İçeriğe git

Ford Focus Ecoboost - Golf 6 Tsi - Opel Astra 1.4T

- - - - -

• Please log in to reply
Bu başlığa 65 cevap yazılmış

mayham85

mayham85
  • Asil Üye
  • 529 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp High.
  • Ad Soyad:Yunus Emre ŞİMŞEK
bu haftaki autoshow dergisinden çekilmiş fotoğraflar arkadaşlar :)

Gönderilen Resim

Gönderilen Resim

Gönderilen Resim

Gönderilen Resim

Gönderilen Resim

Gönderilen Resim

worlds

worlds
  • VIP
  • 655 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp Comfort.
  • Ad Soyad:fikret coşkun
focusun yol tutusu mukemmel!!

tuuuurul

tuuuurul

Etkinlik Sorumlusu

• VIP
  • 869 Mesaj
  • Araç:Diğer
  • Ad Soyad:Tuğrul ARICI
tahmin edildiği gibi bi karşılaştırma olmuş. denildiği gibi golf ün tek eksisi fiyatı, ama onun nedenini de dergi açıklamış; yeterince iç mekan, bolca konfor ve iyi bir motor. (bagaj küçüklüğü en büyük eksisi bence)
ama astra yı ezmişler ona güldüm acaiip; kesinlikle kötü bir otomobil değil ancak hiçbir konuda en iyi olamıyor :D

neo23

neo23
  • Asil Üye
  • 110 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp Trend.
  • Ad Soyad:murat
Focus oldukça güçlü görünüyor..Onunla ancak 160 hplik Golfler başa çıkabilir..Geçenlerde bir Fiat Bravo ile kapıştık, ilk kalkışta farkı açmama rağmen sonradan geçti beni... (Sanırım 120 hp 300 nm torklu dizel motorlu bir bravoydu) Araçlarımız güzel ama imkan olsaydı da 160 hp olanlardan alsaydım...Standart hızlanma,0-100 km hızlanması olarak oldukça iyi Golf 6 ama bazı kapışmalarda sizi mahçup edebilir...

Bu mesaj neo23 tarafından düzeltildi. Tarih: 11 Şubat, 2011 - 01:07

mayham85

mayham85
  • Asil Üye
  • 529 Mesaj
  • Ad Soyad:Yunus Emre ŞİMŞEK

Mesajları Görüntüleneo23, 11 Şubat, 2011 - 00:59 hakkında, demiş ki:

Focus oldukça güçlü görünüyor..Onunla ancak 160 hplik Golfler başa çıkabilir..Geçenlerde bir Fiat Bravo ile kapıştık, ilk kalkışta farkı açmama rağmen sonradan geçti beni... (Sanırım 120 hp 300 nm torklu dizel motorlu bir bravoydu) Araçlarımız güzel ama imkan olsaydı da 160 hp olanlardan alsaydım...Standart hızlanma,0-100 km hızlanması olarak oldukça iyi Golf 6 ama bazı kapışmalarda sizi mahçup edebilir...
1.4 tjet bravo tsi leonu geçiyor golfüde geçer bu kesin. ama bunda motorun suçu bizim motorlarımız onlardan daha iyi bizim kaybettiğimiz nokta saçma sapan şanzıman oranları. bravoların hiç birisinde bu kadar uzun vitesler yok. 200 km hızda 4500 devir ne demek yahu sanki gti a falan binioz :D

hamdika

hamdika

Forum Yetkilisi

• Moderatör
  • 2.002 Mesaj
  • Araç:TDI 90Hp Trend.
  • Ad Soyad:Hamdi K.

Mesajları Görüntüleworlds, 10 Şubat, 2011 - 23:09 hakkında, demiş ki:

focusun yol tutusu mukemmel!!

yay koysaydın bu yazdığına kendin gülerdin :)

Bu mesaj hamdika tarafından düzeltildi. Tarih: 11 Şubat, 2011 - 08:46
harf hatası

kibar26

kibar26
  • Asil Üye
  • 289 Mesaj
  • Ad Soyad:M. Görkem
bilseydim almazdım dergiyi :) (bizim araçlar asfalt roketi değil aklı başında aile babaları içinmiş ne güzel) saçma)

neo23

neo23
  • Asil Üye
  • 110 Mesaj
[

Mesajları Görüntülemayham85, 11 Şubat, 2011 - 02:38 hakkında, demiş ki:

1.4 tjet bravo tsi leonu geçiyor golfüde geçer bu kesin. ama bunda motorun suçu bizim motorlarımız onlardan daha iyi bizim kaybettiğimiz nokta saçma sapan şanzıman oranları. bravoların hiç birisinde bu kadar uzun vitesler yok. 200 km hızda 4500 devir ne demek yahu sanki gti a falan binioz :D
1.4 t jet Golfü geçiyorsa 1.6 122 hp dizel motorlu Bravo malesef bizim arabalara fark atar..Benim kapıştığım dizeldi sanırım..Gerçi şehir içinde 2. kapışma sırasında gaza pek basmadım Bravo ise son sürat geliyordu arkadan..

Mesajları Görüntülekibar26, 11 Şubat, 2011 - 09:54 hakkında, demiş ki:

bilseydim almazdım dergiyi :) (bizim araçlar asfalt roketi değil aklı başında aile babaları içinmiş ne güzel) saçma)
Utanmasalar bizim arabalara Fred çakmaktaş arabası diyeceklermiş:) Bu dergiyi bir daha görmek istemiyorum..:)

Bu mesaj neo23 tarafından düzeltildi. Tarih: 11 Şubat, 2011 - 11:37

gc4039

gc4039
  • Asil Üye
  • 77 Mesaj
  • Ad Soyad:Sinan

Mesajları Görüntülekibar26, 11 Şubat, 2011 - 09:54 hakkında, demiş ki:

Aslında bu yanlış da bir tabir değil çünkü golf, astra, focus gibi araçların tamamı "mini aile aracı" olarak geçiyor ve R Line, Gti, Gtd gibi versiyonları da bunların biraz daha sportif amaçla üretilen versiyonları olmaktan öteye gitmiyor. Yani zaten hız, performans gibi amaçlar daha geri planda tutularak tasarım ve üretim yapılıyor bu araçlar için. Dolayısıyla fazla abartmaya da gerek olmadığını düşünüyorum.

Ayrıca Focus Ecoboost'u bilemem ama Astra ile Golf bence kalite, motor performansı,yol tutuş bakımından kıyaslanmaz bile. Mesela Astra'nın 140 hp'lik motoru 122 hp'lik Golf'ten daha yavaş ivmeleniyor, son hızı daha düşük ve daha çok yakıyor.

Bu mesaj gc4039 tarafından düzeltildi. Tarih: 11 Şubat, 2011 - 11:52

Agorwal

Agorwal
  • VIP
  • 480 Mesaj
  • Araç:TSI 160Hp High.DSG
  • Ad Soyad:Hamdi

Mesajları Görüntüleneo23, 11 Şubat, 2011 - 11:38 hakkında, demiş ki:

[

1.4 t jet Golfü geçiyorsa 1.6 122 hp dizel motorlu Bravo malesef bizim arabalara fark atar..Benim kapıştığım dizeldi sanırım..Gerçi şehir içinde 2. kapışma sırasında gaza pek basmadım Bravo ise son sürat geliyordu arkadan..

Utanmasalar bizim arabalara Fred çakmaktaş arabası diyeceklermiş:) Bu dergiyi bir daha görmek istemiyorum..:)

Merhaba, forumda bravoya en aşina benim sanırım, 1.4 t-jet 120hp bravo ile bir çok kez 1.4 tsi 122hp~ leon ve golf denedik, her seferinde bravo 1-2 boy önde kalıyor ama 120hp lik dizel bravonun, ne t-jet'i ne de 122hp ~ lik tsi i geçmesine kesinlikle ihtimal vermiyorum. 105hp multijet bravo( çip ile 135 hp ölçülmüş) ile 120hp tjet bravo denediğimizde araya tır giriyordu.

kibar26

kibar26
  • Asil Üye
  • 289 Mesaj
ford sonuçta yeni araba bence fordu yüceltmek için yapmışlar bu karşılştırmayı (madem çok ii performans süper donanımı çok ii o zaman 1 . seçselermiş)

golfer

golfer
  • Asil Üye
  • 72 Mesaj
  • Ad Soyad:Bahattin Akgun
golfun ic mekan kalitesi hicbirsinde yok arkadaslar. ne ford da ne de fiatta. bence golf kalitesi ve karizmasi ile butun hepsinin uzerinde bu klasmanda. icine oturdugunuzda kalite kendisini gosteriyor. ha performans derseniz 1.4luk motorlarla 125 beygirlerle ne performansi. alacaksin 3.35i ya da bu tarz bir araba o zaman performantan bahsedeksin. gerisi hikaye.

Agorwal

Agorwal
  • VIP
  • 480 Mesaj

Mesajları Görüntülegolfer, 11 Şubat, 2011 - 13:42 hakkında, demiş ki:

golfun ic mekan kalitesi hicbirsinde yok arkadaslar. ne ford da ne de fiatta. bence golf kalitesi ve karizmasi ile butun hepsinin uzerinde bu klasmanda. icine oturdugunuzda kalite kendisini gosteriyor. ha performans derseniz 1.4luk motorlarla 125 beygirlerle ne performansi. alacaksin 3.35i ya da bu tarz bir araba o zaman performantan bahsedeksin. gerisi hikaye.
Kelimesi kelimesine katılıyorum.

fth01

fth01
  • VIP
  • 636 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp High.DSG
  • Ad Soyad:Fatih
İyi de bu dergide karşılaştırmanın birincisi her zaman olduğu gibi yine Golf... ikinci Focus, üçüncü Astra. Problem yok yani :oke:

orkestra

orkestra
  • Asil Üye
  • 93 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp Comfort.DSG
  • Ad Soyad:ufuk ünal

Mesajları Görüntülefth01, 11 Şubat, 2011 - 15:31 hakkında, demiş ki:

İyi de bu dergide karşılaştırmanın birincisi her zaman olduğu gibi yine Golf... ikinci Focus, üçüncü Astra. Problem yok yani :oke:

Çok doğru. neyi tartışıyoruz kl?

inceer06

inceer06
  • Asil Üye
  • 219 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp Trend.DSG
  • Ad Soyad:Hasan İnceer

Mesajları Görüntülefth01, 11 Şubat, 2011 - 15:31 hakkında, demiş ki:

Mesajları Görüntüleorkestra, 11 Şubat, 2011 - 16:25 hakkında, demiş ki:

Çok doğru. neyi tartışıyoruz kl?

dergide yazılan yorumların doğruluk ve hata paylarını konuşup değerlendiriyoruz, zaten ortada tartışma yok :nigga:

SarkoleMMa

SarkoleMMa
  • Asil Üye
  • 28 Mesaj
  • Ad Soyad:Serhat CAN
Golf'ün 160 hp'lik versiyonu teste konuk olmuş olsaydı eger bu konuşmalara hiç gerek kalmadan tüm kriterlerde farkını koyardı şimdide koymuş ama performansı öldürmüşler resmen dsg ve 160 hp bir araç oldugunu düşünüyorumda testte hiç'te adil degil rakipleride çok ezmemek lazım ;)

st_ranger

st_ranger
  • Asil Üye
  • 146 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp Comfort.
  • Ad Soyad:Umut Us

Mesajları Görüntülekibar26, 11 Şubat, 2011 - 13:22 hakkında, demiş ki:

ford sonuçta yeni araba bence fordu yüceltmek için yapmışlar bu karşılştırmayı (madem çok ii performans süper donanımı çok ii o zaman 1 . seçselermiş)

katılıyorum. buram buram, ford ve/veya Türkiye ford yetkililerinin eli değmiş gibi görülen bir makine her sayfada hap olarak yok ford şöyle yok ford böyle...
alırsın ford olursun lord bile eskidi...

Devir herzamanki gibi efsane devri

kibar26

kibar26
  • Asil Üye
  • 289 Mesaj

Mesajları Görüntülest_ranger, 11 Şubat, 2011 - 19:21 hakkında, demiş ki:

katılıyorum. buram buram, ford ve/veya Türkiye ford yetkililerinin eli değmiş gibi görülen bir makine her sayfada hap olarak yok ford şöyle yok ford böyle...
alırsın ford olursun lord bile eskidi...

Devir herzamanki gibi efsane devri
kesinlikle ,o zaman çıkar 160lık golfu çıkar a3 ü piyasa karşılaştırma görürdü kıytırık astrayla ne karşılaştırması (tamamen ford için yapılmış bir şey)

SarkoleMMa

SarkoleMMa
  • Asil Üye
  • 28 Mesaj
  • Ad Soyad:Serhat CAN
ya şöle bi durum var adamların satışçılarıda biliyor işi vw test aracı olarak 122 hp lik aracı vermiştir verse 160 hp'yi yok biz 122 yi isteriz diceklerini sanmıyorum .

neo23

neo23
  • Asil Üye
  • 110 Mesaj

Mesajları GörüntüleAgorwal, 11 Şubat, 2011 - 12:40 hakkında, demiş ki:

Merhaba, forumda bravoya en aşina benim sanırım, 1.4 t-jet 120hp bravo ile bir çok kez 1.4 tsi 122hp~ leon ve golf denedik, her seferinde bravo 1-2 boy önde kalıyor ama 120hp lik dizel bravonun, ne t-jet'i ne de 122hp ~ lik tsi i geçmesine kesinlikle ihtimal vermiyorum. 105hp multijet bravo( çip ile 135 hp ölçülmüş) ile 120hp tjet bravo denediğimizde araya tır giriyordu.
120 hplik dizel Bravoların torku 300 bizim araçların ise 200...Tork avantajıyla bizim araçları rahatlıkla geçerler...

worlds

worlds
  • VIP
  • 655 Mesaj
  • Ad Soyad:fikret coşkun

Mesajları Görüntülehamdika, 11 Şubat, 2011 - 08:46 hakkında, demiş ki:

yay koysaydın bu yazdığına kendin gülerdin :)
yayı çıtırdan çözdüm ya :rolleyes:
saka maka arkasımda var focus, yaysız ıgrenc bı lastıkle vırajı mukemmel alıyor.
ınan golften basarılı.

Emynation

Emynation
  • VIP
  • 616 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp High.DSG
  • Ad Soyad:Davut ÖZTÜRK

Mesajları Görüntüleworlds, 12 Şubat, 2011 - 01:07 hakkında, demiş ki:

yayı çıtırdan çözdüm ya :rolleyes:
saka maka arkasımda var focus, yaysız ıgrenc bı lastıkle vırajı mukemmel alıyor.
ınan golften basarılı.
bazen golfun viraj üstünlüğü yetmiyor bana cidden B)

inceer06

inceer06
  • Asil Üye
  • 219 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp Trend.DSG
  • Ad Soyad:Hasan İnceer

Mesajları Görüntüleworlds, 12 Şubat, 2011 - 01:07 hakkında, demiş ki:

yayı çıtırdan çözdüm ya :rolleyes: saka maka arkasımda var focus, yaysız ıgrenc bı lastıkle vırajı mukemmel alıyor.ınan golften basarılı.

focus'ların kinetik tasarımından dolayı iyi yol tuttuklarını çoğu yerde duydum/okudum, fakat bu söylediğinize kesinlikle katılmıyorum. her ikisini de kullanan biri olarak şunu söyleyebilirim golf bu konuda gerçekten daha başarılı, hele ki benim aracım yaysız ve 195 tabanlı lastikler var, gerisini siz düşünün

Mesajları Görüntüleemynation, 12 Şubat, 2011 - 01:16 hakkında, demiş ki:

bazen golfun viraj üstünlüğü yetmiyor bana cidden B)
golfün virajda tutunma gücü kendi klasmanında zaten çok çok iyi ama en nihayetinde altınızdaki araç standart bir golf. bu araçlardan bi r daki yol tutuşunu yada sti / evo benzeri wrc araçlarındaki yol tutuşunu beklemek araçlarımıza büyük haksızlık olur diye düşünüyorum

umitemi

umitemi
  • Asil Üye
  • 302 Mesaj
  • Araç:Diğer
  • Ad Soyad:ÜMİT ÇAM
Kullandıgım sure ıcersınde vıraj performansında memnunum. arkadasında dedıgı gıbı sonucta standart bı arac...

Agorwal

Agorwal
  • VIP
  • 480 Mesaj

Mesajları Görüntüleneo23, 11 Şubat, 2011 - 20:12 hakkında, demiş ki:

120 hplik dizel Bravoların torku 300 bizim araçların ise 200...Tork avantajıyla bizim araçları rahatlıkla geçerler...
Merhaba, benden 14 yaş büyüksünüz lütfen yanlış anlamayın amacım bilgiçlik taslamak değil.
Şanzıman oranı, ağırlık gibi önemli faktörlerleri görmezden gelirsek, diğer bir deyişle sadece motorları karşılaştıracak olursak, 122 TSI kesinlikle öne geçer 120hp 300nm mjet e göre.
Dizel 4500 devirde bir üst vitese geçip atıyorum 3200 devire düşerken, TSI 4500 devirden 6500 devire doğru yükselmeye devam edecek ve maksimum 200 olan tork değerini 5000den sonra belkide 170-180nm değerlerinde koruyacak.
Fiziksel olarak tork değerini en basit haliyle 300 nm @ 2500 RPM gibi bir motorda dakikada 2500 kere 300 güç üretiyor, öbürü 5500-6500 kere 170-180 birim güç üretiyor olarak düşünülebilir.

Değerlerin hepsinden net olarak emin olmadığım için yakın olabilecek değerler salladım, dyno çıktısı üzerinden yorum yapmak çok daha gerçekçi olur.

Misafir_0zann_*

Misafir_0zann_*
  • Misafirler

Mesajları Görüntüleneo23, 11 Şubat, 2011 - 20:12 hakkında, demiş ki:

buradaki yanlışı düzeltelim, her araç en iyi hızlanabildiği devirlerde gaza bastığında hızlanma sıralaması şu şekilde olur:

golf tsi 160
Bravo sport 150
Bravo tjet 120
golf tsi 122
bravo mjet 120hp 300tork (bahsettiginiz arac buydu herhalde)
golf tdi 105 - bravo mjet 105 (bunu denemek lazim, bravonun gene tork avantaji var)
golf tdi 90

Benzinli araclardaki yuksek devirde gelen atiyorum 150 tork dizel araclarda 2500 devirdeki atiyorum 270 torktan daha verimli olabiliyor. Devir çok önemli bir etken. Sonucta tork - beygir - devir birbirine bağımlı parametreler. Kağıt üzerindeki değerlere aldanmayın. Demek istediğim aynı vites aynı hiz gibi dusunulmesin. Bahsedilen kapismalarda tsi ile 80le giderken 4. viteste gaza basarsanız bravo mjet rahatlikla geçer.. Sağlıklı bir denemede mümkün değil. Ben kendi arabamla chiple 138hp 358nm dyno ciktisi olan bravoyu 4 boy geçtim stock arabamla.

edit: bende bravo tjet 120hp var.

Bu mesaj 0zann tarafından düzeltildi. Tarih: 12 Şubat, 2011 - 22:21

neo23

neo23
  • Asil Üye
  • 110 Mesaj

Mesajları GörüntüleAgorwal, 12 Şubat, 2011 - 22:18 hakkında, demiş ki:

Merhaba, benden 14 yaş büyüksünüz lütfen yanlış anlamayın amacım bilgiçlik taslamak değil.
Şanzıman oranı, ağırlık gibi önemli faktörlerleri görmezden gelirsek, diğer bir deyişle sadece motorları karşılaştıracak olursak, 122 TSI kesinlikle öne geçer 120hp 300nm mjet e göre.
Dizel 4500 devirde bir üst vitese geçip atıyorum 3200 devire düşerken, TSI 4500 devirden 6500 devire doğru yükselmeye devam edecek ve maksimum 200 olan tork değerini 5000den sonra belkide 170-180nm değerlerinde koruyacak.
Fiziksel olarak tork değerini en basit haliyle 300 nm @ 2500 RPM gibi bir motorda dakikada 2500 kere 300 güç üretiyor, öbürü 5500-6500 kere 170-180 birim güç üretiyor olarak düşünülebilir.

Değerlerin hepsinden net olarak emin olmadığım için yakın olabilecek değerler salladım, dyno çıktısı üzerinden yorum yapmak çok daha gerçekçi olur.
Açıklamalar için teşekkürler arkadaşlar, anlattıklarınız arabama olan güvenimi biraz daha arttırdı..Dizel araçların gücünü bu kadar üstün görmemin sebebi bir arkadaşımdır..O arkadaş her fırsatta dizel araçların benzinli araçlara göre tork üstünlüğünden bahseder, durur...Sizin anlattıklarınızı ona anlatacağım..

Mesajları Görüntüle0zann, 12 Şubat, 2011 - 22:20 hakkında, demiş ki:

buradaki yanlışı düzeltelim, her araç en iyi hızlanabildiği devirlerde gaza bastığında hızlanma sıralaması şu şekilde olur:

golf tsi 160
Bravo sport 150
Bravo tjet 120
golf tsi 122
bravo mjet 120hp 300tork (bahsettiginiz arac buydu herhalde)
golf tdi 105 - bravo mjet 105 (bunu denemek lazim, bravonun gene tork avantaji var)
golf tdi 90

Benzinli araclardaki yuksek devirde gelen atiyorum 150 tork dizel araclarda 2500 devirdeki atiyorum 270 torktan daha verimli olabiliyor. Devir çok önemli bir etken. Sonucta tork - beygir - devir birbirine bağımlı parametreler. Kağıt üzerindeki değerlere aldanmayın. Demek istediğim aynı vites aynı hiz gibi dusunulmesin. Bahsedilen kapismalarda tsi ile 80le giderken 4. viteste gaza basarsanız bravo mjet rahatlikla geçer.. Sağlıklı bir denemede mümkün değil. Ben kendi arabamla chiple 138hp 358nm dyno ciktisi olan bravoyu 4 boy geçtim stock arabamla.

edit: bende bravo tjet 120hp var.

Misafir_0zann_*

Misafir_0zann_*
  • Misafirler
hamdi de detaylı anlatmış ben onu okumamıştım aynı şeyi yazmışız..

TSI

TSI
  • Yeni Üyeler
  • 5 Mesaj
  • Araç:1.6 102Hp Trend.
  • Ad Soyad:Volkan
Dergide Astra'nın 200km/sa'te nefesi kesiliyor diye bir cümle var. Astra J 1.4T 4. viteste 215km/sa değerini görüyor ve araç 6 vites.