İçeriğe git

Esp

• Please log in to reply
Bu başlığa 28 cevap yazılmış

arrivederci

arrivederci
  • Asil Üye
  • 24 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp Comfort.DSG
arkadaslar esp tuşuna basınca esp kapanıyo kapalı olunca ekranda kapalı yazıyomu nasıl anlıyabilirim yardım beyler açık olunca nerden anlıcam açık olduğunu arkadaslar

ctpolat

ctpolat

Forum Yetkilisi

• Moderatör
  • 1.188 Mesaj
  • Ad Soyad:Tolga P.
ESP tuşuna basılı tuttuğunuzda ekranda ESP ışığının yanıp söndüğünü göreceksiniz. Bu konumdayken ESP devre dışıdır. Tekrar devreye almak için ESP tuşuna basmanız yeterlidir. ekrandaki yanıp sönen ESP ışığı tamamen sönecek ve ESP devreye girecektir.

Not: ESP tuşuna basılı tutup ESP'yi kapattığımda, aracı haddinden fazla zorladığım bir seferde, ESP'yi kapamış olmama rağmen devreye girdiğini farkettim. Sanırım ESP'yi kapattığımızda, ESP kolay kolay devreye girmiyor ama anormal bir hareket yapıp aracı belki de devirme noktasına getirdiğinizde kendi kendine yine devreye giriyor. En azından bende böyle oldu.

Elrohir

Elrohir

Yönetici

• Yönetici
  • 1.987 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp High.DSG
  • Ad Soyad:Emre Güler
Evet bizim araçlarda ESP'yi kapatmak mümkün değil aslında, esp'yi kapattığımızda aslında asr sistemi devre dışı kalmış oluyor bir de 60km/s hıza kadar gecikmeli olarak müdehale etmeye başlıyor. 60km/s ve üstü hızlarda normaldaki gibi müdehale etmeye devam ediyor.

hamdika

hamdika

Forum Yetkilisi

• Moderatör
  • 2.002 Mesaj
  • Araç:TDI 90Hp Trend.
  • Ad Soyad:Hamdi K.
Tolga demekki çok sert tehlikeli agresif sıra dışı diye tabir ettiğin o hareketi 60km/h hızın altında yapmışsın :)
ah sen yokmu seeen :)

ctpolat

ctpolat

Forum Yetkilisi

• Moderatör
  • 1.188 Mesaj
  • Ad Soyad:Tolga P.
60 km hızda yapılan çarpışma testlerinde araçların ne hale geldiğini görmüomusun hamdi, lütfen ama.. :)

icecube

icecube

Forum Yetkilisi

• Moderatör
  • 1.820 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp High.
  • Ad Soyad:Engin Demir
ben bazen asr yi kapatıyorum cok farklı oluyor.obur turlu araca pati cektirmek buyuk zulum ve zarar.birine ardizlik :) yapacagınız zaman lutfen asr veya esp yi kapatalım.(tabi trafik kurallarına uymak sartıyla yanlıs anlasılmasın)

Newo.StyLe

Newo.StyLe

uzaklaştırılmış üye

• Yasaklanmış
  • 99 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp Bluemotion
  • Ad Soyad:Nevzat Şenyıldız
emre beey selamlar ,
golf bluemotıonda espden hıcbısey anlamadım .
asr nedır esp ısıgı yanıyo ekranda yardım edermısınız

citm

citm
  • Asil Üye
  • 166 Mesaj
  • Araç:Diğer
  • Ad Soyad:İnanç
Aslında esp tuşu asr yi kapatıyor.Pazarlama taktigi diyebiliriz.Yani bu araçta esp var anlamına gelen bir tuş.Zaten bu tuşu 2011 modellerden itibaren kaldırarak asr tuşuna çevirdiler.Saygılar.

murat.uludirik

murat.uludirik

2010 TDI 'dan--2012 TSI 160 HP'ye..

• VIP
  • 1.065 Mesaj
  • Araç:TSI 160Hp High.
  • Ad Soyad:murat uludirik .
ESP ve ASR ikaz ışıkları.. kontak cevirdiğinizde ..devir ve hız göstergelerinde..ayrı ayrı yanıp sönmektedir...! tek tuş asr ise ne kadar kapatsanızda esp yi kapatmasınız..sadece devreye girme zamanını geçiktirisiniz...yani dahada riskli pozizyonlarada devreye girecektir... ..

RECEP

RECEP
  • Asil Üye
  • 34 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp High.
  • Ad Soyad:RECEP BAYDAR
2009 golf 6 highlinede asr tuşu var esp tuşu yok.ama esp var aracta dimi?

murat.uludirik

murat.uludirik

2010 TDI 'dan--2012 TSI 160 HP'ye..

• VIP
  • 1.065 Mesaj
  • Ad Soyad:murat uludirik .
araç manuel ise opsiyon ...--yoktur
araç dsg ise..standart vardır..

nodesperat3

nodesperat3
  • Asil Üye
  • 90 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp Trend.
  • Ad Soyad:Özgür Şahin
Konuyla pek alakası yok ancak birden aklıma geldi, bazı yerlerde esp'nin tekerlerin farklı bölgelerini aşındırdığını duymuştum böyle birşey gerçekten var mı arkadaşlar?

golfc

golfc
  • Asil Üye
  • 19 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp Bluemotion
  • Ad Soyad:haydar haydarr

Mesajları Görüntülenodesperat3, 11 Şubat, 2012 - 15:58 hakkında, demiş ki:

Konuyla pek alakası yok ancak birden aklıma geldi, bazı yerlerde esp'nin tekerlerin farklı bölgelerini aşındırdığını duymuştum böyle birşey gerçekten var mı arkadaşlar?

aracı yolda tutmak için aşındırsın hocam kaza bela olmasında

nodesperat3

nodesperat3
  • Asil Üye
  • 90 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp Trend.
  • Ad Soyad:Özgür Şahin

Mesajları Görüntülegolfc, 12 Şubat, 2012 - 01:36 hakkında, demiş ki:

aracı yolda tutmak için aşındırsın hocam kaza bela olmasında

Söylediklerinize katılıyorum. Lastik yıpransa da olur. Şikayetini yazan kişi aracımı normal kullanıyorum lastiğin çoğu yeri normalken bazı bölgelerden aşınmalar oluyor diye söylemişti. Aradım da tam mesajını bulamadım. Böyle bir etkisine şahit olan oldu mu diye sormak istemiştim. Yeri geliyorsa bitirsin lastiği ama normal kullanımda da müdahale edip lastiğin ömründen çalıyor mu acaba asıl merak ettiğim nokta burası.

sertanipci

sertanipci
  • Asil Üye
  • 305 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp Trend.DSG
  • Ad Soyad:Servet İPÇİ

Mesajları Görüntülenodesperat3, 12 Şubat, 2012 - 01:43 hakkında, demiş ki:

Söylediklerinize katılıyorum. Lastik yıpransa da olur. Şikayetini yazan kişi aracımı normal kullanıyorum lastiğin çoğu yeri normalken bazı bölgelerden aşınmalar oluyor diye söylemişti. Aradım da tam mesajını bulamadım. Böyle bir etkisine şahit olan oldu mu diye sormak istemiştim. Yeri geliyorsa bitirsin lastiği ama normal kullanımda da müdahale edip lastiğin ömründen çalıyor mu acaba asıl merak ettiğim nokta burası.
bence esp den kaynaklanmaz, rot balans ayarı kaçıktır.
esp olduğunu varsaysak bile esp nin günde 100 kere devreye girmesi gerekir.

lonely_man

lonely_man
  • Asil Üye
  • 214 Mesaj
  • Ad Soyad:Hakan ILGAZ
Birisi bahsettiğiniz durumu Cıvıc aracında yaşamış diye okumuştum. Servis VSAlı araçlarda arka lastiklerin daha çabuk yıprandığını söylemiş.

Elrohir

Elrohir

Yönetici

• Yönetici
  • 1.987 Mesaj
  • Ad Soyad:Emre Güler
Şimdi esp belli belirsiz müdehale ediyor, ışık yanmadan ufak tedbirler var ama bu durumda lastikler değil, balatalar dengesiz aşınır. Lastiklerin dengesiz aşınacağı bir sürüş tarzı içi hayli agresif kullanmak gerekli, yani virajda sert fren yapacaksınız ve iç tekerler tamamen dururken dışlar dönmeye devam edecek ve yalnızca içtekiler aşınacak. Zor, günlük kullanımda bu kadar sert kullanan olduğunu sanmıyorum. ESP'ye gelene kadar rot balans bozukluğu daha öncelikli olarak farklı aşınmaya sebep olabilir. Mesela sol arka tekeriniz 90 derecelik açıyla değil de 89 derecelik açıyla duruyorsa diğer 3 tekerden bayağı bir önce aşınacak.

Jackal

Jackal
  • Asil Üye
  • 118 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp Comfort.
  • Ad Soyad:M.Can Çakar

Mesajları Görüntülectpolat, 31 Mayıs, 2010 - 12:36 hakkında, demiş ki:

Not: ESP tuşuna basılı tutup ESP'yi kapattığımda, aracı haddinden fazla zorladığım bir seferde, ESP'yi kapamış olmama rağmen devreye girdiğini farkettim. Sanırım ESP'yi kapattığımızda, ESP kolay kolay devreye girmiyor ama anormal bir hareket yapıp aracı belki de devirme noktasına getirdiğinizde kendi kendine yine devreye giriyor. En azından bende böyle oldu.

Mesajları GörüntüleElrohir, 31 Mayıs, 2010 - 14:05 hakkında, demiş ki:

Evet bizim araçlarda ESP'yi kapatmak mümkün değil aslında, esp'yi kapattığımızda aslında asr sistemi devre dışı kalmış oluyor bir de 60km/s hıza kadar gecikmeli olarak müdehale etmeye başlıyor. 60km/s ve üstü hızlarda normaldaki gibi müdehale etmeye devam ediyor.

herkese merhaba arkadaşlar, dün yağmurlu bir izmir gecesinde ASR OFF ile seri bir kalkış ve 1. vites tapagaz yaptım, ayağımın altından taak taak taak taak diye çok sert bir ses geldi,asr devreye girdi diye düşündüm ama motor esnemesi midir, asr mi devreye girmiştir, egzoz mudur, turbo mudur aklıma takıldı ne olabilir sizce bir fikrinizi alayım dedim.

Wiper

Wiper
  • Asil Üye
  • 64 Mesaj
  • Ad Soyad:Arda K.
Arkadaşlar merhaba. Bir sorum olacaktı: ESP opsiyonunu sipariş verirken arabaya ekletirsek, Hill Hold' da beraberindemi geliyo ?

sener652

sener652
  • Asil Üye
  • 98 Mesaj
  • Ad Soyad:Murat Şener

Mesajları GörüntüleWiper, 27 Mart, 2012 - 05:36 hakkında, demiş ki:

Arkadaşlar merhaba. Bir sorum olacaktı: ESP opsiyonunu sipariş verirken arabaya ekletirsek, Hill Hold' da beraberindemi geliyo ?

Tek pakettir o, ESP EDL Hill Hold ve Lastik Patlama Tespiti gibi bişeydi. Bunlar tek bir paket halinde geliyor.

ALPER GÜL

ALPER GÜL
  • Asil Üye
  • 160 Mesaj
  • Ad Soyad:H.ALPER G.
benim araç 2012 manuel higline
esp opsiyonlu ancak esp yazan tuş yok ekranda da göremedim sadece asr yazdığını gördüm gibi
bişey anlamadım ikisi birlikte tek tuş galiba ama ekranda yazmıyor esp bilen varsa yardım

memret

memret
  • Asil Üye
  • 93 Mesaj
  • Ad Soyad:emre topal
esp varsa aracınızda esp tusu olması lazım ama zaten esp düğmesi olupta esp kapanmıyor bildiğim kadarıyla asp yi açıp kapayabilirsiniz.esp istesenizde tam olarak devreden çıkmıyor

Wiper

Wiper
  • Asil Üye
  • 64 Mesaj
  • Ad Soyad:Arda K.

Mesajları Görüntülesener652, 27 Mart, 2012 - 11:49 hakkında, demiş ki:

Tek pakettir o, ESP EDL Hill Hold ve Lastik Patlama Tespiti gibi bişeydi. Bunlar tek bir paket halinde geliyor.
anladım teşekkürler

tuscan22

tuscan22
  • Asil Üye
  • 38 Mesaj
  • Ad Soyad:murat kayakıran
sonradan esp taktırmak mümkün müdür peki?bilen var mı arkadaşlar?manuel highline alıcamda ..

sener652

sener652
  • Asil Üye
  • 98 Mesaj
  • Ad Soyad:Murat Şener
Ugrasmak isterseniz mumkunati vardir ancak iyi bir usta ve guzel bir butce ayirmaniz gerekmektedir. Arkalara sensor, espli asr beyni vs parcalar ve kablolar gerekmektedir. Hic ugrasmayayim daha iyi dersiniz :)

ALPER GÜL

ALPER GÜL
  • Asil Üye
  • 160 Mesaj
  • Ad Soyad:H.ALPER G.
bu tarz aksesuarları ya sıfır alırken eklemek yada ikinci alırken olanını almak
sonradan bu tarz işlemler düzen tutmayabilr hassas şeyler

Pasha

Pasha
  • Asil Üye
  • 17 Mesaj
  • Ad Soyad:Talat Ozoral

Mesajları GörüntüleJackal, 13 Mart, 2012 - 09:40 hakkında, demiş ki:

herkese merhaba arkadaşlar, dün yağmurlu bir izmir gecesinde ASR OFF ile seri bir kalkış ve 1. vites tapagaz yaptım, ayağımın altından taak taak taak taak diye çok sert bir ses geldi,asr devreye girdi diye düşündüm ama motor esnemesi midir, asr mi devreye girmiştir, egzoz mudur, turbo mudur aklıma takıldı ne olabilir sizce bir fikrinizi alayım dedim.
O gelen ses sanırım ESP'nin devreye girmesini gösteren ses.

Jackal

Jackal
  • Asil Üye
  • 118 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp Comfort.
  • Ad Soyad:M.Can Çakar

Mesajları GörüntülePasha, 16 Mayıs, 2012 - 09:20 hakkında, demiş ki:

O gelen ses sanırım ESP'nin devreye girmesini gösteren ses.
Manuellerde ESP opsiyonel ve bende mevcut değil, ESP olması imkansız :(

baskan2306

baskan2306
  • Asil Üye
  • 399 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp High.
  • Ad Soyad:bahadır Sugozü

Mesajları GörüntüleJackal, 16 Mayıs, 2012 - 15:08 hakkında, demiş ki:

Manuellerde ESP opsiyonel ve bende mevcut değil, ESP olması imkansız :(
ıslak zeminde bende de oldu aynısı. asr olması gerek. tekerlekler dengesiz döndüğü için olabilir.