İçeriğe git

Çift Kavramalı Şanzıman'da Edc, Dsg'ye Rakip Olabilir Mi?

- - - - -

• Please log in to reply
Bu başlığa 35 cevap yazılmış

portiexc

portiexc
  • Asil Üye
  • 27 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp Comfort.DSG
  • Ad Soyad:Barış Biltekin
"Golf R dsg - 5.5 saniye +abt = 5.2 saniye" rüya gibi :D

bugrad

bugrad
  • Asil Üye
  • 103 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp High.DSG
  • Ad Soyad:Bugra Demirbas
Merhaba,
Önce EDC'li Dizel Fluence test ettim. Sonra da Golf 1.6 TDI DSG kiralayarak onu da test ettim (Test aracı bulamadım). Golf siparişi verdim :oke:

EDC, 6 ileri vitesli, direksiyondan kumanda edilemiyor. Manuel modda, üst vitese kendisi geçmiyor. (tam manuel). Dizel motor, oldukça gürültülü çalışıyor.Bu vites sürücü alışkanlıklarını öğrenmiyor. Hangi viteste olduğunu bir bakışta anlayamıyorsunuz. Üst üste kutucuklardan hangisi dolu ise o viteste olduğunu anlıyorsunuz. D'de vites geçişlerini hissediyorsunuz. Bir de araç tabiri caizse kütük gibi, çok sert süspansiyonları var.

DSG, 7 ileri vitesli, direksiyondan da kumanda ediliyor. Manuel modda, devir aşırı yükselirse üst vitese geçiyor. Araç çok sessiz. Sürücü alışkanlıklarını öğreniyor. Hangi viteste olduğu ekranda açıkca yazıyor. D'de, gaza bastığınız sürece, sürekli biri sizi arkanızdan itiyormuş hissine kapılıyorsunuz. Vites geçişlerini hissetmiyorsunuz. Uzun yol yaptım. Yorulmadım. Hatta çok rahat ettim.

Bunlar, benim açımdan iki aracın mukayesesidir.
İyi akşamlar.

dt kaya

dt kaya
  • Asil Üye
  • 316 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp Comfort.DSG
  • Ad Soyad:ilhan kaya
Merhabalar..En doğrusunu yapmışsınız zira ben de aracımı sipariş vermeden önce test aracı bulamadım kiralayıp 1 gün boyunca şehiriçi ve şehirdışı birçok teste tabi tuttum dsg yi ve iddia edildiği gibi aracın sessizliğini.motoru test etme imkanım olmamıştı zira daha gelmemişti ülkemize..

zaten reno nun hangi yaptığı vw e rakip olmuş ta edc koskoca porsche üretimi DSG ye rakip olacak...

Mickcasey

Mickcasey
  • Asil Üye
  • 30 Mesaj
  • Ad Soyad:Oguz
Su anki mevcut butun markalar eminimki Toyotanın D4d otomatık modelınden daha iyidir.

bugrad

bugrad
  • Asil Üye
  • 103 Mesaj
  • Ad Soyad:Bugra Demirbas
Yeni öğrendiğim bir bilgi: Ford, powershift 6 ileri kuru tip çift kavramalı vites kutusunu Getrag ile geliştirmiş. Renault EDC de aynı firmanın tasarımı. Büyük ihtimalle aynı vites kutusu.

Bu mesaj bugrad tarafından düzeltildi. Tarih: 10 Kasım, 2011 - 21:31

Naelht

Naelht
  • Asil Üye
  • 176 Mesaj
  • Araç:TSI 255Hp R
  • Ad Soyad:Ata S.
DSG sanziman genis bi kavram hem kurusu var hem yagli var r32 ve Golf Rlarda yagli olana sahip dayaniklilik orani EDCye gore cok daha fazladir.