İçeriğe git

1.2 Jettamı,1.4 Golf Mü?

- - - - -

• Please log in to reply
Bu başlığa 36 cevap yazılmış

nilhan61

nilhan61
  • Yeni Üyeler
  • 6 Mesaj
  • Araç:Diğer
  • Ad Soyad:Niyazi İLHAN
1.2 denemedım ama yeterlı olacagını sanmıyorum...

qxN

qxN
  • Asil Üye
  • 180 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp High.DSG
  • Ad Soyad:Goksun YUCEL

Alıntı

almanyada üretilmeyen tek volkswagen; jettaymış..Tam bilemiyorum Ülke Adını Şuan ama Farklı olan sadece jettaymış.Servis Müdürü Demişti,Gerçekten Jetta Kalitesiz
biz de jetta düşünüyoduk golf den önce hatta siparişini vermiştik araçlar meksikadan geliyormuş.

fth01

fth01
  • VIP
  • 636 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp High.DSG
  • Ad Soyad:Fatih

Mesajları Görüntüleömer-m, 25 Mart, 2011 - 22:02 hakkında, demiş ki:

1.4, 1.2 TSI karşılaştırması için pek alakalı değil ama bugün 35km'lik bir test güzergahında Jetta 1.2 TSI 105 PS. Manuel araç ve Golf 1.6 TDI 105 PS. Manuel aracı test ettik, daha doğrusu denedik. Aslında 1.2 Jettalar geldiğinden beri bu denemeyi yapmak istiyorduk ama uygun alan, trafik güvenliği vs. sebeplerden ötürü deneme sürüşü bugüne kaldı.

İki araçta da bir şoför ve bir yolcu vardı, iki aracında depoları 1/4 şeklinde doluydu. Öncelikle öğrendik ki, Jetta da, aynı Golf TDI gibi 200 km/h limitine takılıyor.
Kalkıştan sonra ilk 1.5 km'si başa baş giden denemenin sonucunda ise Jetta bariz bir farkla önde bitirdi. Jetta son süratine çok daha hızlı olarak ulaştı.
Test sonucunda Golf TDI 8,7 lt/100 km yakıt tüketirken, Jetta 1.2 TSI ise 12,2 lt/ 100 km gibi bir tüketim değeri verdi.

1.2 TSI, tekrardan gözüme girdi diyebilirim. Golf'ün torku yola oturan Jetta'ya malesef rampalarda da yeterli gelmedi.

Ömer yazını okudum ve epey şaşırttı doğrusu beni. Normalde teknik verilere ve araçlara bakınca o karşılaştırmanın galibi Golf gibi algılanır ama öyle değilmiş demekki...

İki araç da aynı beygir gücünde ikisi de turbo motora sahip, ancak Golf'de tork, motor hacmi ve kasa avantajı var. Sonuç Jetta önde gidiyor :iyidusun: İyi bir bilgi oldu bunu öğrenmek...

BlackMamba33

BlackMamba33
  • Asil Üye
  • 48 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp High.DSG
  • Ad Soyad:Cem AY
bence jetta 1.2 seçeneği golf tsi nin yanında sınıfta kalır

enrique

enrique
  • Asil Üye
  • 191 Mesaj
  • Araç:1.6 102Hp Trend.
  • Ad Soyad:zeki özdemir
bizzat kullandım çekişi gayet iyi araç başarılı olmuş sedan sınıfında alacağım tek araç

ati_03

ati_03
  • VIP
  • 625 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp High.
  • Ad Soyad:Atilla Ö.
benzinli araçlar her zaman farklı bir performans sergiliyor dizel araçlara göre,ortam koşulları aynı olmasına rağmen jetta daha önde bitirebiliyor demek. :iyidusun:

BurakÖzer

BurakÖzer
  • Asil Üye
  • 20 Mesaj
  • Araç:Diğer
  • Ad Soyad:Burak ÖZER

Mesajları Görüntüleömer-m, 21 Mart, 2011 - 22:11 hakkında, demiş ki:

Bu mantikla ilerlersek Touareg en kalitesiz araçlardan birisi, malum Slovakya'da üretiliyor Gönderilen Resim Ayrıca Scirocco'nun üretim bandının işlediği fabrika da Portekiz'de Gönderilen Resim

Servis müdürü neden veya neye dayanarak böyle bir beyanatta bulunmuş bilmiyorum ama araçların üretildikleri ülkeler o araçların pazar payına sahip olduğu yerlere yakın olmasıyla ön plana çıkar. Mesla Jetta Meksika-Puebla fabrikasında üretilmekte ve Skoda Octavia ile beraber pazar liderliğini yıllardır Amerika kıtasında devam ettirmekte. Bu da iş gücünden tasarruf etmenin yanı sıra o modelin taşıma masrafından da tasarruf etme amacını taşıyor.

Tabii, bunun araçta kullanılan malzeme kalitesiyle alakası da yok. Polo Trendline ve Comfortline arasında da malzeme kalitesinde dağlar kadar fark var.

Edit:

Jetta'nın 1.2 motorunu kullanmadan yorum yapmak gerçekten yanlış bence. Aracın performansı fazlasıyla yeterli. Ben şirket aracı olarak 1.6 TDI DSG Golf'ten sonra 1.2 TSI Man. Jetta'ya geçtim. Alt-Üst devirlerde en ufak bir yığılma yaşamadı araç henüz. Ortalama olarak 8lt/100km gibi bir tüketim eğrisinde devam ediyorum ki dizel Golf'de bu değer 6,5lt'nin altına düşmemişti. Bence çok keyifli bir araç. Yakın zamanda aynı motor Golf'e de gelecek inşallah.
golf 1,2 tsi'ler nezaman gelecek kesin bi bilgi var mı acaba?
106 102hp aracımı yakıt tüketimi ve performans yoksunu olduğu için sattım.şuan araç bakıyorum eğer yakın zamanda gelecekse düşünebilirim