İçeriğe git

Golf 6 Tdı Mı, Volvo S40 Dizel Mi?

- - - - -

• Please log in to reply
Bu başlığa 27 cevap yazılmış

muhammed

muhammed
  • Asil Üye
  • 80 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp Trend.DSG
  • Ad Soyad:muhammed dağkıran
Arkadaşlar golf'u alalı 1.5 ay oldu hiç pişman değilim, ama almadan önce volvo s40' la, Golf arasında baya bi kalmıştım. DSG şanzımandan dolayı golf seçmiştim....
Sizce hangisi daha iyi araba benzer dizel motorlara ve benzer fiyatlara sahipler.... Ne dersiniz???

Bu mesaj muhammed tarafından düzeltildi. Tarih: 27 Şubat, 2011 - 23:20

undeath324

undeath324
  • Asil Üye
  • 364 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp Trend.
  • Ad Soyad:Cenk Çalışkan
bence ilk önce hatcbackmi sedan mı alıcağınıza karar verip sonra marka modellerden eleme yapın.

muhammed

muhammed
  • Asil Üye
  • 80 Mesaj
ben kararı mı verdim zaten golfu seçtim... ama merak ettiğim volvo gerçekten abartıldığı kadar sağlam mı, güvenilir bi araba mı yoksa balon mu?
Bazıları premium sınıf içinde sayıyor hatta volvo'yu...

Elrohir

Elrohir

Yönetici

• Yönetici
  • 1.987 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp High.DSG
  • Ad Soyad:Emre Güler
Volvo naımına yakışacak kadar sağlam bir araba, son dönemlerinde her üretici gibi biraz malzemeden çalıyor olmasından bahsedilse de, hala kötülerin iyisi diyebilriz. Diğerleri 10 çalıyorsa volva 5 çalıyor malzemeden.

Her yönüyle güzel, kaliteli bir araba. Eğer sedan olmasına rağmen karşılaştırmaya gidecek olursak,

-Golf'ün ikinci eli doğal olarak çok daha kuvvetli
-Golf'ün sürüş dinamikleri çok daha sportif ve bana göre oldukça keyifli (volvo ise daha ağır başlı)
-DSG şanzımanın rakibi powershift sanıyorum yalnızca bir kaç benzinli motorla alınabiliyor, dizelde tam otomatik veriyorlar ki, DSG'nin yanına yaklaşamaz.

muhammed

muhammed
  • Asil Üye
  • 80 Mesaj
yada s40 yerine C30'la karşılaştıralım....
Emre bu arada başlık dışı ama tam otomatik şanzımanla, DSG yada yarı otomatiğin(otomatikleştirilmiş manuel) avantaj-dejavantajları nedir???

fatiihg

fatiihg
  • Asil Üye
  • 528 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp High.DSG
  • Ad Soyad:Fatih Gönül
Ben hiç düşünmeden golf derdim ve dyorum da

Elrohir

Elrohir

Yönetici

• Yönetici
  • 1.987 Mesaj
  • Ad Soyad:Emre Güler

Mesajları Görüntülemuhammed, 27 Şubat, 2011 - 23:54 hakkında, demiş ki:

Emre bu arada başlık dışı ama tam otomatik şanzımanla, DSG yada yarı otomatiğin(otomatikleştirilmiş manuel) avantaj-dejavantajları nedir???

Kısaca tam otomatik şanzımanın sağlamlık dışında hiç bir avantajı yok, konfor ve sarsıntısız geçiş için belki biraz tartışma yapılabilir, ama DSG'nin toplam puanda kesin olarak galip geleceğini söyleyebilirim. Forumda dsg konuları mevcut incelerseniz daha detaylı açıklamalar da var.

mayham85

mayham85
  • Asil Üye
  • 529 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp High.
  • Ad Soyad:Yunus Emre ŞİMŞEK
s40 focus platformunda geliştirilmiş volvolaştırılmış bir ford. direkt volvo değil.:) 1ay kadar öncetest sürüşü yaptım. kesinlikle kötü bir araç değil volvo isminin prestijine bile alınır o makine ama iç aksamı tasarım olarak sadenin ipinin ucunun kaçtığı noktadır benim gözümde.

mangelcan

mangelcan
  • Yeni Üyeler
  • 21 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp Trend.DSG
  • Ad Soyad:CAN
Yakın bir arkadaşımda 2005 s60 var 2.0 t araba çok fena s40'da geçen bi abi aldı araba hoş ama iç tasarım acayip sade tefon kulübesi gibi :D o değilde abi geçen servise gttim a7 inceledim o ne abi ya yok öyle bir araç ve ilk aracıda auto show roomdan eskli bi mütaht almış araba daha bayide yokken görüyodum zaten adam geziodu para var huzur var :)

atoprak

atoprak
  • Asil Üye
  • 192 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp Comfort.
  • Ad Soyad:Aydın Toprak
Bende aracımı almadan önde s40 dizel mi alsam acaba diye kendime sordum ki çalıştıgım firmanın Volvo acentalıgı bile var...

Gittim gördüm, inceledim ...
Tarafsız başka arkadaşlarımada incelettim...

Şahsi fikrim şu,

s40 markasının arabası değil, arka taraf çok çok dar.. diz mesafesi ciddi oranda yeterisz, ki baş mesafeside... arka koltuga oturdugumda başım dik duramıyordu ...
"Sen arka koltuga oturmayacaksın" diyenlerde oldu .. ama bahane değil bu ... malzeme kalitesi Golften yukarda değil... ikinci eli Golf e göre zayıf, bakımlarıda Golften ucuz değil.. yedek parça sıkıntısıda yaşanabiliyormuş .. ama onu çok çok dikkate almamıştım ...

Neyse... bence gerek şasi, gerekse motor olarak golf tdi daha iyi bir secim ... doğru iş yapmışssınız...
ancak s40 ın gayet kabarık bir ekstra listesi var.. değişik donanımlarda mevcut (mesela lamine camlar gibi) he tabi bunları eklerseniz passat fiyatına yaklaşır o ayrı :)

hamdika

hamdika

Forum Yetkilisi

• Moderatör
  • 2.002 Mesaj
  • Araç:TDI 90Hp Trend.
  • Ad Soyad:Hamdi K.
seat leon / volvo s40 / audi a3 / ford focus / vw jetta / vw golf
bu aradan golf'ü tercih ettim
sebebi ise;

seat leon: asıl talebim olmasına rağmen piyasadaki "çakallar" yüzünden finansör tarafından reddedildi :)
audi a3: hem kasa değiştirecekti ki hala bi değiştiremedi, hem de gereğinden fazla pahalıydı bence
ford focus: benim istediğim hazzı vermedi, o alman kalitesini göremedim o araçta nedense. ayrıca dizeli fazla yakıyordu bana göre ki herkes farklı söylüyor
vw jetta: dizel motor hacmi 1.9 ve 2.0 olmasından dolayı hem fazla vergi ödemek istemedim hem de temiz ikinci el bulamadım
volvo s40: bana aşırı derecede dar geldi, şu an golfte kendime göre ayarladığım sürücü koltuğunun arkasına şıp diye oturamasamda rahat sayılacak bir şekilde oturup kalkabiliyorum fakat s40 ta resmen giremedim bir fuarda, yardım ettiler öyle çıktım :) kalitesine ve şekline lafım yok ama konsolunu da sevmedim..

gidu

gidu

Uzaklaştırılmış Üye

• Yasaklanmış
  • 105 Mesaj
  • Ad Soyad:Yusuf

Mesajları Görüntülemuhammed, 27 Şubat, 2011 - 23:54 hakkında, demiş ki:

c30 un at atabasından farkı yok bence cocuk oyuncagı gibi :) kullanarak yaşadıgım tecrübeye göre konusuyorum golf c30 a bin basar

muhammed

muhammed
  • Asil Üye
  • 80 Mesaj
cvp veren arkadaşlara teşekkür ederim... bencede s40'ın içi çok sade, basit görünüyor malzeme kaliteside golf kadar iyi görünmüyor... Kötü araba değil tabiki ama premium sınıf bi arabada sayılmaz... Bide herşeyden önce ağırbaşlı duruyor golf ise daha dinamik bi görünüme sahip...
Dün forumdonanım haberde gördüm golf le megane 3'ü kıyaslıyorlardı.. yok golfe o para verilirmi boşline bi araba.. 10 milyar daha az verip daha donanımlı megene varken..yada bravo varken...Altı üstü c segmenti araba. Falan filan.... A3 ve 116'ya o paralar verilirken onlardan pekde eksiği olmayan golfe neden verilmi yo anlamadım...

hamdika

hamdika

Forum Yetkilisi

• Moderatör
  • 2.002 Mesaj
  • Araç:TDI 90Hp Trend.
  • Ad Soyad:Hamdi K.
bravo yu bilmem ama tahmin edebiliyorum da megane 3 ile gelmesinler, fluence ile gelmesinler lütfen
kimse kızmasın ama o anladığınız tarafımla saatlerce gülerim
herşey donanım değil, zira trendline a binen biri olarak bunu söylüyorum

aecikmazkara

aecikmazkara
  • Asil Üye
  • 82 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp Trend.
  • Ad Soyad:Erkan Çıkmazkara
Ben her 2 aracıda manuel kullanan birisi olarak söyleyebilirim ki her ne kadar volvo daha agırbaslı görünsede yol tutus ve hızlanma ve yakıt açısından golf daha üstün. Kasa 1,6 motor için ağır geldiği kanısındayım ama sağlamlık açısından kesinlikle en ufak bir soru işareti yok kafamda. Arabaya oturdugunuz anda zaten o güveni hissedebilirsiniz. Fiyat olarak da golfe oranla daha çabuk değer kaybediyor , servis parça ve işçilik pahalı.

maxlibertas

maxlibertas
  • Asil Üye
  • 138 Mesaj
  • Ad Soyad:Max Libertas
Golf6 almadan önce C30 u bende düşünmüştüm, base 1.6 benzinli modelleri 37.000 TL filan kampanyalıydı, opsiyonları (bi-xenon,sunroof, paketler filan ) ekleyince 25.000 EUR a cıkmıştı fiyat. C30 un içine oturunca kendimi araca ait hissetmedim vazgeçtim.

fth01

fth01
  • VIP
  • 636 Mesaj
  • Ad Soyad:Fatih

Mesajları Görüntülehamdika, 28 Şubat, 2011 - 10:16 hakkında, demiş ki:

bravo yu bilmem ama tahmin edebiliyorum da megane 3 ile gelmesinler, fluence ile gelmesinler lütfen
kimse kızmasın ama o anladığınız tarafımla saatlerce gülerim
herşey donanım değil, zira trendline a binen biri olarak bunu söylüyorum

Aynen katılıyorum. Golf'ten sonra direksiyona geçtiğinizde araçta sanki bir mühendislik hatası varmış izlenimi veriyor. Güven hissi yok,direksiyon tepkileri zayıf garip bir şey yani...

HASANER

HASANER
  • Asil Üye
  • 104 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp High.
  • Ad Soyad:ASIM CAN
Kategori farklı aslında, C30 ile karşılaştırılsaydı daha doğru olurdu ama arkadaş belki ikisi arasında tercih yapacaktır diye düşünüyorum.
Ben şunu söyleyebilirdim, bundan önce s40'ım vardı füme, en fullü ve çakarlı, özel plakalı fln dı filmliydi.
Açıkçası Volvo'nun klası başka yani, hem sağlam hem daha prestijli bir araç. Satarken sorun yaşayacağını sanmıyorum. Volvo yu ben ilanı koyar koymaz deli gibi telefon yağdı, öğrenmediğim duymadığım şive kalmadı. ilanı kaldırdım satmaktan vazgeçmiştim sonra biri çok ısrar etti güzel de para verdi öylece sattım, yoksa çok pişman oldum keşke satmasaydım dedim.
Volvo=prestij, daha lüks imaj, sağlamlık, geniş oturma alanı, sadelik,
Golf= daha genç, alman teknolojisi, yeni dizayn, aklıma başka bişey gelmiyor golfle ilgili...

aradaki farkı neye göre ölçeceğin çok önemli; kişisel istek ve arzuları karşılar şekilde olmalı bana sorarsanız

icecube

icecube

Forum Yetkilisi

• Moderatör
  • 1.820 Mesaj
  • Ad Soyad:Engin Demir
S40 ın arka diz mesafesi olduykca kotu..farklı bir ic tasarımı var buyuzden herkese hitap etmeyebilir..s40 baya eskidi eminim yeni gelicek kasası cok iyi olucaktır aynı abisi s60 gibi :nigga:

acsev2003

acsev2003
  • Asil Üye
  • 16 Mesaj
  • Araç:Diğer
  • Ad Soyad:Ali Sev
Volvo S40 - Golf VI sorunsalını ben de yaşamıştım.

S40 sedan olsa da sportif duruşu nedeniyle yarı sedan gibi..

S40 golfe göre daha geniş bir araç, geniş derken yola düşen yansıma mesafesini diyorum. Yere daha sağlam basıyor. İç hacim ise Golf'e göre daha dar ve basık...

S40 a bindiğinizde premium araç hissini hemen alıyorsunuz. kullanılan iç plastik malzeme golften daha kaliteli. Çok sık gözenekli yumuşak malzeme kullanılıyor, ki bu malzeme Audilerde de var. Ayrıca kaliteli hafif süetimsi bir deri döşeme kullanılıyor, diğer araçlarda böylesini görmedim.

Ne var ki araç ağır olduğundan serilik ve ivmelenme açısından golfun biraz gerisinde. Bu nedenle şehiriçi kullanımda Golf önde. Ama şehirlerarası otoban yolda bunu garanti edemem.

C30 da tek kapılı olmasına karşın golften daha kaslı ve ağır bir araba.

ati_03

ati_03
  • VIP
  • 625 Mesaj
  • Ad Soyad:Atilla Ö.

Mesajları Görüntülemuhammed, 27 Şubat, 2011 - 23:19 hakkında, demiş ki:

Arkadaşlar golf'u alalı 1.5 ay oldu hiç pişman değilim, ama almadan önce volvo s40' la, Golf arasında baya bi kalmıştım. DSG şanzımandan dolayı golf seçmiştim....
Sizce hangisi daha iyi araba benzer dizel motorlara ve benzer fiyatlara sahipler.... Ne dersiniz???
zaten golf ü almışsınız,ve gayet memnunsunuz,o zaman sorun yok.s40 farklı bir araç.hem marka olarak hemde golf e göre sedan bir araç.ikisininde arasında artıları eksileri var.ancak anlamıyorum neden s40 ı hala düşünüyorsunuz.ben golf e binmeden önce çok kez a3 ve c30 sürmüştüm.fakat bir ay kadar golf sürdükten sonra gözüm başka bir araç görmüyor.umarım aklınız hala s40 ta değildir.golf bir efsane hep de öyle kalacak bence.

muhammed

muhammed
  • Asil Üye
  • 80 Mesaj
yok arkadaşım aklım volvoda kalacak olsa volvo alırdım...
tabi ki golf diyorum ben, ama işte başka düşünceleride merak ediyo insan... maksat forum olsun :rolleyes:

inceer06

inceer06
  • Asil Üye
  • 219 Mesaj
  • Ad Soyad:Hasan İnceer
en başta bende c30 yada s40 diye düşünmüştüm ki bazen hala acaba c30 alsamıydım diye düşünüyorum.
benim gözümde volvo 4 büyüklerden birisi (audi - mercedes - BMW - volvo) VW ise alt premium sınıfta diye düşünüyorum. ayrıca volvo güvenlik konusunda isim yapmış nadir araçlardan birisidir.
yinede fiyat/verimlilik açısından golf daha doğru bi tercih. sonuçta vw'nin passattan bile daha çok güvendiği bi model ve uzun zaman önce efsaneleşmiş.
bu arada performans olarak sanırım volvo çok çok daha iyi, çünkü geçen yıl otobanda ankaraya doğru giderken bi s40 ile tatlı bi kapışma içerisine girdik. herkes gibi bende golfün yol tutuşundan ve performansından çok memnunum ama virajda benim araç açılmaya başlarken (ki ibre +160 idi) volvo ince ince benden ayrılmaya başladı, bi daha da kendisini göremedim.

maranga44

maranga44
  • Asil Üye
  • 49 Mesaj
  • Ad Soyad:levent gülcan
arkadaşlar bende şu an golf tredline tdi 90bg kullanıyorum ama sevmiyorum.bence bu paraya bu araba alınmaz.bu ay ya bravo dinamicplus cam tavan otomatik vites veyada yeni kasa citroen c4 comfort plus alacağım.ayrıca daha önce bir yıl bravo kullanan biri olarak golf aldığıma pişmanım.bravonun golften malzeme işçilik motor perfonmans olarak çok geride olduğunu düşünmüyorum sadece ikinci eli kötü o kadar.

acsev2003

acsev2003
  • Asil Üye
  • 16 Mesaj
  • Araç:Diğer
  • Ad Soyad:Ali Sev

Mesajları Görüntülemaranga44, 2 Mart, 2011 - 08:59 hakkında, demiş ki:

arkadaşlar bende şu an golf tredline tdi 90bg kullanıyorum ama sevmiyorum.bence bu paraya bu araba alınmaz.bu ay ya bravo dinamicplus cam tavan otomatik vites veyada yeni kasa citroen c4 comfort plus alacağım.ayrıca daha önce bir yıl bravo kullanan biri olarak golf aldığıma pişmanım.bravonun golften malzeme işçilik motor perfonmans olarak çok geride olduğunu düşünmüyorum sadece ikinci eli kötü o kadar.

Ama düşündüğünüz araçlar bence ne malzeme işçilik, ne de performans açısından golfün yanına yaklaşamaz. Bu benim düşüncem. Forumda bu araçlara binen arkadaşlar daha doğru değerlendirme yapar. TSI 122 veya 160 BG bir golf size aradığınız konfor, performansı sağlar. Yok eğer bu aracı da düşünmüyorsanız naçizane tavsiyem yukarıda belirtildiği gibi C30, S40 veya giulietta olacaktır.

yuras

yuras
  • Asil Üye
  • 97 Mesaj
  • Araç:1.6 102Hp Trend.
  • Ad Soyad:Murat U.

Mesajları Görüntülemaranga44, 2 Mart, 2011 - 08:59 hakkında, demiş ki:

Bravoyu bende inceledim.Hatta katologları hala evde.Eşimden dolayı otomatik vitesli bir araca ihtiyacım vardı.Bayide inceleme fırsatım oldu.Plastik ön konsolu ve döşemeyi görünce tuhafıma gitti.Koltuğa oturunca bu mu dedim bravo.Daha önce 2003 corsa kullanan biri olarak iddiaya girerim onun konsol daha kalitelidir o araçtan.Benim baktığım araç orta donanım otomatik bir araçtı.43 kusür bir fiyat verdiler.
Motoruna birşey diyemem.Donanım olarak dolu bir araç.Yukarıda yazdıklarına göre dolu bir araç istiyorsun.O zaman bravo beklentilerini karşılayacaktır.

inceer06

inceer06
  • Asil Üye
  • 219 Mesaj
  • Ad Soyad:Hasan İnceer
bu tarz konular daha öncede konuşulmuştu, bravo dediğiniz aracın en dolu dolusu bugün 47.000 - 48.000 TL iken o paraya boşun boşu bi golf alıyosunuz. golfün dolusu ise 60.000 TL ye yaklaşıyo. mantıken bi düşünün bu kadar fiyat farkını vw neden istiyo diye. hadi bi kısmı marka imajı diyelim, peki ya geriye kalanı ??? yanlış anlamayın fiat kötü bi marka değil ama çok iyi olduğu da söylenemez. fiat motor konusunda çok çok iyi bence, sonuçta şuan klasmanında en güçlü motorlar bu araçlarda ama herşeyinde performansdan ibaret olmadığını unutmamak lazım. bence araçları değerlendirirken bu tarz konuları da göz önünde bulundurmalıyız. sonuçta bindiğimiz araçlar c klasmanına adını efsane olarak yazdırmış ve sadece türkiye genelinde değil, dünya genelinde çok sevilen ve tutulan araçlar. insanlar bu paraya passat alabileceği yerde gidip golf alıyorlar. bunları da unutmamak gerek...

ychornet

ychornet
  • Asil Üye
  • 28 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp Comfort.DSG
  • Ad Soyad:yasin
Hem Volvo s40 hemde Golf VI kullanan birisi olarak söyleyebilirim ki ikisi gerçekten farklı araçlar. S40 kullanım açısından kendisini olduğundan daha büyük hissettiren bir araç, bizdeki S40 2008 model ve full donanımlı olanı. Malzeme kalitesi çok iyi seviyede ve iç tasarım tamamen kullanım kolaylığı gözönüne alınarak yapılmış. Yol tutuşu ve arabanın size verdiği güven çok iyi seviyede. Volvodan inip Golfe bindiğinizde ise malzeme kalitesindeki ufak farkı hissedebiliyorsunuz ama arada dağlar kadar fark yok. Eğer TSI-DSG gibi bir seçeneğe sahip olsaydı Golf yerine s40 yada c30 almak isterdim.