Arkadaşlar benim merak ettiğim şu ; Golf'ün TDI ve TSI bluemotion versiyonları yurtdışında mevcutken ve biz bunların çeşitli karşılaştırmalarını ancak oto dergilerinde görürken ülkemizde niye göremiyoruz ? Start & stop düzeneği sayesinde önemli bir yakıt tasarrufundan bahsediliyor. Tüketimleri şu an kullandıklarımıza göre daha düşük seviyelerde ve daha çevreci motorlar. Bahsettiğim teknoloji ve şu anki güncel kullandığımız motorlar yeni Passat'ta bir arada sunulurken Golf'te neden sunulmuyor, sizce bu yönde 2012 değişikliği söz konusu olabilir mi ?
Golf 6 Tdi -Tsi Bluemotion
Başlatan:
fth01
, 23 Şub, 2011 - 12:50
Tarih : 23 Şubat, 2011 - 12:50
Tarih : 23 Şubat, 2011 - 13:33
fth01, 23 Şubat, 2011 - 12:50 hakkında, demiş ki:
Arkadaşlar benim merak ettiğim şu ; Golf'ün TDI ve TSI bluemotion versiyonları yurtdışında mevcutken ve biz bunların çeşitli karşılaştırmalarını ancak oto dergilerinde görürken ülkemizde niye göremiyoruz ? Start & stop düzeneği sayesinde önemli bir yakıt tasarrufundan bahsediliyor. Tüketimleri şu an kullandıklarımıza göre daha düşük seviyelerde ve daha çevreci motorlar. Bahsettiğim teknoloji ve şu anki güncel kullandığımız motorlar yeni Passat'ta bir arada sunulurken Golf'te neden sunulmuyor, sizce bu yönde 2012 değişikliği söz konusu olabilir mi ?
Tarih : 23 Şubat, 2011 - 13:54
Dikkat ediyorum EURO 5 normları için markalar motor teknolojilerini yenileyip bunun yanında minimum 5 hp arttırıyorlar. Muhtemelen Golf'de yakın bir tarihte start & stop sistemine geçecektir
Tarih : 23 Şubat, 2011 - 22:40
1.6 TDI Bluemotion Technology yakın zamanda Trendline Man. olarak gelecek.
Tarih : 23 Şubat, 2011 - 22:53
Tarih : 23 Şubat, 2011 - 23:10
blue motionun normal motordan farkı ne tam olarak?
Tarih : 24 Şubat, 2011 - 14:06
Tarih : 24 Şubat, 2011 - 16:43
blue motionun aracın tamamını kapsayan koplike yakıta dönük bir teknoloji olarak anladım araştırmalarımdan arac üzerinde oynama yapamıyorsunuz yaptıgınızda size yakıt olarak geri dönüyor
Tarih : 24 Şubat, 2011 - 17:00
Bluemotion farkı, aracın CO2 salınımının sınıfına göre belli bir değerin altında olmasıyla gerçekleşiyor.
Bildiğim kadarıyla tek farkı araç durduğunda motorun stop etmesi ve harekete geçmeden yeniden çalışması. Kullanma fırsatım olmadı, ama ecu yazılımları da biraz daha ekonomiye dönük olabilir, o aracı alan adam ışıklarda dip gaz kalkmayı düşünmeyeceği için belki bu yönde de bir değişiklik yapılmıştır.
Bildiğim kadarıyla tek farkı araç durduğunda motorun stop etmesi ve harekete geçmeden yeniden çalışması. Kullanma fırsatım olmadı, ama ecu yazılımları da biraz daha ekonomiye dönük olabilir, o aracı alan adam ışıklarda dip gaz kalkmayı düşünmeyeceği için belki bu yönde de bir değişiklik yapılmıştır.
Tarih : 24 Şubat, 2011 - 17:32
passatın teknik bilgileri çok güzel her modele gelirse blue artık vw araç satarken kişiye özel satarlar
Tarih : 25 Ağustos, 2011 - 09:02
1,2 Tsi Bluemotion Golf te kullanılmaya başlanmışve Türkiye ye gelmiş Doğuşta çalışan bir personel satın almış
Tarih : 25 Ağustos, 2011 - 11:19
O araba TR'ye gelen ilk model. Beyaz renkte, ortalama 6 aydır dolaşıyor trafikte.
Ben de düşünmüştüm bir ara ama 1.4 TSI'dan daha pahalıya geliyordu.
Ben de düşünmüştüm bir ara ama 1.4 TSI'dan daha pahalıya geliyordu.
Tarih : 25 Ağustos, 2011 - 12:21
Tarih : 25 Ağustos, 2011 - 19:19
Evet bende sahibinden de gördüm Araç hem 1,2 tsi hemde bluemotion İkiside golf için bir ilk
Tarih : 26 Ağustos, 2011 - 23:15
tsı ne yaparsa yapsın tdı ye yaklasamaz sarfıyatta..
Tarih : 16 Şubat, 2012 - 23:49
Arkadaşlar sizce hangisini tercih etmeliyim. artıları eksileri nelerdir. Tsi ye uyumlu lpg henüz yaygınlaşmadığı için tercihimi dizelden yana yapmak zorundayım. Comfortline tdi mi bluemotion mı? aracı uzun yıllar kullanacağız. yıllar snra gelişen teknolojiler arasında bluemotion kaybolur mu? sizce bu araç ilerde gelişecek teknolojilerin bir nevi denenmesi mi? ufak tefek ayrıntıları bu araçtan kaldırdılar mı?
Tarih : 17 Şubat, 2012 - 02:31
Tarih : 17 Şubat, 2012 - 11:39
yaklaşamaz yalnız kişiye göre değişir
Tdı tasarruf için 10 numara bir motor yalnız performans açısından pekbi fazla fonksiyonları yok bizzat kullanmış ve test etmiş biri olarak söylüyorum yalnız şuda çok açık bi gerçekki TSI motor hem performas hemde sınıfındaki bi çok marka ve modeldeki araçlara göre çok çok ekonomik
Tdı tasarruf için 10 numara bir motor yalnız performans açısından pekbi fazla fonksiyonları yok bizzat kullanmış ve test etmiş biri olarak söylüyorum yalnız şuda çok açık bi gerçekki TSI motor hem performas hemde sınıfındaki bi çok marka ve modeldeki araçlara göre çok çok ekonomik
Tarih : 17 Şubat, 2012 - 16:53
kişiye göre değiştigini fth01 ile bizzat deniyoruz değil mi fatih:)
Tarih : 17 Şubat, 2012 - 18:48
Tarih : 17 Şubat, 2012 - 19:59
semih can, 16 Şubat, 2012 - 23:49 hakkında, demiş ki:
Arkadaşlar sizce hangisini tercih etmeliyim. artıları eksileri nelerdir. Tsi ye uyumlu lpg henüz yaygınlaşmadığı için tercihimi dizelden yana yapmak zorundayım. Comfortline tdi mi bluemotion mı? aracı uzun yıllar kullanacağız. yıllar snra gelişen teknolojiler arasında bluemotion kaybolur mu? sizce bu araç ilerde gelişecek teknolojilerin bir nevi denenmesi mi? ufak tefek ayrıntıları bu araçtan kaldırdılar mı?
Merhaba 6 ay kadar 105hp TDI kullandım.Yakıt yeterince ekonomik.Eğer kelepir değilse piyasa fiyatlarına göre alacaksanız BlueMotion farkı fazla.Yakıt farkını kapatması kolay değil.3.8 ortalama yazıyor.Motor tdı ile aynı.Stepne yok tamir kiti ve start -stop var.Tasarrufun bir bölümü burdan yapılıyor.Ayrıca aracı satarkende çoğu alıcı bu ikilemde kalacaktır.Aradaki farkı vermek istemeyen alıcı epeyce fazla olacaktır.
Diğer yandan DSG ile aranız iyi değilse ESP ve Hill Hold (Yokuş Asistanı) Dış görünüşünün farkı , BlueMotion'un en çekici özellikleri.Yakıt dışındaki diğer artıları da sizin için önemli ise manuel Comfortline yerine düşünüle bilir.
Ama DSG comfortline mı...BlueMotion ? derseniz kesinlikle DSG comfortline derim.
Tarih : 17 Şubat, 2012 - 23:08
yuras, 17 Şubat, 2012 - 19:59 hakkında, demiş ki:
Merhaba 6 ay kadar 105hp TDI kullandım.Yakıt yeterince ekonomik.Eğer kelepir değilse piyasa fiyatlarına göre alacaksanız BlueMotion farkı fazla.Yakıt farkını kapatması kolay değil.3.8 ortalama yazıyor.Motor tdı ile aynı.Stepne yok tamir kiti ve start -stop var.Tasarrufun bir bölümü burdan yapılıyor.Ayrıca aracı satarkende çoğu alıcı bu ikilemde kalacaktır.Aradaki farkı vermek istemeyen alıcı epeyce fazla olacaktır.
Diğer yandan DSG ile aranız iyi değilse ESP ve Hill Hold (Yokuş Asistanı) Dış görünüşünün farkı , BlueMotion'un en çekici özellikleri.Yakıt dışındaki diğer artıları da sizin için önemli ise manuel Comfortline yerine düşünüle bilir.
Ama DSG comfortline mı...BlueMotion ? derseniz kesinlikle DSG comfortline derim.
manuel araç alacağız. aslında gönül isterki highline. biraz bize pahalı geliyor. aslında tek kafama takılan şu ki okadar para verip park sensörü olmaması. bu biraz içime dert oldu. he bide 6.5" ekranlı teyp de olsa fena olmazdı. comforta bunlar eklense ne kadar tutar acaba. teşekkürler...

En üste git