tarafından mail gönderilir. Bu iş olur biter. Yok kimse duymaz, yok etkilemez diyerek bir adım atılmaz. Ne kadar çok bağırdığın kadar, ne kadar uzun bağırdığında önemlidir.

Elrohir

Elrohir

Yönetici

• Yönetici
  • 1.987 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp High.DSG
  • Ad Soyad:Emre Güler

Mesajları Görüntülebylagar, 8 Mart, 2011 - 22:47 hakkında, demiş ki:

Arkadaslar

6 Martta TÜDEF ve Ankara Volkswagen Fan Kulüp üyeleri, Anıtpark'ta bir araya gelerek akaryakıt zamlarını protesto etti. Böyle bir eylem İstanbulda niye yapılmasınki. Tükedici Dernekleri bu işe ön ayak olur. Tüm otomobil forum sitelerine üye kişilere eş zamanlı eyleme katılma konusunda site yöneticileri tarafından mail gönderilir. Bu iş olur biter. Yok kimse duymaz, yok etkilemez diyerek bir adım atılmaz. Ne kadar çok bağırdığın kadar, ne kadar uzun bağırdığında önemlidir.

Bence o kadar da duyulmamış, mesela ben ilk sizden duydum bu haberi, ne basında rastladım ne de başka bir yerde  :rolleyes:

Sakın yanlış anlamayın, tavrım size değil, ama yaptıkları eylem işe yaramamış. Olsa da güzel bir etkinlik biz de katılsak istanbulda.

Emynation

Emynation
  • VIP
  • 616 Mesaj
  • Ad Soyad:Davut ÖZTÜRK

Mesajları GörüntüleElrohir, 9 Mart, 2011 - 01:44 hakkında, demiş ki:

Bence o kadar da duyulmamış, mesela ben ilk sizden duydum bu haberi, ne basında rastladım ne de başka bir yerde  :rolleyes:

Sakın yanlış anlamayın, tavrım size değil, ama yaptıkları eylem işe yaramamış. Olsa da güzel bir etkinlik biz de katılsak istanbulda.

Emre'cim nasıl duymazsın sen bunu :)

Annem izlemiş televizyonda gelip bana senin vosvoscular eylem yapıyor dedi  :drunkard:

Bu mesaj Emynation tarafından düzeltildi. Tarih: 9 Mart, 2011 - 02:22

cembirinci

cembirinci
  • VIP
  • 802 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp High.
  • Ad Soyad:Cem Birinci
Nihat Sırdar ın zamların üstüne sabah programında yaynladığı, Rahmetli Barış Manço nun cacık şarkısı......

Hayda ! Yahu kaldıramıyorum bunu, telif hakkından başımıza bela olmasın ?

Agorwal : Düzenle -> Tam editöre geç -> Dosya ekle kısmında 'sil' var.

Bu mesaj Agorwal tarafından düzeltildi. Tarih: 12 Mart, 2011 - 12:26

kibar26

kibar26
  • Asil Üye
  • 289 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp Comfort.
  • Ad Soyad:M. Görkem
vosvosçuların eylemini ben tv de gördüm  polisler konvoy yapmalarına izin vermemiş  o olaydan dolayı tv ye düşmüş bence

muhammed

muhammed
  • Asil Üye
  • 80 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp Trend.DSG
  • Ad Soyad:muhammed dağkıran
dün depoyu doldurdum 185'e doldu 50 lt diesel.... 3700 olmuş...

umurm

umurm

Uzaklaştırılmış Üye

• Yasaklanmış
  • 37 Mesaj
  • Araç:TSI 255Hp R
  • Ad Soyad:U.S.M
Sydney de iken  2.el aldığım HSV CLUBSPORT R8 E 73 litre deposunu 120-130 dolar arasına birseye shell e10 kurşunsuz dolduruodum (100 oktan !)..  litresi 1.7- 1.8 australia dolarına denk geliyordu .. ozaman dolar kuru 1.2 tl falandı ... can yakmıyordu fazla birara 3-5 centlik bir zam yapıldı ülke ayaklanıyordu nerdeyse zamı geri çektiler ...  yerel insanlar çok pahalıı diye ağlıyorlardı konusu geçti siz gelin birde bizim ülkedeki fiyatları görün intihar edersiniz diyordum .. ozamanki litre fiyatını dolar üzerinden sölediğimde ağzı açık baka kaldı arkadaş :) dizel ticari dışında kullanan yok :D oda kırsal motorin değil ticariler euro diesel ayarında bir yakıt kullanıyorlardı .dünyada amerikadan sonra ucuz yakıt kullananlar arasındalar hala ağlıyorlar ya biz ne yapalım ..

hamdika

hamdika

Forum Yetkilisi

• Moderatör
  • 2.002 Mesaj
  • Araç:TDI 90Hp Trend.
  • Ad Soyad:Hamdi K.

Mesajları Görüntüleumurm, 29 Mart, 2011 - 11:16 hakkında, demiş ki:

Sydney de iken  2.el aldığım HSV CLUBSPORT R8 E 73 litre deposunu 120-130 dolar arasına birseye shell e10 kurşunsuz dolduruodum (100 oktan !)..  litresi 1.7- 1.8 australia dolarına denk geliyordu .. ozaman dolar kuru 1.2 tl falandı ... can yakmıyordu fazla birara 3-5 centlik bir zam yapıldı ülke ayaklanıyordu nerdeyse zamı geri çektiler ...  yerel insanlar çok pahalıı diye ağlıyorlardı konusu geçti siz gelin birde bizim ülkedeki fiyatları görün intihar edersiniz diyordum .. ozamanki litre fiyatını dolar üzerinden sölediğimde ağzı açık baka kaldı arkadaş :) dizel ticari dışında kullanan yok :D oda kırsal motorin değil ticariler euro diesel ayarında bir yakıt kullanıyorlardı .dünyada amerikadan sonra ucuz yakıt kullananlar arasındalar hala ağlıyorlar ya biz ne yapalım ..

abi petrol pahalı diyenin ağzına iki tane çarpmadın mı:)
manyak mıdır nedir?
yoksa biz mi manyağız?
ben anlamadım

so confused  :iyidusun:

umurm

umurm

Uzaklaştırılmış Üye

• Yasaklanmış
  • 37 Mesaj
  • Araç:TSI 255Hp R
  • Ad Soyad:U.S.M

Mesajları Görüntülehamdika, 29 Mart, 2011 - 11:26 hakkında, demiş ki:

abi petrol pahalı diyenin ağzına iki tane çarpmadın mı:)
manyak mıdır nedir?
yoksa biz mi manyağız?
ben anlamadım

so confused  :iyidusun:

pahalılık kavramının gerçekten ne olduğunu bilmedikleri için ağlıyorlardı :)

ati_03

ati_03
  • VIP
  • 625 Mesaj
  • Ad Soyad:Atilla Ö.
bu zamların sonunu merak ediyorum.gerçekten

MATRAKSHAVAN

MATRAKSHAVAN
  • Asil Üye
  • 25 Mesaj
  • Araç:Diğer
  • Ad Soyad:matraks havan
her türlü sözün ve ..... kifayetsiz kaldığı yer; durmak yok zamma devam. :ranting2:

icecube

icecube

Forum Yetkilisi

• Moderatör
  • 1.820 Mesaj
  • Ad Soyad:Engin Demir
aslında cok sacma petrol varil fiyatı dustu bikac hafta gecte olsa benzine yansıttılar mazota niye yansıtmadılar acayip uyuz oldum neye gore zam neye gore indirim ebn anlamıyorum artık kriterler ne dunyada calkantıalr filan hikaye bence artık hani bir ara forumda da gecmisti adam karısıyla kavga ediyor zam yapıyor o hesap :poster_spam:

Emynation

Emynation
  • VIP
  • 616 Mesaj
  • Ad Soyad:Davut ÖZTÜRK
Son olarak bulunduğum bölgede mazot 3.62 den 3.57 e benzin 4.05 den 4.14 e cıktı hayrlı olsun.

icecube

icecube

Forum Yetkilisi

• Moderatör
  • 1.820 Mesaj
  • Ad Soyad:Engin Demir
ben bos konusmuyormusum kesin anladım :halay:
yalnız motorin diyor ama kırsal motorin :iyidusun:

BENZİNE ZAM MOTORİNE İNDİRİM

Tüpraş, 95 ve 97 oktan benzinde bugünden geçerli olmak üzere 8-9 kuruş zam yaparken motorin fiyatlarında ise 5 kuruşluk indirim yaptı.

Bugünden itibaren geçerli olan zamların ardından akaryakıt dağıtım firmalarının güncellediği pompa fiyatları şöyle;

OPET bayilerinde 95 oktan kurşunsuz benzinin litresi Ankara ve İstanbul'da 4,13 lira, İzmir'de 4,11 lira. Kırsal motorin satış fiyatları ise; İstanbul 3,24 lira , Ankara'da 3,26 lira , İzmir'de 3,23 lira.

Akaryakıt dağıtım şirketlerinden Petrol Ofisi (PO) bayilerinde 95 oktan kurşunsuz benzinin satış fiyatı Ankara'da 4,14 lira, İstanbul'da 4,13 lira ve İzmir'de 4,13 lira. Kırsal motorin satış fiyatları ise; İstanbul'da 3,21 lira , Ankara'da 3,24 lira , İzmir'de 3,20 lira.

BP bayilerinde indirim sonrası 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı Ankara ve İstanbul'da 4,13 lira, İzmir'de 4,12 lira. Kırsal motorin satış fiyatları ise; İstanbul 3,40 lira, Ankara'da 3,43 lira, İzmir'de ise 3,41 lira.

Shell bayilerinde indirim sonrası 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı ise İstanbul ve Ankara'da 4,13 lira ya yükseltilirken, kırsal motorin satış fiyatları ise; İstanbul için 3,45 liraya yükseltildi.

Dağıtım firmalarının belirlediği tavan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük çaplı değişiklikler gösteriyor

kaynak: arabam.com

Bu mesaj icecube tarafından düzeltildi. Tarih: 30 Mart, 2011 - 01:30

trakmak

trakmak
  • Yeni Üyeler
  • 1 Mesaj
  • Ad Soyad:Emre Öztürk

Mesajları Görüntüleicecube, 30 Mart, 2011 - 01:28 hakkında, demiş ki:

ben bos konusmuyormusum kesin anladım :halay:
yalnız motorin diyor ama kırsal motorin :iyidusun:

BENZİNE ZAM MOTORİNE İNDİRİM

Tüpraş, 95 ve 97 oktan benzinde bugünden geçerli olmak üzere 8-9 kuruş zam yaparken motorin fiyatlarında ise 5 kuruşluk indirim yaptı.

Bugünden itibaren geçerli olan zamların ardından akaryakıt dağıtım firmalarının güncellediği pompa fiyatları şöyle;

OPET bayilerinde 95 oktan kurşunsuz benzinin litresi Ankara ve İstanbul'da 4,13 lira, İzmir'de 4,11 lira. Kırsal motorin satış fiyatları ise; İstanbul 3,24 lira , Ankara'da 3,26 lira , İzmir'de 3,23 lira.

Akaryakıt dağıtım şirketlerinden Petrol Ofisi (PO) bayilerinde 95 oktan kurşunsuz benzinin satış fiyatı Ankara'da 4,14 lira, İstanbul'da 4,13 lira ve İzmir'de 4,13 lira. Kırsal motorin satış fiyatları ise; İstanbul'da 3,21 lira , Ankara'da 3,24 lira , İzmir'de 3,20 lira.

BP bayilerinde indirim sonrası 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı Ankara ve İstanbul'da 4,13 lira, İzmir'de 4,12 lira. Kırsal motorin satış fiyatları ise; İstanbul 3,40 lira, Ankara'da 3,43 lira, İzmir'de ise 3,41 lira.

Shell bayilerinde indirim sonrası 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı ise İstanbul ve Ankara'da 4,13 lira ya yükseltilirken, kırsal motorin satış fiyatları ise; İstanbul için 3,45 liraya yükseltildi.

Dağıtım firmalarının belirlediği tavan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük çaplı değişiklikler gösteriyor

kaynak: arabam.com
1 hafta sonra indirimin 2 katı zam gelir merak etmeyin :s3:

sertanipci

sertanipci
  • Asil Üye
  • 305 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp Trend.DSG
  • Ad Soyad:Servet İPÇİ
http://bigpara.ekola...tlar/796347.asp
motorin de güncellenmiş.

Bu mesaj sertanipci tarafından düzeltildi. Tarih: 14 Mart, 2012 - 22:17

Misafir_Enes_50_*

Misafir_Enes_50_*
  • Misafirler
valla ne kadar olursa olsun yınede bınıyoruz bır noktada mecbur kalıyoruz yapılabılecek bısey yok

mehmet-42

mehmet-42
  • Asil Üye
  • 98 Mesaj
  • Ad Soyad:mehmet kizilkaya
Malesef bu fiyatlara anlam verebilmis degiliz. Ama mecburi tuketim aliyoruz. Iyiki benzinli almadim ama yinede.

ati_03

ati_03
  • VIP
  • 625 Mesaj
  • Ad Soyad:Atilla Ö.
artık son zamla birlikte dizelle benzin arasında pek fark kalmadı.dizelin litresinin 4 lira olacağını hiç düşünmemiştim doğrusu.eğer yılda 15 bin km geçilmiyorsa ve şehir içi kullanılıcaksa benzinli araç almak daha mantıklı oldu diyebilirim.dizel alıp hem yılda 15-20 bin km den fazla yapılmayacaksa,hemde şehir içinde sürülecekse,başta dizel için ekstra ücret verip sonra bakımlarına benzinli araçlardan fazla para vermeye,hele ki şehir içinde dizellerde dur kalk yapınca benzinli gibi yakıyorlar hiç gerek yok.dizel araç uzun yolda benzinliyi kat kat sollar.ama fazla km yapılmayacaksa son motorin zamlarından sonra tekrar düşünülmesi lazım bence.en azından benzinli araç yakar ama o gücü hissetmek biraz olsun insanı tatmin eder diye düşünüyorum.

Bar35

Bar35
  • Asil Üye
  • 461 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp Comfort.
  • Ad Soyad:Baran AR.
Hollanda da şuanda motorin 1.45euro. Benzin 1.80euro. 2 hafta yoktum TR de yine zam gelmiş dizel 4tl olmuş vay anasını sayın seyirciler...

sertanipci

sertanipci
  • Asil Üye
  • 305 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp Trend.DSG
  • Ad Soyad:Servet İPÇİ

Mesajları GörüntüleBar35, 15 Mart, 2012 - 12:37 hakkında, demiş ki:

Hollanda da şuanda motorin 1.45euro. Benzin 1.80euro. 2 hafta yoktum TR de yine zam gelmiş dizel 4tl olmuş vay anasını sayın seyirciler... yine zam geldi

Sessizlik

Sessizlik
  • Asil Üye
  • 47 Mesaj
  • Ad Soyad:Ali Ersin

Mesajları Görüntüleati_03, 15 Mart, 2012 - 00:29 hakkında, demiş ki:

artık son zamla birlikte dizelle benzin arasında pek fark kalmadı.dizelin litresinin 4 lira olacağını hiç düşünmemiştim doğrusu.eğer yılda 15 bin km geçilmiyorsa ve şehir içi kullanılıcaksa benzinli araç almak daha mantıklı oldu diyebilirim.dizel alıp hem yılda 15-20 bin km den fazla yapılmayacaksa,hemde şehir içinde sürülecekse,başta dizel için ekstra ücret verip sonra bakımlarına benzinli araçlardan fazla para vermeye,hele ki şehir içinde dizellerde dur kalk yapınca benzinli gibi yakıyorlar hiç gerek yok.dizel araç uzun yolda benzinliyi kat kat sollar.ama fazla km yapılmayacaksa son motorin zamlarından sonra tekrar düşünülmesi lazım bence.en azından benzinli araç yakar ama o gücü hissetmek biraz olsun insanı tatmin eder diye düşünüyorum.

Yukarıdaki kriterler tam benlik yılda bir kere uzun yol.O yüzden aracı benzinli şipariş verdim.Dizellerin artık bi espirisi kalmadı.Aradaki farkıda araca özellik katarak süslemek mantıklı.Hatta kurumsal firmalarda aratık üst düzey yöneticiler benzinli ama dizele yakın değerlerde yakıt tüketimi yapan araçları tercih etmeye başladılar.
Uçak fiyatlarıdaki eskiye oranlı düşüş uzak mesafeler için uçağın tercih edilmesini sağladı.Eskidendi araba ile kara yolunu kullanmak.

Dizel kullanıcıları alınmasın ama artık TSI motor moda arkadaşlar.Performans+ucuz ve kolay bakım+Ucuz vergi+Sessizlik

letsGOlf

letsGOlf
  • Asil Üye
  • 135 Mesaj
  • Ad Soyad:Yusuf Özşirin
Şuan ki litrefiyatı 4,52 TL ( saat 14:42 itibari ile=))  bir depo 55LT 248,6 TL yani yaklaşık 250 TL ye doluyor.
Ben bir depo ile karma olarak ki şehir içi çok fazla olmak kaydıyla ortalama 500 Km gidiyorum varsayalım.
Yılllık 15.000 Km yol yaptığımı düşünelim 15000/500= 30 kere herhangi bir pompacıda yakıt alıyorum .
Ve yıllık 7500 TL ödeme yapıyorum benzinin litre fiyatının hep aynı kalacağını varsayarak ki öyle bi memleket yok=).

Acaba sistem de desem ki ;
arkadaş al sana 7500 TL .
şartlar şu:
- Ver bana yalnızca yakıt için kullacağım her benzinlik ve her ilde geçerli bir kart.
- kart içinde ki para 1 yıllık olacak ve bir sonraki yıla devretmeyecek .
- ben (Şuan ki Lt fiyatını baz alarak yazıyorum) 4,52 TL yerine 1 yıl bu kartla 4,068 TL den litresini alıcam . yani %10 iskontolu olarak 1 Depom yaklasık 225 TL'ye dolacak. Ve 30 depo yerine 33 depo almış olucam..inanın 2 kere düşünmeden alırım .
Olayda kişilerin kurumların avantajı nedir?
Benim avantajım sabit fiyat garantim olacak . Mecburen fatura kesecekleri için ödediğim paraya aracımı direk şirket üstüne alıp onuda işleyeceğim giderden .Artı  ben aracı alırken zaten nakit alıyorum onun dışında kredi kullanınca vade farkı ödüyorum. Benzinide esasında taksitli aldığımızdan bir anlamda vade farkı yiyiyoruz. Ben senelik yakıtımı iskontolu olarak almış oluyorum.
Devletin karı benden bunu taksitle alıp mızıldamamı dinleyeceğine tek seferde alıp oda toplu olarak kredi alabilir bu parayla.
Diğer türlü koy bankaya faizini al diyenler olabilir tamam koyalım bankaya faiz alayımda benzinin de lt fiyatı yükseliyor sabit durmuyor ki.
Bizim ülkemizde petrol tek nokta çıkışlı ve herkes aynı sabit fiyatı uygulamak zorunda Abd deki gibi serbest piyasa şartları yok o yüzden bunun gibi bir sistee ihtiyaç var şirketler serbestliği sağlayamıyorsa tüketiciye alırken bu ve benzeri koşullar uygulanmalı.

Sessizlik

Sessizlik
  • Asil Üye
  • 47 Mesaj
  • Ad Soyad:Ali Ersin

Mesajları GörüntüleletsGOlf, 15 Mart, 2012 - 15:05 hakkında, demiş ki:

Şuan ki litrefiyatı 4,52 TL ( saat 14:42 itibari ile=))  bir depo 55LT 248,6 TL yani yaklaşık 250 TL ye doluyor.
Ben bir depo ile karma olarak ki şehir içi çok fazla olmak kaydıyla ortalama 500 Km gidiyorum varsayalım.
Yılllık 15.000 Km yol yaptığımı düşünelim 15000/500= 30 kere herhangi bir pompacıda yakıt alıyorum .
Ve yıllık 7500 TL ödeme yapıyorum benzinin litre fiyatının hep aynı kalacağını varsayarak ki öyle bi memleket yok=).

Acaba sistem de desem ki ;
arkadaş al sana 7500 TL .
şartlar şu:
- Ver bana yalnızca yakıt için kullacağım her benzinlik ve her ilde geçerli bir kart.
- kart içinde ki para 1 yıllık olacak ve bir sonraki yıla devretmeyecek .
- ben (Şuan ki Lt fiyatını baz alarak yazıyorum) 4,52 TL yerine 1 yıl bu kartla 4,068 TL den litresini alıcam . yani %10 iskontolu olarak 1 Depom yaklasık 225 TL'ye dolacak. Ve 30 depo yerine 33 depo almış olucam..inanın 2 kere düşünmeden alırım .
Olayda kişilerin kurumların avantajı nedir?
Benim avantajım sabit fiyat garantim olacak . Mecburen fatura kesecekleri için ödediğim paraya aracımı direk şirket üstüne alıp onuda işleyeceğim giderden .Artı  ben aracı alırken zaten nakit alıyorum onun dışında kredi kullanınca vade farkı ödüyorum. Benzinide esasında taksitli aldığımızdan bir anlamda vade farkı yiyiyoruz. Ben senelik yakıtımı iskontolu olarak almış oluyorum.
Devletin karı benden bunu taksitle alıp mızıldamamı dinleyeceğine tek seferde alıp oda toplu olarak kredi alabilir bu parayla.
Diğer türlü koy bankaya faizini al diyenler olabilir tamam koyalım bankaya faiz alayımda benzinin de lt fiyatı yükseliyor sabit durmuyor ki.
Bizim ülkemizde petrol tek nokta çıkışlı ve herkes aynı sabit fiyatı uygulamak zorunda Abd deki gibi serbest piyasa şartları yok o yüzden bunun gibi bir sistee ihtiyaç var şirketler serbestliği sağlayamıyorsa tüketiciye alırken bu ve benzeri koşullar uygulanmalı.

Finans ve Muhasebeci kimliğim ile konuşuyorum.Over night da yapsan aylık faizde (piyasaki faiz oranları belli) yapsan düşüncendeki kartlı sistem her türlü karlı çıkacaktır.çünkü değişken kur sistemi ve piyasadaki hızlı artışı  ister istemez son kullanıcıya yansıtılıcak.O nedenle sen bir nevi sabit fiyat kullandığın için sistem her türlü otomatikman karlı çıkacak.Bunu kabul edecek benzinlik bulursan benide haberdar et lütfen.Keşke olsa.Güzel düşünce. :halay:

letsGOlf

letsGOlf
  • Asil Üye
  • 135 Mesaj
  • Ad Soyad:Yusuf Özşirin
Esasında

Mesajları GörüntüleSessizlik, 15 Mart, 2012 - 18:16 hakkında, demiş ki:

Finans ve Muhasebeci kimliğim ile konuşuyorum.Over night da yapsan aylık faizde (piyasaki faiz oranları belli) yapsan düşüncendeki kartlı sistem her türlü karlı çıkacaktır.çünkü değişken kur sistemi ve piyasadaki hızlı artışı  ister istemez son kullanıcıya yansıtılıcak.O nedenle sen bir nevi sabit fiyat kullandığın için sistem her türlü otomatikman karlı çıkacak.Bunu kabul edecek benzinlik bulursan benide haberdar et lütfen.Keşke olsa.Güzel düşünce. :halay:
eğer bu tür bir sistemi hayata geçirecek konumda tanıdığım olsa paylaşabilirim ama öyle biri yok . ama piyasadaki tüm sistemler esasında tüketimi arttırmak üzerine kurulu olduğundan biraz dillendirirsek belkide yapan biri çıkar Maliye Bakanlığı veya Enerji Bakanlığı çalışanı forum arkadaşımız varmı? :iyidusun:

dt kaya

dt kaya
  • Asil Üye
  • 316 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp Comfort.DSG
  • Ad Soyad:ilhan kaya
Ben aracımla eylül 2009 dan beri yani yaklaşık 30 ay boyunca 36.000 km yaptım aracımla..şehiriçinde de şehirlerarasında da kullandım..normal koşullarda benzinli almam gerekirdi sizin düşüncenize göre.tabi ki düşünceye saygım sonsuz ama dizelin alırkenki fiyat dezavantajını neden kapatmaya çalışayım ki ben? arabayı satarken de ben zaten benzinliden daha fazla fiyata satmayacak mıyım? hele bu ülke şartlarında dizel otomatik golf sattım dediğim anda gitmiş olur..Ayrıca yılda değil 20.000 km , 2bin km bile yapsam ben range bölümünde salt şehiriçi 900 ve üstü rakamlar görüyosam neden dizel kullanmayayım ki? gaza sonuna kadar yüklensem de 7lt den yukarı çıkartamıyorsam ortalama tüketimi neden dizel tercih etmeyeyim? Ayrıca artık o kadar da fazla bakım masrafı olduğunu düşünmüyorum tdi ile tsi golf arasında..

fth01

fth01
  • VIP
  • 636 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp High.DSG
  • Ad Soyad:Fatih
Arada fark kalmadı dizelin mantığı yok diyen arkadaşlar kendilerini avutuyorlar sadece. Benzine tekrar zam yoldaymış bilginize...DT Kaya zaten yazmış alırken pahalı alınıyorsa satarken de pahalı ve kolay satılıyor özellikle DSG olanlar. Bu yüzden yılda 15.000-20.000 sınırının pek mantığı yok. Gün içinde işinizi halletmek için 50 TL'lik bile alsanız tüketim olarak aradaki farkı çok rahat hissedersiniz. TSİ şehiriçinde bir depoyla kasarak çatlasa patlasa 600 km yaparken, TDİ özgür biçimde 800'ü çok rahat görüyor. Forumda satıp dizele dönmek isteyen birçok arkadaşımızın ilanını, yazısını zaten okumuşsunuzdur.

Ancak iş keyif olayına gelirse o başlı  başına çok farklı bir konu. Kullanıcı açısından ekonomi ön plandaysa dizel kurtarıcı olacaktır. Ancak arabadan keyif isteniyorsa kesinlikle TSİ özellikle 160'lık. Bilen arkadaşlarımız vardır ben TSİ 160'lıktan dizele geçtim. Ben aldığım keyiften ödün vererek hata yaptım. çünkü önceki aracımda hiçbir zaman tüketimi göz önünde bulundurmuyordum. Verdiği haz ön plandaydı. Bunu nasıl olsa bassamda gitmiyor mantığıyla kullanıyorum, eskiyle kıyaslayınca depo bitmek bilmiyor :s3:

ulusmuzikfulllgolf6

ulusmuzikfulllgolf6
  • Asil Üye
  • 122 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp High.DSG
  • Ad Soyad:ULUS CAN KARGAOĞLU

Mesajları Görüntülefth01, 16 Mart, 2012 - 10:27 hakkında, demiş ki:

Arada fark kalmadı dizelin mantığı yok diyen arkadaşlar kendilerini avutuyorlar sadece. Benzine tekrar zam yoldaymış bilginize...DT Kaya zaten yazmış alırken pahalı alınıyorsa satarken de pahalı ve kolay satılıyor özellikle DSG olanlar. Bu yüzden yılda 15.000-20.000 sınırının pek mantığı yok. Gün içinde işinizi halletmek için 50 TL'lik bile alsanız tüketim olarak aradaki farkı çok rahat hissedersiniz. TSİ şehiriçinde bir depoyla kasarak çatlasa patlasa 600 km yaparken, TDİ özgür biçimde 800'ü çok rahat görüyor. Forumda satıp dizele dönmek isteyen birçok arkadaşımızın ilanını, yazısını zaten okumuşsunuzdur.

Ancak iş keyif olayına gelirse o başlı  başına çok farklı bir konu. Kullanıcı açısından ekonomi ön plandaysa dizel kurtarıcı olacaktır. Ancak arabadan keyif isteniyorsa kesinlikle TSİ özellikle 160'lık. Bilen arkadaşlarımız vardır ben TSİ 160'lıktan dizele geçtim. Ben aldığım keyiften ödün vererek hata yaptım. çünkü önceki aracımda hiçbir zaman tüketimi göz önünde bulundurmuyordum. Verdiği haz ön plandaydı. Bunu nasıl olsa bassamda gitmiyor mantığıyla kullanıyorum, eskiyle kıyaslayınca depo bitmek bilmiyor :s3:
Fatih kardeşim çok güzel açıklamışsın eline sağlık :oke:

cembirinci

cembirinci
  • VIP
  • 802 Mesaj
  • Ad Soyad:Cem Birinci
Ben porscheye binmiyorum, fiat a biniyorum, volkswagen e biniyorum...  Fiat doblo ve volkswagen golf bana yetiyor. Bu zamlardan hiç etkilenmedim.

Saygılar.