İçeriğe git

Leon Tdı Mi Golf Tdı Mi?

- - - - -

• Please log in to reply
Bu başlığa 68 cevap yazılmış

tnt_ankara

tnt_ankara
  • Yeni Üyeler
  • 15 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp High.DSG
  • Ad Soyad:özhan
hangisi daha sessiz ve daha sorunsuz acaba. yada hangisi daha konforlu?

Misafir_MEHMETR_*

Misafir_MEHMETR_*
  • Misafirler
tabikide golf ;)

ankaratsi

ankaratsi
  • Asil Üye
  • 143 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp Trend.
  • Ad Soyad:mehmet k
çoğu kimse golf diyecektir.

bende golf derim

ikisininde benzinlisini kullandım, işçilik yol tutuşu, konfor açısından golf.

tdi araç kullanan arkadaşlar daha sağlıklı cevaplar verecektir

Elrohir

Elrohir

Yönetici

• Yönetici
  • 1.987 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp High.DSG
  • Ad Soyad:Emre Güler
ikisi de teknik olarak aynı araçlar, ancak golf'ün kullanıcı arayüzü daha kaliteli, döşemeler, plastikler kumaşlar vs.. golf'te daha iyidir, yalıtım konusunda da golf daha iyi, yani cevap golf

tnt_ankara

tnt_ankara
  • Yeni Üyeler
  • 15 Mesaj
ben ikisinide kullandım pek bi fark yok ikiside dizel ve dsg idi yani golfü aratmaz verilen fazla para gereksiz gibi geldi. hem şekil olarak leon daha ihtişamlı.. golf sıradan hb tarzını üstünden atmalı.. leonumu sattım golf aldım ama neylersinki pek bi fark bulamadım işçilik ve birazda malzeme farkı hariç..

muvaffak

muvaffak
  • Asil Üye
  • 60 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp Comfort.DSG
  • Ad Soyad:Muvaffak Temel
Leon Tdi 'yi bilmem ama, golf tdi çok iyi bir araç.

tnt_ankara

tnt_ankara
  • Yeni Üyeler
  • 15 Mesaj
leona bakışlar daha bi başkaydı ve daha göz alıcıydı..

semsialtunbas

semsialtunbas
  • Asil Üye
  • 131 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp Comfort.DSG
  • Ad Soyad:Şemsi Altunbaş
leonunda yüzü çok eskidi, bide apaçi tuning leonlar insanları soğuttu bence :) ama motor ve şanzumanın aynı olması ve aradaki fiyat farkı gerçekten insanı cezbediyo belki şasi vb. gibi başka ortak parçalarıda vardır tam bilmiorum bilenler yazıcaktır

gc7

gc7

Forum Yetkilisi

• Moderatör
  • 563 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp Comfort.
  • Ad Soyad:gökhan c.

Mesajları Görüntületnt_ankara, 25 Ocak, 2011 - 23:51 hakkında, demiş ki:

ben ikisinide kullandım pek bi fark yok ikiside dizel ve dsg idi yani golfü aratmaz verilen fazla para gereksiz gibi geldi. hem şekil olarak leon daha ihtişamlı.. golf sıradan hb tarzını üstünden atmalı.. leonumu sattım golf aldım ama neylersinki pek bi fark bulamadım işçilik ve birazda malzeme farkı hariç..
Golf sıradan bi hb değil. hb segmentte en iyisi, nsl olurda böyle bi yorum yaparsınız enteresan...
seat leon hic hoşuma gitmedi benim. kendinizde demişsiniz zaten işcilik ve malzeme farkı oldugu icin...
Her zmn GOLF.! hb lerde başka bi arac düşünmem hicbir zmn .

Ayrıca sıradan hb tarzını üstünden atıp nsl bi tarz yakalamalı ?

Misafir_MEHMETR_*

Misafir_MEHMETR_*
  • Misafirler

Mesajları Görüntülegc7, 26 Ocak, 2011 - 00:14 hakkında, demiş ki:

Golf sıradan bi hb değil. hb segmentte en iyisi, nsl olurda böyle bi yorum yaparsınız enteresan...
seat leon hic hoşuma gitmedi benim. kendinizde demişsiniz zaten işcilik ve malzeme farkı oldugu icin...

Nissan juke ' un küçük halini yapmalılar :D :P

undeath324

undeath324
  • Asil Üye
  • 364 Mesaj
  • Ad Soyad:Cenk Çalışkan
bencede leonu şekilden şekle sokuyolar artık istanbulda zengin şahini oldu golf vw nin 50 yıldır vazgeçmediği araba

icecube

icecube

Forum Yetkilisi

• Moderatör
  • 1.820 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp High.
  • Ad Soyad:Engin Demir
yapmayın beyler leonu bukadar kucuk gormeyin bence okadar da degil gayet guzel bir arac hatta 4 kapılı hatcback araclarda en guzel sekle sahip araclardan cizgileri gercekten cok hos ic kısmı zaten vw gibi direksiyonundan teyibine klimasına.almak istesem once a3 sonra golf sonra leon isterdim
bu arada iscilikte fazla fark belki yoktur ama malzemede buyuk fark var kaldıki golfun malzeme kalitesi passattan bile daha iyi bence ..

alican002

alican002
  • Asil Üye
  • 44 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp Comfort.DSG
  • Ad Soyad:Eeeerr
TDİ VEYA TSİ HİC FARK ETMEZ. 1974 TEN BU YANA HERZAMAN BOSUNA SINIFININ EN İYİSİ OLMAMIŞ!! SEAT LEONMUS, OPEL ASTRAYMIS, FORD FOCUS V.S.
BUNLAR ANCAK GOLF UN TAKLİTCİSİ VEDE TAKİPCİSİ OLURLAR!! BUNU EN IYI 120 KM ÜZERİ ANİ MANEWRALARDA ANLARSINIZ....

gc7

gc7

Forum Yetkilisi

• Moderatör
  • 563 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp Comfort.
  • Ad Soyad:gökhan c.

Mesajları Görüntüleicecube, 26 Ocak, 2011 - 01:33 hakkında, demiş ki:

yapmayın beyler leonu bukadar kucuk gormeyin bence okadar da degil gayet guzel bir arac hatta 4 kapılı hatcback araclarda en guzel sekle sahip araclardan cizgileri gercekten cok hos ic kısmı zaten vw gibi direksiyonundan teyibine klimasına.almak istesem once a3 sonra golf sonra leon isterdim
bu arada iscilikte fazla fark belki yoktur ama malzemede buyuk fark var kaldıki golfun malzeme kalitesi passattan bile daha iyi bence ..
engin leonu küçük gördüğümüzden değil zaten. leonmu? golf mü? tabiki GOLF.
Sen bile leonu son sıraya koymuşsun, daha ne kadar küçük görceksinki =)

icecube

icecube

Forum Yetkilisi

• Moderatör
  • 1.820 Mesaj
aga sen alınma :)
işcilikte iscilik diyoruz yapmayın lutfen ya ne isciligi ferrari alıyoruz sanki el yapımı..golfun isciligi okadar abartılacak kadar iyi degil ben bunu bir golf kullanıcısı oalrak soyluyorum daha once t5 passat polo bicok da araba gecti elimizden hepsinin daha iyiydi isciligi 99 model polo vardı golf 6 halt etmis iscilikte..simdi bunaarı yazıyorum diye kimse bana kızmasın ama golf 6 yı da iyice goklere cıkarttık.sınıfında en iyisi mi evet en iyisi sonuna kadar katılıyorum..konu nerden buraya geldi leon ile golfun farkından en buyuk fark prestijtir bence 2 arac arasındaki..

Misafir_MEHMETR_*

Misafir_MEHMETR_*
  • Misafirler

Mesajları Görüntüleicecube, 26 Ocak, 2011 - 01:59 hakkında, demiş ki:

işcilikte iscilik diyoruz yapmayın lutfen ya ne isciligi ferrari alıyoruz sanki el yapımı..golfun isciligi okadar abartılacak kadar iyi degil ben bunu bir golf kullanıcısı oalrak soyluyorum daha once t5 passat polo bicok da araba gecti elimizden hepsinin daha iyiydi isciligi 99 model polo vardı golf 6 halt etmis iscilikte..simdi bunaarı yazıyorum diye kimse bana kızmasın ama golf 6 yı da iyice goklere cıkarttık.sınıfında en iyisi mi evet en iyisi sonuna kadar katılıyorum..konu nerden buraya geldi leon ile golfun farkından en buyuk fark prestijtir bence 2 arac arasındaki..

Aga sen niye leon almadın :D :D

icecube

icecube

Forum Yetkilisi

• Moderatör
  • 1.820 Mesaj
ne alakası var herzaman iyi seylernini mi soylicez birazda yermesini bilelim neyse anlayan anlamsıtır..
sorunun cevabı golf daha sessiz ve daha konforlu..

coolblue

coolblue
  • Asil Üye
  • 172 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp Trend.
  • Ad Soyad:ahmet yıldırım

Mesajları Görüntüleicecube, 26 Ocak, 2011 - 01:59 hakkında, demiş ki:

bu genel olarak tüm araçlarda var ama. Benim arkadaşımda mesala honda euro civic 1999 var sıfır hondadan daha iyi içi çok güzel. Opel'de de aynısını gördük. Sanki eski araçların işçiliği daha iyi ve malzeme daha kaliteli gibi geliyor. Ama şunu söyleyeyim 99 poloyla golf 6 kıyaslama. sıfır astra, focus ve golf kıyasla o zaman farkı görürsün yoksa dediğim gibi 99 model honda bile golf'ü poloyu geçer.

dün bir arkadaşta ibiza mı yoksa polo mu diye düşünüp duruyordu oda satın alacak. Reference model trendline'a çok yakın. Seat'ta güzel araba sonuçta ama dedimki poloyu 2 günde satarsın ibiza kısmet.

mccobanoglu

mccobanoglu
  • Asil Üye
  • 250 Mesaj
  • Araç:1.6 102Hp Trend.
  • Ad Soyad:mehmet cemil
:sapka: Golf diyorum daha da birşey demiyorum ...

Laden50

Laden50
  • Asil Üye
  • 777 Mesaj
  • Araç:TSI 211Hp GTI DSG
  • Ad Soyad:BATTAL

Mesajları Görüntüleicecube, 26 Ocak, 2011 - 02:07 hakkında, demiş ki:

EVET birazda yermesini bilelim neyse anlayan anlamsıtır,
sorunun cevabı golf daha sessiz ve daha konforlu...
+1

Bu mesaj Laden50 tarafından düzeltildi. Tarih: 26 Ocak, 2011 - 09:42

hamdika

hamdika

Forum Yetkilisi

• Moderatör
  • 2.002 Mesaj
  • Araç:TDI 90Hp Trend.
  • Ad Soyad:Hamdi K.
leon seven için dizayn kesinlikle çok çok iyidir
herkesin dibi nasıl düşmüştü o araç çıktığında...
ama eskidi işte artık ve katılıyorum piyasada ki gereksiz çokluğu bıktırdı
golf derseniz daha kaliteli derim...
leon ile golf aynı parçalara sahip ama aynı fabrikadan çıkıyorlar ve bu da farkediyor
parçadan ziyade iç malzeme derseniz kesinlikle golf 6
işçilik ile ilgili engin haklı, yorum yapmicam :)

mrtcntkn

mrtcntkn
  • Asil Üye
  • 105 Mesaj
  • Araç:Diğer
  • Ad Soyad:Murat Can TEKİN
Golf biraz daha ciddi karizmatik bir araç
ama Leon biraz daha genç dinamik duruyor
motor olarak aynı zaten ses yalıtım vs olarakta aynı
iç malzeme kalitesinde golf alır ona lafım yok
ama fiyat-donanım bazında bakarsanız leon alır diyorum
yaşım genç olduğu için fiyatıda uygun olduğum için Leon a yöneldim
forumdaki bi çok arkadaş Leonu küçük görmüşler saygıyla karşılıyorum :sapka:
ama o kadar küçük görülcek bir araba değil bunuda söylemek istiyorum
tamam VW e Seat kafa tutamaz sonuçta alt firması gibi birşey
ama o kadar küçük görmeyin derim :oke:
bu forumdakiler beni tanır eder hiç kimseyede kastım yoktur baştan söyliyeyim =)

Mesajları Görüntüleicecube, 26 Ocak, 2011 - 02:07 hakkında, demiş ki:

ne alakası var herzaman iyi seylernini mi soylicez birazda yermesini bilelim neyse anlayan anlamsıtır..
sorunun cevabı golf daha sessiz ve daha konforlu..

Engin ses olarak hemen hemen aynı..konforda golf6 olabilir
şuan süspansiyonlar yeni sert ama biraz havalar ısınsın anlarız

Bu mesaj mrtcntkn tarafından düzeltildi. Tarih: 26 Ocak, 2011 - 10:51

yeşil

yeşil
  • Asil Üye
  • 18 Mesaj
  • Ad Soyad:mehmetbesiroglu
golf ses izolasyonu ve işçilik bakımında kesinlikle üstte ayrıca seat leon arka koltuk bölümü tavan yüksekliği vs. ferah değil boğucu...

mrtcntkn

mrtcntkn
  • Asil Üye
  • 105 Mesaj

Mesajları Görüntüleyeşil, 26 Ocak, 2011 - 10:52 hakkında, demiş ki:

golf ses izolasyonu ve işçilik bakımında kesinlikle üstte ayrıca seat leon arka koltuk bölümü tavan yüksekliği vs. ferah değil boğucu...

sayın Yeşil birdahaki buluşmada arabama binmenizi istiyorum =)
ses izolasyonu aynı motor sesi minimum düzeyde
işçiliğe bişey diyemem ama o kadar aman aman bir fark yok bunu donanım fazlalığı ile kapatıyorlar
arka koltuk tavn yüksekliği normal değerlerde ama golfe göre camlar küçük evet..
biraz daha RADİKAL bir tasarım Leon =)

ayhanoktay

ayhanoktay
  • Asil Üye
  • 145 Mesaj
  • Araç:1.6 102Hp Trend.DSG
  • Ad Soyad:ayhanokt
gerek görsel gerek konfor olarak kesinlikle golf

tnt_ankara

tnt_ankara
  • Yeni Üyeler
  • 15 Mesaj

Mesajları Görüntülegc7, 26 Ocak, 2011 - 00:14 hakkında, demiş ki:

neredeyse tipo gibi diyebilirim şöyle bi bakınca pek bi fark yok hatta punto bile daha spor hatlara sahip.. tabi zevkler ve renler tartışılmaz. işçilik ve malzeme ne olursa olsun aynı ses sorununu ve takırtı tukurtu yada ses sorunlarını golfte veriyor. bunu çoğu arkadaş belirtmiş zaten. astra mesala çok güzel kasa yapmış yahut yeni c4 süper çizim yapmışlar ama 6 kasa diye sabırsızlıkla beklenen kasa biraz makyajla çıktı karşımıza..

abarttınız da abarttınız beyler sizde golf var diye kasıyorsunuz ama ben gibi iki aracıda kullanan varsa daha iyi anlar leon ayrı bi tarz golf 40 lı yaşlara daha iyi hitap ediyor..

mrtcntkn

mrtcntkn
  • Asil Üye
  • 105 Mesaj

Mesajları Görüntületnt_ankara, 26 Ocak, 2011 - 11:42 hakkında, demiş ki:

neredeyse tipo gibi diyebilirim şöyle bi bakınca pek bi fark yok hatta punto bile daha spor hatlara sahip.. tabi zevkler ve renler tartışılmaz. işçilik ve malzeme ne olursa olsun aynı ses sorununu ve takırtı tukurtu yada ses sorunlarını golfte veriyor. bunu çoğu arkadaş belirtmiş zaten. astra mesala çok güzel kasa yapmış yahut yeni c4 süper çizim yapmışlar ama 6 kasa diye sabırsızlıkla beklenen kasa biraz makyajla çıktı karşımıza..

abarttınız da abarttınız beyler sizde golf var diye kasıyorsunuz ama ben gibi iki aracıda kullanan varsa daha iyi anlar leon ayrı bi tarz golf 40 lı yaşlara daha iyi hitap ediyor..

Özhan bey golf 40lı yaşlara hitap ediyor diyorsunuz..
bu görüşünüze katılmıyorum
golf leona göre biraz daha ağırbaşlı duran bir araç
iki aracıda kullanmadıkları için böyle yorum yapılıyor evet bu konuda haklısınız

Aly

Aly

White One !

• Asil Üye
  • 614 Mesaj
Golf 6 TDI DSG kullanıyorum,Leon TDI DSG ye bindim arkadaşımın koltuk yerine tabure koysalar daha iyi olurmuş kendi aracım gibi sanıp kendimi bıraktım neye uğradığımı şaşırdım.Malzeme ve konfor farkı çok var onu belirteyim.Motor yürüyen aksam büyük oranda aynı,göstergeler iç kokpit leon da daha sportif ama Golf ün malzemesi çok çok daha üstün.

Bu arada dip not olarak belirteyim hb te A3 ün üzerine yok

özhan bey son mesajınıda anlamıyorum madem beğenmiyorsun nie aldın aracı ozaman,burda insanlar arabalarını seviyorki almışlar birde foruma üye olmuşlar başka nasıl cevap vermelerini bekliyorsunki :D Madem astra C4 güzel puntoda aynı sesler varsa onları alabilrsin.Bu bir insanın Lacoste den diğerinin Tommy den giyinmesi gibi birşey parası var mı var hangi markanın çizgilerini beğeniyorsa onu alır.Diğer markayı almamak içinde kendine göre geçerli sebepleri vardır.İnsanların kanında var aldığı şeyi savunur durum bu.

Bu mesaj Aly tarafından düzeltildi. Tarih: 26 Ocak, 2011 - 11:54

mrtcntkn

mrtcntkn
  • Asil Üye
  • 105 Mesaj
Ali abi koltuğun konforu mu çok kötü ?
malzeme farkı tamam ama öyle çok çok fark yok ..
ayrıca golf6 forumda böyle yazılır ona bişey demem
ama seat forumdada böyle bir konu açılsa ordada leon şöyle böyle yazarlar ..
bunlar insanların biraz kendi önyargıları,görüşleri,renkleri,zevkleri konusudur..
kuzenimde(inceer06) golf var onada bindim kullandım baya kendi arabamıda kullandım
koltukta konfor adına fark göremedm
gel gelelim sizin altınızda highline bir araç var..

Aly

Aly

White One !

• Asil Üye
  • 614 Mesaj
Ben trendline ve comfortline Golf e de bindim.özelliklede konfora ve malzemeye çok dikkat ettim gerçekten fark vardı.He Leon un tasarımı bende yaşıma daha çok yakıştırıyorum ama kalite farkı var zaten o yüzden daha uygun fiyatıda bu gayet normal.Özellikle belirteyim koltuk çok sert geldi :D

Herkes kendi aracını tabiki över her forumda bu var.Opel forumunda o berbat corsa yı göklere çıkardıklarınıda gördüm.Normal bunlar hak veriyorum.