İçeriğe git

1.2 Jettamı,1.4 Golf Mü?

- - - - -

• Please log in to reply
Bu başlığa 36 cevap yazılmış

erkmirmir

erkmirmir
  • Asil Üye
  • 92 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp Comfort.
  • Ad Soyad:erkan akdemir
arkadaşlar abime yeni bir araba almak istiyoruz ama 1.2 jetta hıglıne ve 1.4 comfortlıne golf arasında kararsızız.fiyatlar hemen hemen aynı.
jettanın hıglıne olması cok buyuk avantaj gıbı gelıyor bıze cunku golfden cok daha donanımlı ama soru ısaretımız ıse 1.2 motorun bızı tatmın edemıyecek olması.
bence 1.2 tsı 1.4 kadar olmasada yınede ıyı performans verır dıye dusunuyorum.abmın eskı arabası ıse alfa 147 di sizce jetta onu aratırmı. bu konuda onerılerınızı beklıyorum.

Bu mesaj erkmirmir tarafından düzeltildi. Tarih: 21 Mart, 2011 - 13:20

berkay

berkay

Etkinlik Sorumlusu - Photographer

• Moderatör
  • 1.365 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp Trend.DSG
  • Ad Soyad:BerkayMuradoğlu
1.2TSI 1.6 benzinli motorlar gibi performans veriyordiyolar internetteki testeri incelerseniz tatmin eder gibi gözüküyor yeterli olmassa bi bayiye gidip test edilebilir ve duruma göre karar verilir

ozgurcemo

ozgurcemo
  • Asil Üye
  • 311 Mesaj
  • Ad Soyad:özgür türkmen
bence de bi deneme sürüşü yapmadan karar vermeyin derim.
açıkçası ben de merak ediyorum 1.2 tsi jetta nın performansını..??

aquarist1

aquarist1
  • Asil Üye
  • 51 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp Trend.
  • Ad Soyad:Behsat varol
ikiside farklı tipte araçlar.ben karşılaştıramadım.zevk meselesi gibi.

lonely_AntaLya

lonely_AntaLya
  • Asil Üye
  • 378 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp High.DSG
  • Ad Soyad:Emre K.
1.2 jetta test ettim ben ancak saglıklık cevaplar veremicem,akrabamda var serviste oda aynı şeyi dedi.kalkışlarda bir tatlı titreme gibi devirsiz kalma gibi hareketleri var..arabada 5 kişi varmış gibi kalkışta biraz guruldama var..Ama 2 ile 3.vitesleri hakkaten dolu çekişi çok iyi :hahu:

ozgurcemo

ozgurcemo
  • Asil Üye
  • 311 Mesaj
  • Ad Soyad:özgür türkmen

Mesajları Görüntülelonely_AntaLya, 21 Mart, 2011 - 16:19 hakkında, demiş ki:

1.2 jetta test ettim ben ancak saglıklık cevaplar veremicem,akrabamda var serviste oda aynı şeyi dedi.kalkışlarda bir tatlı titreme gibi devirsiz kalma gibi hareketleri var..arabada 5 kişi varmış gibi kalkışta biraz guruldama var..Ama 2 ile 3.vitesleri hakkaten dolu çekişi çok iyi :hahu:

hıımm... beklediğim kaygılar tam olarak anlattıklarındı...

erkmirmir

erkmirmir
  • Asil Üye
  • 92 Mesaj
aslında torku fena degıl neden oyle bı tepkı verıyor kı?

lonely_AntaLya

lonely_AntaLya
  • Asil Üye
  • 378 Mesaj

Mesajları Görüntüleerkmirmir, 21 Mart, 2011 - 17:02 hakkında, demiş ki:

aslında torku fena degıl neden oyle bı tepkı verıyor kı?

bence yeterli değil motoru ne kadar turbo tork beygır olsada..Arabanın 1.2 motor oldugu Psikolojisiyle sürünce tek akla gelen motor küçük olması :rock:

mayham85

mayham85
  • Asil Üye
  • 529 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp High.
  • Ad Soyad:Yunus Emre ŞİMŞEK
ben jettayı motordan dolayı değil bu son kasanın haketmediği kalitesizliğinden dolayı tercih etmezdim. golf ile arada muazzam detay ve malzeme kalitesi farkı var. zaten o yüzden highline ı golfün comfortline ı parasında :)

lonely_AntaLya

lonely_AntaLya
  • Asil Üye
  • 378 Mesaj

Mesajları Görüntülemayham85, 21 Mart, 2011 - 18:42 hakkında, demiş ki:

ben jettayı motordan dolayı değil bu son kasanın haketmediği kalitesizliğinden dolayı tercih etmezdim. golf ile arada muazzam detay ve malzeme kalitesi farkı var. zaten o yüzden highline ı golfün comfortline ı parasında :)

almanyada üretilmeyen tek volkswagen; jettaymış..Tam bilemiyorum Ülke Adını Şuan ama Farklı olan sadece jettaymış.Servis Müdürü Demişti,Gerçekten Jetta Kalitesiz

Bu mesaj lonely_AntaLya tarafından düzeltildi. Tarih: 21 Mart, 2011 - 18:59

ati_03

ati_03
  • VIP
  • 625 Mesaj
  • Ad Soyad:Atilla Ö.
dizel seçeneği de düşünülebilir aslında.1,6 105 bg.1.2 motorun pek tatmin edici olacağını sanmıyorum.

lonely_AntaLya

lonely_AntaLya
  • Asil Üye
  • 378 Mesaj

Mesajları Görüntüleati_03, 21 Mart, 2011 - 18:59 hakkında, demiş ki:

dizel seçeneği de düşünülebilir aslında.1,6 105 bg.1.2 motorun pek tatmin edici olacağını sanmıyorum.

122hp golfle kaldırdık 1.6 TDı manuel Jettayı Gerçekten çok Güzel motoru var evet..Ancak Yılda 20.000km asagısında yol yapmayanlar için TDI gereksiz diyor yorumcular...Amorti meselesi

mayham85

mayham85
  • Asil Üye
  • 529 Mesaj
  • Ad Soyad:Yunus Emre ŞİMŞEK

Mesajları Görüntülelonely_AntaLya, 21 Mart, 2011 - 18:58 hakkında, demiş ki:

almanyada üretilmeyen tek volkswagen; jettaymış..Tam bilemiyorum Ülke Adını Şuan ama Farklı olan sadece jettaymış.Servis Müdürü Demişti,Gerçekten Jetta Kalitesiz

yok çok model var almanya dışı üretilen. caddy var sharan var polo var :) polo seat fabrikalarında üretiliyor mesela ispanyada.

jetta kalitesiz ama rakiplerinden gene kaliteli olduğ gerçeği bir yana bize kalitesiz yanı vw kullanıcılarının alışkın oldukları standartlara sahip olmaması. hiç akla hayale gelmicek yerlerden yapılan kırpıntılar var o araçta.

motor konusunada gelirsek. leon sahibi 1.2 tsi sahipleri oldukça memnunlar araçlarından özellikle tüketim - performans oranı açısından ki bende motor hacmi 1,2 diye küçümsenmesinden yana da değilim. 1500 küsür devirde 175 nm tork o jettayı çok da güzel çeker kim ne derse desin :)

sera.2002

sera.2002
  • Asil Üye
  • 32 Mesaj
  • Araç:Diğer
  • Ad Soyad:Kamil BULUT
Ben şahsen bahsettiğiniz araçlardan 1.2 TSİ olanı sadece Konya'da kullanacak olsam alırdım.Ne de olsa dümdüz ova.Ama Ankara, İstanbul gibi yerlerde kullanacaksam kesinlikle 1.4 TSİ motoru tercih ederim.147 Alfanın yerini 1.2 TSİ motor tutmaz kanaatindeyim.

umitlama

umitlama
  • Asil Üye
  • 13 Mesaj
  • Ad Soyad:ümit lama
Bende ikisi arasında kararsız kalmıştım.Golfü aldığım ocak ayında daha jettalar gelmemişti gelmek üzereydi fuarda görmüştüm hoş arabaydı fakat beklemek istamedim tercihimi golften yana kullandım.İyiki golf almışım tek eksi tarafı bagajın biraz küçük olması tabi tercih meselesi...

Misafir_MEHMETR_*

Misafir_MEHMETR_*
  • Misafirler
Biri sedan biri hatchback yani şimdi ikiside olur diyosa jetta almak cok gereksız olur sonuc olarak golf golf dur gerek serilik gerek yl tutus gerekse malzeme kalıtesı bakımındn tartısılmaz ancak jettanın motor secenegı dizel olarak alınılırsa bence tercih edilebilinir sonucta yeni kasa bir araç ve görunusude guzel bence .Ayrıca jettanınnda malzeme kalıtesının köu oldugunu dusunmuyorum he bi tercih yapıcaksam tabikide golf derdim ...

worlds

worlds
  • VIP
  • 655 Mesaj
  • Ad Soyad:fikret coşkun
12 nın beygırı ve torku kac ?

ömer-m

ömer-m
  • VIP
  • 775 Mesaj
  • Ad Soyad:Ömer Madazlıoğlu

Mesajları Görüntülelonely_AntaLya, 21 Mart, 2011 - 18:58 hakkında, demiş ki:

Bu mantikla ilerlersek Touareg en kalitesiz araçlardan birisi, malum Slovakya'da üretiliyor :) Ayrıca Scirocco'nun üretim bandının işlediği fabrika da Portekiz'de :D

Servis müdürü neden veya neye dayanarak böyle bir beyanatta bulunmuş bilmiyorum ama araçların üretildikleri ülkeler o araçların pazar payına sahip olduğu yerlere yakın olmasıyla ön plana çıkar. Mesla Jetta Meksika-Puebla fabrikasında üretilmekte ve Skoda Octavia ile beraber pazar liderliğini yıllardır Amerika kıtasında devam ettirmekte. Bu da iş gücünden tasarruf etmenin yanı sıra o modelin taşıma masrafından da tasarruf etme amacını taşıyor.

Tabii, bunun araçta kullanılan malzeme kalitesiyle alakası da yok. Polo Trendline ve Comfortline arasında da malzeme kalitesinde dağlar kadar fark var.

Edit:

Jetta'nın 1.2 motorunu kullanmadan yorum yapmak gerçekten yanlış bence. Aracın performansı fazlasıyla yeterli. Ben şirket aracı olarak 1.6 TDI DSG Golf'ten sonra 1.2 TSI Man. Jetta'ya geçtim. Alt-Üst devirlerde en ufak bir yığılma yaşamadı araç henüz. Ortalama olarak 8lt/100km gibi bir tüketim eğrisinde devam ediyorum ki dizel Golf'de bu değer 6,5lt'nin altına düşmemişti. Bence çok keyifli bir araç. Yakın zamanda aynı motor Golf'e de gelecek inşallah.

Bu mesaj ömer-m tarafından düzeltildi. Tarih: 21 Mart, 2011 - 22:17

Misafir_MEHMETR_*

Misafir_MEHMETR_*
  • Misafirler

Mesajları Görüntüleworlds, 21 Mart, 2011 - 22:01 hakkında, demiş ki:

12 nın beygırı ve torku kac ?

105 hp 175 de tork var.

worlds

worlds
  • VIP
  • 655 Mesaj
  • Ad Soyad:fikret coşkun
dusuk! 125 hp 220 tork olmalıydı. araca 4 kısı bınse sıkıntı..

fishermann

fishermann
  • Asil Üye
  • 37 Mesaj
  • Ad Soyad:ahmet yatan
Nasıl neye göre mukayese edeceğimi, ölçünün ne olduğunu çözemedim, biri compakt sınıfın lideri, diğeri çoğumuzun hoşlanmadığı sedan tarzı bir otomobil, fiyat aynı diyorsanız. Tartışmasız GOLF 6 derim. Ha arabayı düşük motor az yakar yaklaşımı ile aldığınız takdirde. Ertesi sabah arabaya bindiğinizde keşke GOLF alsaydım dediğiniz an arabadan soğumaktan başka bir getirisi olmadığını göreceksiniz.

erkmirmir

erkmirmir
  • Asil Üye
  • 92 Mesaj
arkadaşlar hepinize çok teşekkürlerr..az da olsa kararımızı verir gibi oluyoruzz ve golfe yaklaşıyoruzz..

atoprak

atoprak
  • Asil Üye
  • 192 Mesaj
  • Ad Soyad:Aydın Toprak
Bende 1-2 ay kadar yeni jettayı bekledim... 1.2 tsi alacaktım ... motor konusunda pek takılmamıştıjm ... neyse TR ye gelince resmen vuruldum .. araba çok şık ve güzeldi.. ama kapılar, genel malzeme kalitesindeki bazı sıkıntılar sanki bana biraz özensiz gibi geldi ve Golfu tercih ettim... Golf daha güçlü.. çekişi de gayet iyi ama ama keşke o beyaz manul 160 lıgı alsaydım demiyorda değilim..

golfer

golfer
  • Asil Üye
  • 72 Mesaj
  • Ad Soyad:Bahattin Akgun
golfler almanyada yapiliyordu en azindan 2010a kadar hala da oyle sanirim bu cok onemli jettalar bildigim kadari ile meksikada yapiliyor. bu da kalitede fark yaratiyor. 1.2 motorda gucsuz olur sanirim bizim 1.4 122 beygirler bile cok yeterli degil.

Laden50

Laden50
  • Asil Üye
  • 777 Mesaj
  • Araç:TSI 211Hp GTI DSG
  • Ad Soyad:BATTAL
Jettaya o motor yetersiz bence 1.4TSI 122 gayaet yeterli golf için...

ozay06

ozay06
  • Asil Üye
  • 238 Mesaj
  • Araç:1.6 102Hp Trend.
  • Ad Soyad:Özgür TÜRKOĞLU
Eğer jetta 1,2 motorunu geliştirise bahsedilen eksikleri giderirse özellikle yakıt tüketimi (şehir içi 7,1) ve vergi avantajı konusunda güzel bir tercih fakat önümüzdeki süreçte vw tutarda artık jetta da 1,2 yerine 1,4 tsi kullanacağım derse zaten beygir konusunda tork konusunda kafası fazla çalışmayan yurdum insanı 1,2 lerin uzağından bile geçmez Ama jettadaki 1,2 motor geliştirilir biraz daha güçlenir devamında passat ve golf tede kullanılırsa o zaman işler değişir
Tabii aslında jetta ile golf ü kıyaslamak baştan yanlış olur Sedan bir araçla hatcback araç tamamen beklentilere göre karşılaştırılır
Ben olsam golf derim

ömer-m

ömer-m
  • VIP
  • 775 Mesaj
  • Ad Soyad:Ömer Madazlıoğlu
1.4, 1.2 TSI karşılaştırması için pek alakalı değil ama bugün 35km'lik bir test güzergahında Jetta 1.2 TSI 105 PS. Manuel araç ve Golf 1.6 TDI 105 PS. Manuel aracı test ettik, daha doğrusu denedik. Aslında 1.2 Jettalar geldiğinden beri bu denemeyi yapmak istiyorduk ama uygun alan, trafik güvenliği vs. sebeplerden ötürü deneme sürüşü bugüne kaldı.

İki araçta da bir şoför ve bir yolcu vardı, iki aracında depoları 1/4 şeklinde doluydu. Öncelikle öğrendik ki, Jetta da, aynı Golf TDI gibi 200 km/h limitine takılıyor.
Kalkıştan sonra ilk 1.5 km'si başa baş giden denemenin sonucunda ise Jetta bariz bir farkla önde bitirdi. Jetta son süratine çok daha hızlı olarak ulaştı.
Test sonucunda Golf TDI 8,7 lt/100 km yakıt tüketirken, Jetta 1.2 TSI ise 12,2 lt/ 100 km gibi bir tüketim değeri verdi.

1.2 TSI, tekrardan gözüme girdi diyebilirim. Golf'ün torku yola oturan Jetta'ya malesef rampalarda da yeterli gelmedi.

celalll

celalll
  • Yeni Üyeler
  • 1 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp High.DSG
  • Ad Soyad:Celal Sadıkoğlu

Mesajları Görüntüleatoprak, 22 Mart, 2011 - 20:23 hakkında, demiş ki:

Bende 1-2 ay kadar yeni jettayı bekledim... 1.2 tsi alacaktım ... motor konusunda pek takılmamıştıjm ... neyse TR ye gelince resmen vuruldum .. araba çok şık ve güzeldi.. ama kapılar, genel malzeme kalitesindeki bazı sıkıntılar sanki bana biraz özensiz gibi geldi ve Golfu tercih ettim... Golf daha güçlü.. çekişi de gayet iyi ama ama keşke o beyaz manul 160 lıgı alsaydım demiyorda değilim..
Arkadaşlar merhaba,
Bende "1.6 TDI HIGHLINE Jetta" Ve "1.6 TDI HIGHLINE GOLF" arasında kaldım. Dış görünüm olarak Şeker beyazı JETTA çok hoşuma gidiyor. Ama malzeme kalitesi ve sağdan soldan kırpmalar gibi eleştiriler ibreyi GOLF'e çeviriyor.
Aynı pakette bariz bir malzeme kalitesi farkı olur mu? Bu ikisi arasında kararsızım. Sizce hangisini tercih etmeliyim?

aquarist1

aquarist1
  • Asil Üye
  • 51 Mesaj
  • Ad Soyad:Behsat varol
küçük motor için ,fazla tüketim.

ozay06

ozay06
  • Asil Üye
  • 238 Mesaj
  • Araç:1.6 102Hp Trend.
  • Ad Soyad:Özgür TÜRKOĞLU
Bugün doğuş otoda işimiz vardı 1,6 motorların 6 ay içerinde bitirileceğini ve yerine 1,2 tsi ların geleceğini söylediler Artık vw 1,2 leri piyasaya oturtacak 1,2 tsi Jetta tercih edilebilir hale geldi