neyse cok uzattım. yarın yazarm...
Golf Vs Grande Punto
Başlatan:
worlds
, 20 Oca, 2011 - 20:28
Tarih : 20 Ocak, 2011 - 23:25
burunla onde baslayacak emınım
Tarih : 20 Ocak, 2011 - 23:46
golf6 bu işte, bayılıyorum dostluğumuz,arkadaşımızın heyecanını nasıl da paylaşıyoruz değilmi?
yerimde duramadım yavhu..
yerimde duramadım yavhu..
Tarih : 21 Ocak, 2011 - 09:58
worlds, 20 Ocak, 2011 - 22:49 hakkında, demiş ki:
ama punto ıcın ıyı yorumlar var hep googlede.
dizelde ne filtre ne egsoz hiç bi işe yaramaz olsa da farketmez
tdi'ı neden bu kadar hafife alıyorsunuz bilmiyorum bu zihniyete hiç de bişey bulamıyorum diyecek
yalnız hayret ettiğim olay şu,
biri 4500d/dk da biterken diğeri 7000d/dk zorluyor
nasıl oluyor da o 2'ye atarken sen bırak geçmeyi yakalayamadın
normal şartlarda 122tsi'nin yemesi lazım
Tarih : 21 Ocak, 2011 - 11:47
aecikmazkara, 20 Ocak, 2011 - 22:28 hakkında, demiş ki:
Bir gün yolda giderken bizim arabada 4 kişi , yanımdan tek kapı 45 plakalı bir punto t-jet 120lik ve vectra kapışarak geliolardı ortadan ben de daldım aralarına , en son 200e dogru tjet benle dalga gecmeye basladı
benden çok daha hızlı hızlanıodu araba. Muhtemelen modluydu. Saygı duyarım o gunden beri 
Tarih : 21 Ocak, 2011 - 12:01
Şaşırdınız galiba..TSİ 122 diyorsunuz,Punto diyorsunuz..Punto giderken arkasından baktım diyorsunuz..Ya üç dört paspas üstüste kullanıyorsunuz yada gaz pedalının altına Meydan Larousse sıkıştı..
Tarih : 21 Ocak, 2011 - 12:11
benim araçla kalkıyım punto neymiş aga ya
atmosferikle fena yaparım
Bu mesaj golfonr tarafından düzeltildi. Tarih: 21 Ocak, 2011 - 12:12
Tarih : 21 Ocak, 2011 - 12:19
valla golfun ruhu adı yeter punto su içsin bence
))
Tarih : 21 Ocak, 2011 - 14:49
walla aklım almadı bu olayı..?? yanlış anlama ama sanırım tamamen kullanıcı kaynaklı bi durum sözkonusu.. arkadaşların da dediği gibi kıyamamışsındır fazla sıkıştırmamışsındır aracı.. aksi takdirde imkansız çünkü geçen 2.0 vectra ile kalktık ışıkta ve biz 2 kişiydik inan 150 ye kadar bir boy öndeydim sonra da bıraktım gitti..
Tarih : 21 Ocak, 2011 - 15:39
Abi yakaliyosun herturlu ama onde basliyo punto.. Evet punto hafif golften. Arti 2 kisi. Dizeli hafife almaktan degil, karsisinda tsi var sonucta. Teke tek sansi yok bence.
Tarih : 21 Ocak, 2011 - 15:50
çetin özkan, 21 Ocak, 2011 - 12:01 hakkında, demiş ki:
Şaşırdınız galiba..TSİ 122 diyorsunuz,Punto diyorsunuz..Punto giderken arkasından baktım diyorsunuz..Ya üç dört paspas üstüste kullanıyorsunuz yada gaz pedalının altına Meydan Larousse sıkıştı..
Çetin Abi sabahtan beri yorum yapmayayım diyorum ..Allah Senden razı olsun...
Elrohir, 20 Ocak, 2011 - 22:50 hakkında, demiş ki:
0,078 beygir/kilo punto evo 0,094 beygir/kilo golf
dolayısıyla golf her halükarda alır bu aracı ama vardır eksik bir şeyler
dolayısıyla golf her halükarda alır bu aracı ama vardır eksik bir şeyler
Emrenin teknik açıklaması yeterlidir.
Kilogram başına düşen beygir ile ölçülür bu iş.
Tarih : 21 Ocak, 2011 - 22:38
fikret kardeş ne oldu merakta koma bizi....
Tarih : 21 Ocak, 2011 - 22:48
yerler jılet su an,saglıklı bır test olmuyr.
baska zaman. yazarm ..
baska zaman. yazarm ..
Tarih : 2 Şubat, 2011 - 23:55
Fikret bey denedinizmi tekrar yürümeyi ?
Tarih : 3 Şubat, 2011 - 00:12
hiç bulaşmayın bence ortalıkta serseri zibil gibi..bunun içindekide aptal değil herhalde bi halt yemiş olmasa motorda TSİ golf e kafa tutmaya kalkmaz!dikkat hırsınızın esiri olmayın..
öyle zamanlarda 1.vitesde şöyle atın kendinizi öne sonra bırrakın arkadaş gazlasın boşa yakıt yaksın
öyle zamanlarda 1.vitesde şöyle atın kendinizi öne sonra bırrakın arkadaş gazlasın boşa yakıt yaksın
Tarih : 4 Şubat, 2011 - 22:42
1.6 105 hp ile kapıştım resmen 1.4 122 yedi ya en son 5-6 vites arası ucu ucuna geldi araba 4 kişiydik etkilemişmidir yoksa her halükarda geçer mi rezil oldum
Tarih : 5 Şubat, 2011 - 20:09
ge çe mez
Tarih : 7 Şubat, 2011 - 00:32
nasıl yani
Tarih : 7 Şubat, 2011 - 09:35
dsg viteslerde gaza dip yüklenirsen birkaç saniye geç tepki veriyor (motoru korumak için diye duymuştum ama emin değilim) yani eğer sürekli dip gaz yaptıysan ve asr açıksa zaten işin zor. fiatta ise gaza bastınmı tepki veriyor. 3 kişi 1 kişi o kadar etkilemez senin her türlü geçmen lazımdı.
Tarih : 7 Şubat, 2011 - 10:53
Arkadaşlar, manuelle dsg arasında çok büyük bir fark var. Normal standart kullanıcıda, dsg vites manuele oranla her zaman daha yi hızlanmanızı sağlıyor. Bunun yanı sıra, eğer ani hızlanmak isterseniz esp nizi kapatmanızı öneririm. Esp nin açık olması motorun tam gücünü vermeyi engelliyor ve kalkış daha yavaş oluyor. O yüzden esp yi kapatın. Bunun yanı sıra, tsi motorlar soğukken çok kötü performans veriyor. Eski motorlar o kadar aşırı etkilenmiyor, ama tsi soğuksa motordan bir beklentiniz olmasın. Hem soğukkenki performansı düşük, hemde ısınma süresi eski tip motorlara göre daha uzun. Bunların hepsini düşünüp aracı ve motoru değerlendirmek daha doğru olur. Ayrıca ağırlık arabada en önemli etkenlerden birisidir. Dsg li bir golf 1316 kilo iken benzin ve sürücüyle beraber ağırlığının en ideal koşullarda 1400 kilo olduğunu düşünelim(Örnekte sürücüyü 80 kilo benzinide 4 kilo diye hesapladım). Öte yandan araca iki kişi daha eklendiğini(aynı kiloda iki kişi) ve kilonun 1560 a çıktığını düşünelim. En basit fizik kurallarını kullanarak hesap yaparsak, F=a*m, yani kuvvet=hızlanma * kütle diye formülü yazabiliriz. Aracımızın motoru aynı güçte olucağı için F yani uygulanan kuvvet sabit olacaktır. Kütle 1. örnekte 1400 kg, ikinci örnektede 1560 kilo idi. Burdan ivmelenmeyi hesaplarsak, 1400 kg olan araç mesela 9.5 saniyede 0dan 100 e çıkarken, aynı hesaplamayı 1560 kg lik araç için yaptığımızda 0 dan 100km ye hızlanma, 10.6 saniyede olucaktır. Yani dahada açığı, verdiğim örnekte iki araç arasında yüzde %11,4 lük bir ivmelenme farkı vardır. Abt yazılımın aracı sadece yüzde %9 civarında ivmelendirdiğini düşünürsek, ağırlığın ne kadar etkili olduğunu herkez daha iyi anlıcaktır. Bunun yanı sıra, örnekteki kişiler 80 kg, benzin ise sadece 4 kilo idi. Bu değerleri herkez kendine göre düşünmeli. Benim verdiğim ise sadece bir örnektir.
Herkeze iyi günler
Herkeze iyi günler
Tarih : 8 Şubat, 2011 - 11:28
Yaptığım hesaplama çok basit ve anlaşılır. Umarım herkez ağırlığın ne kadar etkilediğini daha iyi anlamıştır.
Tarih : 8 Şubat, 2011 - 12:25
Valla acikcasi ben de yazip yazmamak arasinda kaldim da, punto, clio, fiesta gibi arabalarin belki tek ve tüm avantaji kalkis ani olabilir zaten tsi motor golf karsisinda. Çünkü kasa daha hafif, yani motora daha az yük biniyor ve bu da kalkis aninda nispeten agir arabalar yaninda buyuk avantaj ama sunu da soylemrliyim benim golf'ten önceki aracim 1.4 cc 90 hp'lik clio'ydu mesela ama golf kalkista yine daha seri gelmistir bana aldigimdan beri.
Tarih : 8 Şubat, 2011 - 12:28
golf ölümcüldür ne araba alırsn olsn hepsiyle yarısıyor
) içinde öyle bir ruh var yanınıza ferrari gelse geçerim abi ben diyen vardır golf cidden bizler için tam bir cennet
Tarih : 8 Şubat, 2011 - 12:33
Ben bir kisinin bile aractaki kaybini anliyorum. Bir cok arac icin yaptigimiz roll lerde hep 1 kisi fazla olan bir burun arkdan geldi. Digerine gore daha guclu bir aracta 1 kisi hissettirmesede ayni guce sahip araclarda kesin hissettirecektir. Punto kalkisi icin bir kisi onemli olmasada 3 kisinin etkisi tabiki olacaktr. + 1 kisi (80 kilo)tam emin olmasamda 2 belki 3 hp kayip yasatiyor bence. Tabi bunu olcmuslugum yok. Golf tabiki gecicektir puntoyu ama gaz tepkisi tsi dan biraz daha onde gibi. Dizel punto icin konusuyorum.
Esp acikti bu arada kapatmaliydim.
Pardon asr
Pardon asr
Tarih : 8 Şubat, 2011 - 13:30
worlds, 8 Şubat, 2011 - 12:33 hakkında, demiş ki:
Ben bir kisinin bile aractaki kaybini anliyorum. Bir cok arac icin yaptigimiz roll lerde hep 1 kisi fazla olan bir burun arkdan geldi. Digerine gore daha guclu bir aracta 1 kisi hissettirmesede ayni guce sahip araclarda kesin hissettirecektir. Punto kalkisi icin bir kisi onemli olmasada 3 kisinin etkisi tabiki olacaktr. + 1 kisi (80 kilo)tam emin olmasamda 2 belki 3 hp kayip yasatiyor bence. Tabi bunu olcmuslugum yok. Golf tabiki gecicektir puntoyu ama gaz tepkisi tsi dan biraz daha onde gibi. Dizel punto icin konusuyorum.
Pardon asr
Pardon asr
Birde deponun fule yakın olduğunu ve 40 kg lik benzin olduğunu, 40-50 kiloda, araçta ekstradan ağırlık olduğunu düşünelim(yedek lastik, bagaj içindeki yükler vs.), yani toplam kiloyu 4 kişi+ benzin + yük olarak düşünelim. Kilo 1730 kg lara kadar çıkar. Sizinde aracınızın hızlanması 11.9 saniyelere kadar geriler. Şuna emin olabilirsiniz, araçtaki ekstra 1 kişilik ağırlık, 0-100 km hızlanmada en az 0.6 saniye aracı yavaşlatır. Gerisini artık siz düşünün. Yukarıdaki verileri birde tablo şeklinde yazayım.
Sürücü dahil aracın 0-100 km hızlanmaları(her kişi 80 kg)
sadece sürücü ile 0-100: 9.5 saniye
sürücü+yolcu ile 0-100: 10.1 saniye
sürücü+2yolcu ile 0-100:10.7 saniye
sürücü+3yolcu ile 0-100:11.3
sürücü+4yolcu ile 0-100:11.9 saniye
Fabrika verilerine göre izin verilen maksimum ağırlık ile yani: 1900 kilo ile
aracın 0-100 km hızlanması=12.9 saniyeye kadar düşüyor
Aracınız golf olsun, siz tek olun, bagaj boş olsun, benzin az olsun, araçta ağırlık yapabilecek şeyler olmasın, esp veya asr varsa kapatılsın ve vites dsg ise s e getirilsin, kalkış anında da gaza köklenilsin, sizi aynı beygire sahip araçlar dahi geçemez. 90 beygir filan ancak tozunuzu yutar, kalkıştada öne fırlarsınız, sonunda da her zaman önde bitirirsiniz. Fiatın filan hiç şansı yok!

En üste git