İçeriğe git

Çift Kavramalı Şanzıman'da Edc, Dsg'ye Rakip Olabilir Mi?

- - - - -

• Please log in to reply
Bu başlığa 35 cevap yazılmış

borasbjk

borasbjk

uzaklaştırılmış üye

• Yasaklanmış
  • 36 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp Trend.
  • Ad Soyad:bora yenice
Arkadaşlar geçtiğimiz günlerde renault megane hb' modellerinde de kullanılmaya başlanan EDC vites sistemini tanıttı çalışma prensibi olarak bir çok arkadaşımızın kullandığı DGS vites sistemine benzer izler taşıyan bir şanzuman şeceneği.Peki bu şanzumana sahip Golf ile aynı segmentte yer alan Megane bu vitesle nasıl bir kimliğe bürünmüş açıkcası merak ettik ve reno bayine gittik ellerinde edc li test aracı megane olmadığını isterseniz fluence ile sürüş yapabileceğimizi söyledi bizde test etme şansı bulduk (Geçtiğimiz hafta Bursada idim) ve aracı yaklaşım 20 km yalova yolu üzerinde test ettik.Açıkcası bize gayet başarılı geldi ancaaak daha piyasada yeni kullanıcıya sunulan bu seçenek ilerleyen zamanlarda sorun yaratırmı ? bilinmez.Bu arada arkadaşım meganın baz donanımı olan exp.modelinin siparişini orada verdi tarafsız konuşmak gerekirse iç mekan ve işçilik hiçte fena değildi (benim yorumum) fiyat ise 44.500 edc şanzuman ve baz olmasına rağmen dolu sayılır .Bu vites seçeneği ve araç vw satışlarını sizce ne yönde etkiler?( full donanım 47.500 bu arada)

borasbjk

borasbjk

uzaklaştırılmış üye

• Yasaklanmış
  • 36 Mesaj
Olumlu veya olumsuz yanıt yok mu arkadaşlar?

icecube

icecube

Forum Yetkilisi

• Moderatör
  • 1.820 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp High.
  • Ad Soyad:Engin Demir
etkiler mi cok azda olsa etkiller belki.genelde vw yerine seat ı veya toyotayı etkiler cunku arac alıcakalr genelde megane mı alıyım yoksa golf mu demezler, golf biraz pahalı oldugundan dusunmezler pek..

borasbjk

borasbjk

uzaklaştırılmış üye

• Yasaklanmış
  • 36 Mesaj
Arkadaşım istanbulda yaşıyor ve düşüncesi doğrultusunda karar verdi (hem dizel hem otomatik ) diğer markalar ve vw fiyat politikasına dikkat etmeli 45.000 50.000 gibi fiyata satılan araçlarda en azından ESP standart olmalı nacizhane.

icecube

icecube

Forum Yetkilisi

• Moderatör
  • 1.820 Mesaj
  • Ad Soyad:Engin Demir
o konuda sonuna kadar haklısınız :guitar:

fth01

fth01
  • VIP
  • 636 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp High.DSG
  • Ad Soyad:Fatih
DGS yi sınav olarak biliyoruz biz :halay:

Misafir_MEHMETR_*

Misafir_MEHMETR_*
  • Misafirler
Bencede VW' i hiç etkileyeceğini düşünmüyorum kafasında golf olan biri gidipte megane a binmez herhalde değilmi ? :)

borasbjk

borasbjk

uzaklaştırılmış üye

• Yasaklanmış
  • 36 Mesaj
Soru cevap seklinde gitmektense fikir olarak paylaşalım megana binilir mi? binilmez mi konu bu değil .Açtığım başlık ve konuda fikir paylaşımı .

DC581CNMRT

DC581CNMRT
  • Asil Üye
  • 287 Mesaj
  • Araç:TSI Fan Edition
  • Ad Soyad:CANMERT DÖNMEZ
Vw DSG ile Renault EDC arasında çok büyük fark var en azından VW DSG 7 İleri iken Renault EDC 4 ileri vites dişlisine sahip aradaki bu farkı göz ardı edemeyiz:D

Bu mesaj hakan53 tarafından düzeltildi. Tarih: 9 Ocak, 2011 - 23:57

borasbjk

borasbjk

uzaklaştırılmış üye

• Yasaklanmış
  • 36 Mesaj
Reno EDC 6 ileri şanzuman 4ileri eski versiyon tek kavramalı olandı.

DC581CNMRT

DC581CNMRT
  • Asil Üye
  • 287 Mesaj

Mesajları Görüntüleborasbjk, 9 Ocak, 2011 - 23:31 hakkında, demiş ki:

Reno EDC 6 ileri şanzuman 4ileri eski versiyon tek kavramalı olandı.

:iyidusun: :iyidusun: Abimde Renault Fluence var triptonik EDC sistem ve 4 ileri ? :iyidusun: :iyidusun:

Bu mesaj DC581CNMRT tarafından düzeltildi. Tarih: 9 Ocak, 2011 - 23:38

borasbjk

borasbjk

uzaklaştırılmış üye

• Yasaklanmış
  • 36 Mesaj
EDC şanşuman 6 ileri sizin otomatik vites olarak geçen eski tip tek kavramalı şanzuman muhtemelen.

DC581CNMRT

DC581CNMRT
  • Asil Üye
  • 287 Mesaj

Mesajları Görüntüleborasbjk, 9 Ocak, 2011 - 23:49 hakkında, demiş ki:

EDC şanşuman 6 ileri sizin otomatik vites olarak geçen eski tip tek kavramalı şanzuman muhtemelen.

Araç 2011 ama doğrudur bu Renault ne yapacağı belli olmaz eski ürettiklerini hemen harcıyabiliyor piyasada :roll: :s20:

borasbjk

borasbjk

uzaklaştırılmış üye

• Yasaklanmış
  • 36 Mesaj
Mühim olan memnun olmak zaten bu teknolojiyi vw başlattı gerisi bana göre kopyaladı :s4:

DC581CNMRT

DC581CNMRT
  • Asil Üye
  • 287 Mesaj

Mesajları Görüntüleborasbjk, 9 Ocak, 2011 - 23:57 hakkında, demiş ki:

Mühim olan memnun olmak zaten bu teknolojiyi vw başlattı gerisi bana göre kopyaladı :s4:

+1 belkide abiminki benzinli ondan 4 ileri olabilir...Ama sonuçta VW mi Renault mu VW derim :guitar:

undeath324

undeath324
  • Asil Üye
  • 364 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp Trend.
  • Ad Soyad:Cenk Çalışkan
alman arabası hiçbirşeye değişilmez.

borasbjk

borasbjk

uzaklaştırılmış üye

• Yasaklanmış
  • 36 Mesaj
Şu anda bende bir alman yapımı araç kullanıyorum ancak konumuz DGS ye EDC rakip olabilir mi tarafsızca inceleyip gördüm fena değil kötü diyemeyiz fikirlerimiz araç değil yeni lansman yapılan vites kutusu hakkında :blush:

ytkn

ytkn
  • Asil Üye
  • 65 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp Comfort.DSG
  • Ad Soyad:yetkin
Vw 'nin satışlarını kesinlikle etkilemez,bir arkadaşım demiş Golf almak isteyen birisi gidipte başka modellere bakmaz gider Golf'ünü alır ,keyfine bakar.
Kendimden örnek vermek gerekirse,ben aynen şu duygularla Golf almaya karar verdim,hem duygu hem mantığımla tabi ki...
VW 'nin tsi motoruna rakip motorlarda çıktı örneğin Alfa Romeo 'nun multi air motoru,ama yinede ben Golf'ü tercih ettim .Çünkü hem turbo küçük motorda başarılı hemde dsg gibi inanılmaz bir şanzuman teknolojisi var.Eskiden otomatik şanzuman rahatlık için tercih edilirdi.Ancak DSG 'den sonra bu durum değişti bence,hem rahatlık hemde bence en önemlisi performans ve yakıt tasarrufu sağlaması.Eğer Reno'da bunu başarabilirse tabi ki rakip olur,ancak Opel 'de ki gibi turbo 140 beygirlik motoru ,Vw'nin tsi 122 beygirlik motorundan hem fazla harcıyor hemde performansı daha kötü.Opel astra larıda incelemiştim ve bu teknik verileri görünce anında masadan kalktım,ve doğruca herzaman gönlümde yatan,ve son yıllarda teknolojik olarakda rakiplerine fark atan vw golf6 'yı almaya gittim,sonuç mutlu son:)

borasbjk

borasbjk

uzaklaştırılmış üye

• Yasaklanmış
  • 36 Mesaj

Mesajları Görüntüleytkn, 10 Ocak, 2011 - 01:22 hakkında, demiş ki:

Vw 'nin satışlarını kesinlikle etkilemez,bir arkadaşım demiş Golf almak isteyen birisi gidipte başka modellere bakmaz gider Golf'ünü alır ,keyfine bakar.
Kendimden örnek vermek gerekirse,ben aynen şu duygularla Golf almaya karar verdim,hem duygu hem mantığımla tabi ki...
VW 'nin tsi motoruna rakip motorlarda çıktı örneğin Alfa Romeo 'nun multi air motoru,ama yinede ben Golf'ü tercih ettim .Çünkü hem turbo küçük motorda başarılı hemde dsg gibi inanılmaz bir şanzuman teknolojisi var.Eskiden otomatik şanzuman rahatlık için tercih edilirdi.Ancak DSG 'den sonra bu durum değişti bence,hem rahatlık hemde bence en önemlisi performans ve yakıt tasarrufu sağlaması.Eğer Reno'da bunu başarabilirse tabi ki rakip olur,ancak Opel 'de ki gibi turbo 140 beygirlik motoru ,Vw'nin tsi 122 beygirlik motorundan hem fazla harcıyor hemde performansı daha kötü.Opel astra larıda incelemiştim ve bu teknik verileri görünce anında masadan kalktım,ve doğruca herzaman gönlümde yatan,ve son yıllarda teknolojik olarakda rakiplerine fark atan vw golf6 'yı almaya gittim,sonuç mutlu son:)
Yorumunuz için teşekkür ederim.Bize gerçi (DSG) şanzuman nasip olmadı ama düz vitesi tercih ettik hayırlısı olsun kazasız belasız kullanın.

fth01

fth01
  • VIP
  • 636 Mesaj

Mesajları Görüntüleborasbjk, 9 Ocak, 2011 - 23:57 hakkında, demiş ki:

Bu teknolojiyi Vw başlatmadı. İlk olarak 1980'lerde Porsche bu teknolojiyi kullanmış.

ytkn

ytkn
  • Asil Üye
  • 65 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp Comfort.DSG
  • Ad Soyad:yetkin
Doğru Porsche başlatmış olabilir,ancak bizim gibi orta direk insanların alabileceği otomobil markaları içinde vw başlattı.Zaten Porsche gibi bir alet kullanıyo olsam bu teknoloji çok da beni şaşırtmazdı:)

dt kaya

dt kaya
  • Asil Üye
  • 316 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp Comfort.DSG
  • Ad Soyad:ilhan kaya
vw de porsche nin hepsi aynı bayrağa hizmet ediyor dolayısıyla vw başlattı desek çok ta yanılmayız :)

ömer-m

ömer-m
  • VIP
  • 773 Mesaj
  • Araç:Diğer
  • Ad Soyad:Ömer Madazlıoğlu

Mesajları Görüntülefth01, 10 Ocak, 2011 - 12:09 hakkında, demiş ki:

Bu teknolojiyi Vw başlatmadı. İlk olarak 1980'lerde Porsche bu teknolojiyi kullanmış.

Bu sistemi ilk olarak 80 yıllarında Audi Ralli araçlarında kullandı, hızlı vites değişimi sağlayarak avantaj sağlamak amacı ile, başarılı da oldu. O dönemdeki tek sıkıntı ise belli kısa periyodlarda şanzımanın sökülerek gerekli parçalarının bakımlarının yapıldıktan sonra şanzımanın tekrardan toplanmasının gerekliliğiydi. Dolayısı ile cadde tipi olarak adlandırılan araçlarda kullanılamadı.

DSG olarak kullanımı başlandıktan sonra ise VW AG ürünün patentini aldı.

Bu mesaj ömer-m tarafından düzeltildi. Tarih: 11 Ocak, 2011 - 21:10

fth01

fth01
  • VIP
  • 636 Mesaj

Mesajları Görüntüleömer-m, 11 Ocak, 2011 - 21:10 hakkında, demiş ki:

Bu sistemi ilk olarak 80 yıllarında Audi Ralli araçlarında kullandı, hızlı vites değişimi sağlayarak avantaj sağlamak amacı ile, başarılı da oldu. O dönemdeki tek sıkıntı ise belli kısa periyodlarda şanzımanın sökülerek gerekli parçalarının bakımlarının yapıldıktan sonra şanzımanın tekrardan toplanmasının gerekliliğiydi. Dolayısı ile cadde tipi olarak adlandırılan araçlarda kullanılamadı.

DSG olarak kullanımı başlandıktan sonra ise VW AG ürünün patentini aldı.

Ben bir otomobil dergisinde çift kavramalı bu şanzımanların atasının 80yılındaki porsche modelleri olduğunu okumuştum. Bu konuda duayen olarak tarihe geçtiğini yazmışlardı. Cadde araçlarında kullanılamadı demişsiniz ama Porsche bizim ülkemizde süperspor bir otomobil kategorisinde olsa da Avrupa'da birçok ülkede cadde aracı... Şu an hepsi zaten aynı çatı altında ama 80'lerdeki durumları konusunda bilgim yok.

Bu mesaj fth01 tarafından düzeltildi. Tarih: 12 Ocak, 2011 - 13:48

mayham85

mayham85
  • Asil Üye
  • 529 Mesaj
  • Ad Soyad:Yunus Emre ŞİMŞEK
ha porş ha audi ikisinin de aga babası vw :)

dt kaya

dt kaya
  • Asil Üye
  • 316 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp Comfort.DSG
  • Ad Soyad:ilhan kaya
Yeri gelmişken şirket hiyerarşisinden de bahsedeyim: porsche piramidin en üstündeki markadır ve de 2 ana kola ayrılır vw ve de daha premium olan audi..seat ve skoda da vw in alt kollarıdır..diğer premium markalar da audi çatısı altındadır aslında..bütün markalar da babaları olan PORSCHE nin kolları altındadır :)

kartal10

kartal10
  • Yeni Üyeler
  • 6 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp High.DSG
  • Ad Soyad:ümit memiş
2009 megan sedan expression plus ve 2011 golf dsg kullanıcısıyım. lütfen kimse golf ile kıyaslamasın, wolsvagen teknoloji ve kalitesi tartışılmaz.

borasbjk

borasbjk

uzaklaştırılmış üye

• Yasaklanmış
  • 36 Mesaj

Mesajları Görüntülekartal10, 13 Ocak, 2011 - 10:00 hakkında, demiş ki:

2009 megan sedan expression plus ve 2011 golf dsg kullanıcısıyım. lütfen kimse golf ile kıyaslamasın, wolsvagen teknoloji ve kalitesi tartışılmaz.
Yorumunuzu biraz daha açarsanız yani hangi özellikleri ile golf daha ağır basıyor.Meganın eksikleri neler vb.Teşekkürler.
Galiba megane 3 kasa değil aracınız.Konuyu açarken 3 kasasını baz almıştım .

Bu mesaj borasbjk tarafından düzeltildi. Tarih: 13 Ocak, 2011 - 20:03

Emynation

Emynation
  • VIP
  • 616 Mesaj
  • Ad Soyad:Davut ÖZTÜRK
Sanmıyorum rakip olsun golfun dizel dsg si bile 0-100 ü 11.2 sn edc de ise reklamlarda 0-100 ü 11.9 sn olarak gösterio kaldıki bu rakam 1.4 tsi 160 ps golfte 8 sn ye kadar düşüyor.

Bariskkm

Bariskkm

Barış Ünlü

• VIP
  • 2.041 Mesaj
  • Ad Soyad:Baris Ünlü

Mesajları Görüntüleemynation, 8 Şubat, 2011 - 00:40 hakkında, demiş ki:

Sanmıyorum rakip olsun golfun dizel dsg si bile 0-100 ü 11.2 sn edc de ise reklamlarda 0-100 ü 11.9 sn olarak gösterio kaldıki bu rakam 1.4 tsi 160 ps golfte 8 sn ye kadar düşüyor.
0-100 km hızlanmaları (DSG):

Golf6 122hp dsg - 9.5 saniye +abt = 8.6 saniye
Golf6 160hp dsg - 8.0 saniye +abt = 7.3 saniye
Gof6 GTD dsg - 8.1 saniye +abt = 7.8 saniye
Golf6 GTİ dsg - 6.9 saniye +abt = 6.4 saniye
Golf6 GTİ dsg - 6.9 saniye +abt s = 6.1 saniye
Ve tabiki
Golf R dsg - 5.5 saniye +abt = 5.2 saniye :)
İsterseniz bu süratlere edc takalım da şanzıman dağılsın, o zaman farkı daha iyi anlarız...