İçeriğe git

Golf 6 Tdi -Tsi Bluemotion

- - - - -

• Please log in to reply
Bu başlığa 21 cevap yazılmış

fth01

fth01
  • VIP
  • 636 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp High.DSG
  • Ad Soyad:Fatih
Arkadaşlar benim merak ettiğim şu ; Golf'ün TDI ve TSI bluemotion versiyonları yurtdışında mevcutken ve biz bunların çeşitli karşılaştırmalarını ancak oto dergilerinde görürken ülkemizde niye göremiyoruz ? Start & stop düzeneği sayesinde önemli bir yakıt tasarrufundan bahsediliyor. Tüketimleri şu an kullandıklarımıza göre daha düşük seviyelerde ve daha çevreci motorlar. Bahsettiğim teknoloji ve şu anki güncel kullandığımız motorlar yeni Passat'ta bir arada sunulurken Golf'te neden sunulmuyor, sizce bu yönde 2012 değişikliği söz konusu olabilir mi ?

KARAKARTAL

KARAKARTAL
  • Asil Üye
  • 159 Mesaj
  • Araç:1.6 102Hp Trend.
  • Ad Soyad:recep ç.

Mesajları Görüntülefth01, 23 Şubat, 2011 - 12:50 hakkında, demiş ki:

Arkadaşlar benim merak ettiğim şu ; Golf'ün TDI ve TSI bluemotion versiyonları yurtdışında mevcutken ve biz bunların çeşitli karşılaştırmalarını ancak oto dergilerinde görürken ülkemizde niye göremiyoruz ? Start & stop düzeneği sayesinde önemli bir yakıt tasarrufundan bahsediliyor. Tüketimleri şu an kullandıklarımıza göre daha düşük seviyelerde ve daha çevreci motorlar. Bahsettiğim teknoloji ve şu anki güncel kullandığımız motorlar yeni Passat'ta bir arada sunulurken Golf'te neden sunulmuyor, sizce bu yönde 2012 değişikliği söz konusu olabilir mi ?
ankara doguş otoya bir ara sormuştum bluemotion motoru golfler için 2012 demi yoksa 2012 modellerdemi hatırlamıyorum ama gelecek demişlerdi söyleyenin yallancısıyım. :blush:

fth01

fth01
  • VIP
  • 636 Mesaj
Dikkat ediyorum EURO 5 normları için markalar motor teknolojilerini yenileyip bunun yanında minimum 5 hp arttırıyorlar. Muhtemelen Golf'de yakın bir tarihte start & stop sistemine geçecektir :iyidusun:

ömer-m

ömer-m
  • VIP
  • 775 Mesaj
  • Araç:Diğer
  • Ad Soyad:Ömer Madazlıoğlu
1.6 TDI Bluemotion Technology yakın zamanda Trendline Man. olarak gelecek.

fth01

fth01
  • VIP
  • 636 Mesaj

Mesajları Görüntüleömer-m, 23 Şubat, 2011 - 22:40 hakkında, demiş ki:

1.6 TDI Bluemotion Technology yakın zamanda Trendline Man. olarak gelecek.

İlk onunla giriş yapacak yani. Ne diyorsunuz güncel versiyonun yerini tamamen onların alma ihtimali var mı ?

undeath324

undeath324
  • Asil Üye
  • 364 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp Trend.
  • Ad Soyad:Cenk Çalışkan
blue motionun normal motordan farkı ne tam olarak?

neo23

neo23
  • Asil Üye
  • 110 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp Trend.
  • Ad Soyad:murat

Mesajları Görüntüleundeath324, 23 Şubat, 2011 - 23:10 hakkında, demiş ki:

blue motionun normal motordan farkı ne tam olarak?
Evet, şu anki TSI motordan ne farkı var? Sadece yakıt tasarrufu mu yapıyor..

bilirkim

bilirkim
  • Asil Üye
  • 49 Mesaj
  • Ad Soyad:Ayhan ŞENTÜRK
blue motionun aracın tamamını kapsayan koplike yakıta dönük bir teknoloji olarak anladım araştırmalarımdan arac üzerinde oynama yapamıyorsunuz yaptıgınızda size yakıt olarak geri dönüyor

Elrohir

Elrohir

Yönetici

• Yönetici
  • 1.987 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp High.DSG
  • Ad Soyad:Emre Güler
Bluemotion farkı, aracın CO2 salınımının sınıfına göre belli bir değerin altında olmasıyla gerçekleşiyor.

Bildiğim kadarıyla tek farkı araç durduğunda motorun stop etmesi ve harekete geçmeden yeniden çalışması. Kullanma fırsatım olmadı, ama ecu yazılımları da biraz daha ekonomiye dönük olabilir, o aracı alan adam ışıklarda dip gaz kalkmayı düşünmeyeceği için belki bu yönde de bir değişiklik yapılmıştır.

extreme_oki

extreme_oki
  • Asil Üye
  • 137 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp High.
  • Ad Soyad:Okan
passatın teknik bilgileri çok güzel her modele gelirse blue artık vw araç satarken kişiye özel satarlar

ozay06

ozay06
  • Asil Üye
  • 238 Mesaj
  • Ad Soyad:Özgür TÜRKOĞLU
1,2 Tsi Bluemotion Golf te kullanılmaya başlanmışve Türkiye ye gelmiş Doğuşta çalışan bir personel satın almış

ömer-m

ömer-m
  • VIP
  • 775 Mesaj
  • Araç:Diğer
  • Ad Soyad:Ömer Madazlıoğlu
O araba TR'ye gelen ilk model. Beyaz renkte, ortalama 6 aydır dolaşıyor trafikte.

Ben de düşünmüştüm bir ara ama 1.4 TSI'dan daha pahalıya geliyordu.

kale

kale
  • Asil Üye
  • 16 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp Comfort.
  • Ad Soyad:ercan yağcı

Mesajları Görüntüleozay06, 25 Ağustos, 2011 - 09:02 hakkında, demiş ki:

1,2 Tsi Bluemotion Golf te kullanılmaya başlanmışve Türkiye ye gelmiş Doğuşta çalışan bir personel satın almış
sahibinden com da ilanı vardı bugün satışa çıkarmış. fiyat 44000 yazıyordu.

ozay06

ozay06
  • Asil Üye
  • 238 Mesaj
  • Ad Soyad:Özgür TÜRKOĞLU
Evet bende sahibinden de gördüm Araç hem 1,2 tsi hemde bluemotion İkiside golf için bir ilk

worlds

worlds
  • VIP
  • 655 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp Comfort.
  • Ad Soyad:fikret coşkun
tsı ne yaparsa yapsın tdı ye yaklasamaz sarfıyatta..

semih can

semih can
  • Asil Üye
  • 15 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp High.
  • Ad Soyad:semih can
Arkadaşlar sizce hangisini tercih etmeliyim. artıları eksileri nelerdir. Tsi ye uyumlu lpg henüz yaygınlaşmadığı için tercihimi dizelden yana yapmak zorundayım. Comfortline tdi mi bluemotion mı? aracı uzun yıllar kullanacağız. yıllar snra gelişen teknolojiler arasında bluemotion kaybolur mu? sizce bu araç ilerde gelişecek teknolojilerin bir nevi denenmesi mi? ufak tefek ayrıntıları bu araçtan kaldırdılar mı?

ulusmuzikfulllgolf6

ulusmuzikfulllgolf6
  • Asil Üye
  • 122 Mesaj
  • Ad Soyad:ULUS CAN KARGAOĞLU

Mesajları Görüntüleworlds, 26 Ağustos, 2011 - 23:15 hakkında, demiş ki:

tsı ne yaparsa yapsın tdı ye yaklasamaz sarfıyatta..
Aynen yaklaşamaz...

Laden50

Laden50
  • Asil Üye
  • 777 Mesaj
  • Araç:TSI 211Hp GTI DSG
  • Ad Soyad:BATTAL
yaklaşamaz yalnız kişiye göre değişir
Tdı tasarruf için 10 numara bir motor yalnız performans açısından pekbi fazla fonksiyonları yok bizzat kullanmış ve test etmiş biri olarak söylüyorum yalnız şuda çok açık bi gerçekki TSI motor hem performas hemde sınıfındaki bi çok marka ve modeldeki araçlara göre çok çok ekonomik

Herscel

Herscel
  • Asil Üye
  • 186 Mesaj
  • Ad Soyad:Alper Burgaç
kişiye göre değiştigini fth01 ile bizzat deniyoruz değil mi fatih:)

fth01

fth01
  • VIP
  • 636 Mesaj

Mesajları GörüntüleHerscel, 17 Şubat, 2012 - 16:53 hakkında, demiş ki:

kişiye göre değiştigini fth01 ile bizzat deniyoruz değil mi fatih:)

Aynen kardeşim. Alperle buluşacakken ben epey asıldım yolda. Benim tdi 13'lerdeydi alperin tsi 8'lerde :s3:

yuras

yuras
  • Asil Üye
  • 97 Mesaj
  • Ad Soyad:Murat U.

Mesajları Görüntülesemih can, 16 Şubat, 2012 - 23:49 hakkında, demiş ki:

Arkadaşlar sizce hangisini tercih etmeliyim. artıları eksileri nelerdir. Tsi ye uyumlu lpg henüz yaygınlaşmadığı için tercihimi dizelden yana yapmak zorundayım. Comfortline tdi mi bluemotion mı? aracı uzun yıllar kullanacağız. yıllar snra gelişen teknolojiler arasında bluemotion kaybolur mu? sizce bu araç ilerde gelişecek teknolojilerin bir nevi denenmesi mi? ufak tefek ayrıntıları bu araçtan kaldırdılar mı?

Merhaba 6 ay kadar 105hp TDI kullandım.Yakıt yeterince ekonomik.Eğer kelepir değilse piyasa fiyatlarına göre alacaksanız BlueMotion farkı fazla.Yakıt farkını kapatması kolay değil.3.8 ortalama yazıyor.Motor tdı ile aynı.Stepne yok tamir kiti ve start -stop var.Tasarrufun bir bölümü burdan yapılıyor.Ayrıca aracı satarkende çoğu alıcı bu ikilemde kalacaktır.Aradaki farkı vermek istemeyen alıcı epeyce fazla olacaktır.
Diğer yandan DSG ile aranız iyi değilse ESP ve Hill Hold (Yokuş Asistanı) Dış görünüşünün farkı , BlueMotion'un en çekici özellikleri.Yakıt dışındaki diğer artıları da sizin için önemli ise manuel Comfortline yerine düşünüle bilir.
Ama DSG comfortline mı...BlueMotion ? derseniz kesinlikle DSG comfortline derim.

semih can

semih can
  • Asil Üye
  • 15 Mesaj
  • Ad Soyad:semih can

Mesajları Görüntüleyuras, 17 Şubat, 2012 - 19:59 hakkında, demiş ki:

Merhaba 6 ay kadar 105hp TDI kullandım.Yakıt yeterince ekonomik.Eğer kelepir değilse piyasa fiyatlarına göre alacaksanız BlueMotion farkı fazla.Yakıt farkını kapatması kolay değil.3.8 ortalama yazıyor.Motor tdı ile aynı.Stepne yok tamir kiti ve start -stop var.Tasarrufun bir bölümü burdan yapılıyor.Ayrıca aracı satarkende çoğu alıcı bu ikilemde kalacaktır.Aradaki farkı vermek istemeyen alıcı epeyce fazla olacaktır.
Diğer yandan DSG ile aranız iyi değilse ESP ve Hill Hold (Yokuş Asistanı) Dış görünüşünün farkı , BlueMotion'un en çekici özellikleri.Yakıt dışındaki diğer artıları da sizin için önemli ise manuel Comfortline yerine düşünüle bilir.
Ama DSG comfortline mı...BlueMotion ? derseniz kesinlikle DSG comfortline derim.

manuel araç alacağız. aslında gönül isterki highline. biraz bize pahalı geliyor. aslında tek kafama takılan şu ki okadar para verip park sensörü olmaması. bu biraz içime dert oldu. he bide 6.5" ekranlı teyp de olsa fena olmazdı. comforta bunlar eklense ne kadar tutar acaba. teşekkürler...