İçeriğe git

Vw Twin Charge Sorunu.

• Please log in to reply
Bu başlığa 12 cevap yazılmış

hedefturan34

hedefturan34
  • Asil Üye
  • 145 Mesaj
  • Araç:TSI 160Hp High.DSG
  • Ad Soyad:Mehmet Ali
arkadaşlar öncelikle bu bilgiyi alıntı yaparak paylaşıyorum. aslı varmı nekadar dogruluk payı var acıkcası pek emin deyilim fakat yinede bilgi sahibi olmanız için paylaşayım dedim.Bana asılsız bir haber gibi geliyor birde siz degerlendirin. alıntı yaptıgım sitenin ismini vermiyorum yasak diye fakat vw grubuna sürekli yüklenen,araçlarımıza verdigimiz paranın deymeyeceğini savunan tiplerin oluşturdugu bir forum sitesi desem zaten anlayan anlayacaktır :) buyrun paylaşım

Volkswagen’s twincharger petrol engine could be on its way out, according to well placed insiders.
The company’s 1.4-litre engine, which mixes turbocharging and supercharging, is said to be too complex and expensive to produce.
Instead, VW engineers now believe that new turbocharging technology can achieve similar results at a much-reduced cost.
The popular twincharger engine, found in numerous VW Group models, won the coveted Engine of the Year award in 2009 and 2010 and was described as “a masterstroke of downsizing technology and a real engineering showcase".

Haberde kısaca şöyle deniyor: VW, ikili aşırı beslemeye sahip motorlarının üretim maliyetlerini ve çok karmaşık yapıda olmalarını gerekçe göstererek üretimden kaldırıyor. VW mühendisleri sadece turboya sahip motorların daha düşük bir maliyet ile benzer sonuçlara ulaşabileceğini düşünüyor.

KAYNAK : http://www.autocar.c...AllCars/254741/

undeath324

undeath324
  • Asil Üye
  • 364 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp Trend.
  • Ad Soyad:Cenk Çalışkan
bence olamaz oyle olsa yeni 1.2 tsi ı yapmazlardı o motoru denerlerdi diye düşünüyorum

hedefturan34

hedefturan34
  • Asil Üye
  • 145 Mesaj

Mesajları Görüntüleundeath324, 19 Ocak, 2011 - 01:01 hakkında, demiş ki:

bence olamaz oyle olsa yeni 1.2 tsi ı yapmazlardı o motoru denerlerdi diye düşünüyorum
ben onu geçtimde ustam bu alıntı yaptıgım forumdaki androidler nasıl bir oluşum sürecinden geçmiş onu merak eder oldum ya :D cidden şaka gibi :D

Nucleus

Nucleus
  • Asil Üye
  • 323 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp High.
  • Ad Soyad:Baran İşçi

Mesajları Görüntüleundeath324, 19 Ocak, 2011 - 01:01 hakkında, demiş ki:

1.2 Tsi da supercharger yok sadece turbo var o yüzden o bu durumu yalanlıyamıyor malesef..

hedefturan34

hedefturan34
  • Asil Üye
  • 145 Mesaj

Mesajları GörüntüleNucleus, 19 Ocak, 2011 - 01:08 hakkında, demiş ki:

1.2 Tsi da supercharger yok sadece turbo var o yüzden o bu durumu yalanlıyamıyor malesef..
evet dogru.

hamdika

hamdika

Forum Yetkilisi

• Moderatör
  • 2.002 Mesaj
  • Araç:TDI 90Hp Trend.
  • Ad Soyad:Hamdi K.
iyi de yazıda diyor ki hem turbo hem supercharger olan 1.4lt hem maliyetli hem de üretimi zor
yeni tip turbolarla da aynı verimi alabilme imkanı var
yani 1.4lt turbo + supercharger yani 1.4 160hp motor kalkacak
öyle tahmin ediyorum ki yerine daha başka bir turbo kullanılıp supercharger kullanılmadan aynı güce ulaşılacak
misal abt gibi :)
eğer turboyu daha verimli hale getirirlerse neden olmasın
yani tüm 1.4lt tsi motorlar kalkacak diye birşey yok

Elrohir

Elrohir

Yönetici

• Yönetici
  • 1.987 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp High.DSG
  • Ad Soyad:Emre Güler
Kehanette bulunuyorum 1,4 lt tsi twincharger motor yerine tüketim değerleri aynı olan 1,6 lt + turbo motor gelecek. :nigga:

Bu mesaj hamdika tarafından düzeltildi. Tarih: 19 Ocak, 2011 - 13:44
yanlışlıkla oldu :)

hamdika

hamdika

Forum Yetkilisi

• Moderatör
  • 2.002 Mesaj
  • Araç:TDI 90Hp Trend.
  • Ad Soyad:Hamdi K.

Mesajları GörüntüleElrohir, 19 Ocak, 2011 - 12:25 hakkında, demiş ki:

Kehanette bulunuyorum 1,4 lt tsi twincharger motor yerine tüketim değerleri aynı olan 1,6 lt + turbo motor gelecek. :nigga:

mantıklı nigga

icecube

icecube

Forum Yetkilisi

• Moderatör
  • 1.820 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp High.
  • Ad Soyad:Engin Demir
autocar diyorsa dogrudur cok saglam bir dergidir oyuzden boyle birseyin olmaması mumkun olmamalıdır :D

Mesajları GörüntüleElrohir, 19 Ocak, 2011 - 12:25 hakkında, demiş ki:

opel 180hp yalan olur ozmaman

Nucleus

Nucleus
  • Asil Üye
  • 323 Mesaj

Mesajları Görüntüleicecube, 19 Ocak, 2011 - 21:05 hakkında, demiş ki:

autocar diyorsa dogrudur cok saglam bir dergidir oyuzden boyle birseyin olmaması mumkun olmamalıdır :D

opel 180hp yalan olur ozmaman

1.4 TSI 160 zaten yalan ediyordu o motoru ;)

icecube

icecube

Forum Yetkilisi

• Moderatör
  • 1.820 Mesaj

Mesajları GörüntüleNucleus, 19 Ocak, 2011 - 22:05 hakkında, demiş ki:

1.4 TSI 160 zaten yalan ediyordu o motoru ;)
tabi ki oyle olucak 180hp atmosferik cunku..

Nucleus

Nucleus
  • Asil Üye
  • 323 Mesaj

Mesajları Görüntüleicecube, 19 Ocak, 2011 - 23:19 hakkında, demiş ki:

tabi ki oyle olucak 180hp atmosferik cunku..

Hayır atmosferik değil 1.6 Turbo 180hp 230 tork 2200-5400 rpm arasında..Supercharger yok ama..

icecube

icecube

Forum Yetkilisi

• Moderatör
  • 1.820 Mesaj
115hp lerle karıstırdım ama
yinede farklılıklar var diye biliyorum detayalrını bilmem ama okuduguma gore opelde normal ateşlemeli 1.6 ya turbo uygulanmış. TSI ise FSI yani mikro partiküller halinde püskürtme yani dizel mantığına turbo eklenmiş.
yani emre nin dedigi gibi 1.6+ turboyla bizim bildigimiz tsi 1.6 tsi olucak harbiden cosar ozman :halay:

Bu mesaj icecube tarafından düzeltildi. Tarih: 19 Ocak, 2011 - 23:57