Esp
Başlatan:
arrivederci
, 31 May, 2010 - 11:48
Tarih : 31 Mayıs, 2010 - 11:48
arkadaslar esp tuşuna basınca esp kapanıyo kapalı olunca ekranda kapalı yazıyomu nasıl anlıyabilirim yardım beyler açık olunca nerden anlıcam açık olduğunu arkadaslar
Tarih : 31 Mayıs, 2010 - 12:36
ESP tuşuna basılı tuttuğunuzda ekranda ESP ışığının yanıp söndüğünü göreceksiniz. Bu konumdayken ESP devre dışıdır. Tekrar devreye almak için ESP tuşuna basmanız yeterlidir. ekrandaki yanıp sönen ESP ışığı tamamen sönecek ve ESP devreye girecektir.
Not: ESP tuşuna basılı tutup ESP'yi kapattığımda, aracı haddinden fazla zorladığım bir seferde, ESP'yi kapamış olmama rağmen devreye girdiğini farkettim. Sanırım ESP'yi kapattığımızda, ESP kolay kolay devreye girmiyor ama anormal bir hareket yapıp aracı belki de devirme noktasına getirdiğinizde kendi kendine yine devreye giriyor. En azından bende böyle oldu.
Not: ESP tuşuna basılı tutup ESP'yi kapattığımda, aracı haddinden fazla zorladığım bir seferde, ESP'yi kapamış olmama rağmen devreye girdiğini farkettim. Sanırım ESP'yi kapattığımızda, ESP kolay kolay devreye girmiyor ama anormal bir hareket yapıp aracı belki de devirme noktasına getirdiğinizde kendi kendine yine devreye giriyor. En azından bende böyle oldu.
Tarih : 31 Mayıs, 2010 - 14:05
Evet bizim araçlarda ESP'yi kapatmak mümkün değil aslında, esp'yi kapattığımızda aslında asr sistemi devre dışı kalmış oluyor bir de 60km/s hıza kadar gecikmeli olarak müdehale etmeye başlıyor. 60km/s ve üstü hızlarda normaldaki gibi müdehale etmeye devam ediyor.
Tarih : 31 Mayıs, 2010 - 16:50
Tolga demekki çok sert tehlikeli agresif sıra dışı diye tabir ettiğin o hareketi 60km/h hızın altında yapmışsın 
ah sen yokmu seeen
ah sen yokmu seeen
Tarih : 31 Mayıs, 2010 - 17:05
60 km hızda yapılan çarpışma testlerinde araçların ne hale geldiğini görmüomusun hamdi, lütfen ama..
Tarih : 31 Mayıs, 2010 - 22:22
ben bazen asr yi kapatıyorum cok farklı oluyor.obur turlu araca pati cektirmek buyuk zulum ve zarar.birine ardizlik
yapacagınız zaman lutfen asr veya esp yi kapatalım.(tabi trafik kurallarına uymak sartıyla yanlıs anlasılmasın)
Tarih : 4 Şubat, 2012 - 00:44
emre beey selamlar ,
golf bluemotıonda espden hıcbısey anlamadım .
asr nedır esp ısıgı yanıyo ekranda yardım edermısınız
golf bluemotıonda espden hıcbısey anlamadım .
asr nedır esp ısıgı yanıyo ekranda yardım edermısınız
Tarih : 5 Şubat, 2012 - 20:06
Aslında esp tuşu asr yi kapatıyor.Pazarlama taktigi diyebiliriz.Yani bu araçta esp var anlamına gelen bir tuş.Zaten bu tuşu 2011 modellerden itibaren kaldırarak asr tuşuna çevirdiler.Saygılar.
Tarih : 5 Şubat, 2012 - 23:14
ESP ve ASR ikaz ışıkları.. kontak cevirdiğinizde ..devir ve hız göstergelerinde..ayrı ayrı yanıp sönmektedir...! tek tuş asr ise ne kadar kapatsanızda esp yi kapatmasınız..sadece devreye girme zamanını geçiktirisiniz...yani dahada riskli pozizyonlarada devreye girecektir... ..
Tarih : 6 Şubat, 2012 - 15:36
2009 golf 6 highlinede asr tuşu var esp tuşu yok.ama esp var aracta dimi?
Tarih : 6 Şubat, 2012 - 16:20
araç manuel ise opsiyon ...--yoktur
araç dsg ise..standart vardır..
araç dsg ise..standart vardır..
Tarih : 11 Şubat, 2012 - 15:58
Konuyla pek alakası yok ancak birden aklıma geldi, bazı yerlerde esp'nin tekerlerin farklı bölgelerini aşındırdığını duymuştum böyle birşey gerçekten var mı arkadaşlar?
Tarih : 12 Şubat, 2012 - 01:36
Tarih : 12 Şubat, 2012 - 01:43
golfc, 12 Şubat, 2012 - 01:36 hakkında, demiş ki:
aracı yolda tutmak için aşındırsın hocam kaza bela olmasında
Söylediklerinize katılıyorum. Lastik yıpransa da olur. Şikayetini yazan kişi aracımı normal kullanıyorum lastiğin çoğu yeri normalken bazı bölgelerden aşınmalar oluyor diye söylemişti. Aradım da tam mesajını bulamadım. Böyle bir etkisine şahit olan oldu mu diye sormak istemiştim. Yeri geliyorsa bitirsin lastiği ama normal kullanımda da müdahale edip lastiğin ömründen çalıyor mu acaba asıl merak ettiğim nokta burası.
Tarih : 12 Şubat, 2012 - 12:46
nodesperat3, 12 Şubat, 2012 - 01:43 hakkında, demiş ki:
Söylediklerinize katılıyorum. Lastik yıpransa da olur. Şikayetini yazan kişi aracımı normal kullanıyorum lastiğin çoğu yeri normalken bazı bölgelerden aşınmalar oluyor diye söylemişti. Aradım da tam mesajını bulamadım. Böyle bir etkisine şahit olan oldu mu diye sormak istemiştim. Yeri geliyorsa bitirsin lastiği ama normal kullanımda da müdahale edip lastiğin ömründen çalıyor mu acaba asıl merak ettiğim nokta burası.
esp olduğunu varsaysak bile esp nin günde 100 kere devreye girmesi gerekir.
Tarih : 12 Şubat, 2012 - 12:51
Birisi bahsettiğiniz durumu Cıvıc aracında yaşamış diye okumuştum. Servis VSAlı araçlarda arka lastiklerin daha çabuk yıprandığını söylemiş.
Tarih : 14 Şubat, 2012 - 01:53
Şimdi esp belli belirsiz müdehale ediyor, ışık yanmadan ufak tedbirler var ama bu durumda lastikler değil, balatalar dengesiz aşınır. Lastiklerin dengesiz aşınacağı bir sürüş tarzı içi hayli agresif kullanmak gerekli, yani virajda sert fren yapacaksınız ve iç tekerler tamamen dururken dışlar dönmeye devam edecek ve yalnızca içtekiler aşınacak. Zor, günlük kullanımda bu kadar sert kullanan olduğunu sanmıyorum. ESP'ye gelene kadar rot balans bozukluğu daha öncelikli olarak farklı aşınmaya sebep olabilir. Mesela sol arka tekeriniz 90 derecelik açıyla değil de 89 derecelik açıyla duruyorsa diğer 3 tekerden bayağı bir önce aşınacak.
Tarih : 13 Mart, 2012 - 09:40
ctpolat, 31 Mayıs, 2010 - 12:36 hakkında, demiş ki:
Elrohir, 31 Mayıs, 2010 - 14:05 hakkında, demiş ki:
Evet bizim araçlarda ESP'yi kapatmak mümkün değil aslında, esp'yi kapattığımızda aslında asr sistemi devre dışı kalmış oluyor bir de 60km/s hıza kadar gecikmeli olarak müdehale etmeye başlıyor. 60km/s ve üstü hızlarda normaldaki gibi müdehale etmeye devam ediyor.
herkese merhaba arkadaşlar, dün yağmurlu bir izmir gecesinde ASR OFF ile seri bir kalkış ve 1. vites tapagaz yaptım, ayağımın altından taak taak taak taak diye çok sert bir ses geldi,asr devreye girdi diye düşündüm ama motor esnemesi midir, asr mi devreye girmiştir, egzoz mudur, turbo mudur aklıma takıldı ne olabilir sizce bir fikrinizi alayım dedim.
Tarih : 27 Mart, 2012 - 05:36
Arkadaşlar merhaba. Bir sorum olacaktı: ESP opsiyonunu sipariş verirken arabaya ekletirsek, Hill Hold' da beraberindemi geliyo ?
Tarih : 27 Mart, 2012 - 11:49
Tarih : 28 Mart, 2012 - 11:44
benim araç 2012 manuel higline
esp opsiyonlu ancak esp yazan tuş yok ekranda da göremedim sadece asr yazdığını gördüm gibi
bişey anlamadım ikisi birlikte tek tuş galiba ama ekranda yazmıyor esp bilen varsa yardım
esp opsiyonlu ancak esp yazan tuş yok ekranda da göremedim sadece asr yazdığını gördüm gibi
bişey anlamadım ikisi birlikte tek tuş galiba ama ekranda yazmıyor esp bilen varsa yardım
Tarih : 28 Mart, 2012 - 15:39
esp varsa aracınızda esp tusu olması lazım ama zaten esp düğmesi olupta esp kapanmıyor bildiğim kadarıyla asp yi açıp kapayabilirsiniz.esp istesenizde tam olarak devreden çıkmıyor
Tarih : 28 Mart, 2012 - 20:26
Tarih : 30 Mart, 2012 - 17:09
sonradan esp taktırmak mümkün müdür peki?bilen var mı arkadaşlar?manuel highline alıcamda ..
Tarih : 30 Mart, 2012 - 22:38
Ugrasmak isterseniz mumkunati vardir ancak iyi bir usta ve guzel bir butce ayirmaniz gerekmektedir. Arkalara sensor, espli asr beyni vs parcalar ve kablolar gerekmektedir. Hic ugrasmayayim daha iyi dersiniz
Tarih : 31 Mart, 2012 - 11:29
bu tarz aksesuarları ya sıfır alırken eklemek yada ikinci alırken olanını almak
sonradan bu tarz işlemler düzen tutmayabilr hassas şeyler
sonradan bu tarz işlemler düzen tutmayabilr hassas şeyler
Tarih : 16 Mayıs, 2012 - 09:20
Jackal, 13 Mart, 2012 - 09:40 hakkında, demiş ki:
herkese merhaba arkadaşlar, dün yağmurlu bir izmir gecesinde ASR OFF ile seri bir kalkış ve 1. vites tapagaz yaptım, ayağımın altından taak taak taak taak diye çok sert bir ses geldi,asr devreye girdi diye düşündüm ama motor esnemesi midir, asr mi devreye girmiştir, egzoz mudur, turbo mudur aklıma takıldı ne olabilir sizce bir fikrinizi alayım dedim.
Tarih : 16 Mayıs, 2012 - 15:08
Tarih : 16 Mayıs, 2012 - 15:25

En üste git