İçeriğe git

Polo Gti Almak Mantıklı Mı?

* * * * * 1 Oylar

• Please log in to reply
Bu başlığa 30 cevap yazılmış

Murat Diker

Murat Diker
  • Asil Üye
  • 89 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp Comfort.
  • Ad Soyad:Murat Diker
Merhabalar.bugün eşim için polo 1.4 comf.dsg araç baktık bugün.Malum 36.500 tl fiyatı var.Ona bakarken gözüm polo gtı ya takıldı.Standart polo ya göre 17"jant+ön sis farı+fonksiyonlu deri direksiyon+esp+aleminyum spor pedallar+krom egzos ucu+yokuş kalkış desteği+lastik basınç gibi artıları var.Bunları poloya ekleteyim dedim aşağı yukarı 42.000 tl gibi fiyat çıktı.O zaman 43.900 tl lik fiyatı ile gtı almak daha mantıklı değil mi.Görünüş olarak çok farklı.Eşimi golfe ikna etmek istedim ama bir önceki aracıda polo olduğundan polo da israr ediyor.Bu arada gtı ın tek kapı olması çok sorun değil.zaten tek kişi kullanacak.Kalabalık durumlarda benim golfü kullanıyoruz zaten..

ankaratsi

ankaratsi
  • Asil Üye
  • 143 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp Trend.
  • Ad Soyad:mehmet k

Mesajları GörüntüleMurat Diker, 24 Mart, 2011 - 16:12 hakkında, demiş ki:

Merhabalar.bugün eşim için polo 1.4 comf.dsg araç baktık bugün.Malum 36.500 tl fiyatı var.Ona bakarken gözüm polo gtı ya takıldı.Standart polo ya göre 17"jant+ön sis farı+fonksiyonlu deri direksiyon+esp+aleminyum spor pedallar+krom egzos ucu+yokuş kalkış desteği+lastik basınç gibi artıları var.Bunları poloya ekleteyim dedim aşağı yukarı 42.000 tl gibi fiyat çıktı.O zaman 43.900 tl lik fiyatı ile gtı almak daha mantıklı değil mi.Görünüş olarak çok farklı.Eşimi golfe ikna etmek istedim ama bir önceki aracıda polo olduğundan polo da israr ediyor.Bu arada gtı ın tek kapı olması çok sorun değil.zaten tek kişi kullanacak.Kalabalık durumlarda benim golfü kullanıyoruz zaten..

kesinlikle mantıklı 180 hp! 0-100 km hızlanma 6.9 sn çok keyifli ve eğlenceli bir sürüşü olur, jantlar farlar komple dış görünüm polo GTI da çok kaslı ve dolgun. zaten polo iyice büyüdü,
ben golfü satıp polo gti almayı bile düşünüyorum

egemurat

egemurat
  • Asil Üye
  • 22 Mesaj
  • Ad Soyad:Murat Saraçoğlu
Bence Polo GTI normal Polo aldığında sonradan eklenen şeyden zevk alamazsın ama orjinal aldığına daha havası olur hemde 180 hp.Kesinlikle Polo GTI!

Murat Diker

Murat Diker
  • Asil Üye
  • 89 Mesaj
zaten içine binince çok ayrı bir havası var.çok başarılı buldum.arka diz mesafeside yeterli gibi.poloyu o ayarda modifiye edeyim desen fiyatını geçer zaten.test sürüşü yapamadım ama dsg,180hp ve şehiriçi tüketiminin 7.5lt olması mantıklı geldi bana da..

Aracın kalbinde 1.4 litrelik bir TSI motor bulunuyor. Motorun kullandığı kompresör 0-3000 devir aralığında çalışıyor. Bu devirden soyra bayrağı turbo teslim alıyor. Sonuç olarak 6200 devir/dakikada 170 beygir güç ve 2000 devir/dakikada 250 Nm tork elde ediliyor, bu da 1184 kg boş ağırlıkla bir araya gelerek Volkswagen Polo GTI’nin sıfırdan 100 km/s’ye 6.9 saniyede çıkmasını ve 227 km/s azami hıza ulaşmasını sağlıyor.
Performansa bu kadar odaklanılmış olmasına rağmen yeni VW Polo GTI kombine döngüde 100 km’de yalnızca 6 litre yakıt tüketiyor ve sadece 139 gr/km CO2 salıyor.
TSI motor gücünü ön tekerleklerden, yedi vitesli, çift debriyajlı DSG şanzıman ile aktarıyor. Ek olarak, Volkswagen Polo GTI daha iyi çekiş ve yol tutuşu için XDS diferansiyelle donatılmış. XDS sistemi standart ESP sisteminin bünyesindeki elektronik sınırlı kaymalı diferansiyelin (EDL) bir uzantısı.
Volkswagen Polo GTI’ye tepkileri keskinleştirmek için yeni yaylar ve amortisörler takılmış, böylece sürüş yüksekliği standart bir VW Polo’ya göre 15 mm azalmış.

ozgurcemo

ozgurcemo
  • Asil Üye
  • 311 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp Trend.DSG
  • Ad Soyad:özgür türkmen
yalnız ben aradım sordum 43.600 lük rakamın manuel olduğunu ve 7 ileri dsg + panoramik tavanlının fiyatının 49.850 olduğunu söylediler..

doğrumudur acaba?? bilgisi olan var mı arkadaşlar?

M.Ozturk

M.Ozturk

Forum Yetkilisi

• Moderatör
  • 1.975 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp Trend.
  • Ad Soyad:Mustafa Öztürk
Kesinlikle gti derim ben de. İmkan varsa olmuşken 3 5 fazlaolsun gti olsun..

Bariskkm

Bariskkm

Barış Ünlü

• VIP
  • 2.041 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp High.DSG
  • Ad Soyad:Baris Ünlü

Mesajları GörüntüleMurat Diker, 24 Mart, 2011 - 16:59 hakkında, demiş ki:

zaten içine binince çok ayrı bir havası var.çok başarılı buldum.arka diz mesafeside yeterli gibi.poloyu o ayarda modifiye edeyim desen fiyatını geçer zaten.test sürüşü yapamadım ama dsg,180hp ve şehiriçi tüketiminin 7.5lt olması mantıklı geldi bana da..

Aracın kalbinde 1.4 litrelik bir TSI motor bulunuyor. Motorun kullandığı kompresör 0-3000 devir aralığında çalışıyor. Bu devirden soyra bayrağı turbo teslim alıyor. Sonuç olarak 6200 devir/dakikada 170 beygir güç ve 2000 devir/dakikada 250 Nm tork elde ediliyor, bu da 1184 kg boş ağırlıkla bir araya gelerek Volkswagen Polo GTI’nin sıfırdan 100 km/s’ye 6.9 saniyede çıkmasını ve 227 km/s azami hıza ulaşmasını sağlıyor.
Performansa bu kadar odaklanılmış olmasına rağmen yeni VW Polo GTI kombine döngüde 100 km’de yalnızca 6 litre yakıt tüketiyor ve sadece 139 gr/km CO2 salıyor.
TSI motor gücünü ön tekerleklerden, yedi vitesli, çift debriyajlı DSG şanzıman ile aktarıyor. Ek olarak, Volkswagen Polo GTI daha iyi çekiş ve yol tutuşu için XDS diferansiyelle donatılmış. XDS sistemi standart ESP sisteminin bünyesindeki elektronik sınırlı kaymalı diferansiyelin (EDL) bir uzantısı.
Volkswagen Polo GTI’ye tepkileri keskinleştirmek için yeni yaylar ve amortisörler takılmış, böylece sürüş yüksekliği standart bir VW Polo’ya göre 15 mm azalmış.

Çok iyi bir performans aracı polo gti, ama conforu emin olun poloya göre daha düşüktür. Yani, daha sert süspansiyon, dediğiniz gibi daha alçak bir araç... Bide 2 kapı, onuda unutmayalım. Bu saydıklarım çokta önemli değilse, aracı çok tavsiye ederim. Hem çok güzel görünüyor, hem araçta herşey var. Ara sıra kendiniz kulanmak isterseniz de, çok güzel bir sürüş keyfi sağlar. Bence kesinlikle polo gti alın. Geçen etilerde fridays in arka sokağında gördüm, çok ama çok hoşuma gitti.

Murat Diker

Murat Diker
  • Asil Üye
  • 89 Mesaj

Mesajları Görüntüleozgurcemo, 24 Mart, 2011 - 17:23 hakkında, demiş ki:

yalnız ben aradım sordum 43.600 lük rakamın manuel olduğunu ve 7 ileri dsg + panoramik tavanlının fiyatının 49.850 olduğunu söylediler..

Bana öyle bilgi vermediler.Ayrıca sitede dsg nin fiyatı olarak 43,900 belirtmişler.
http://binekarac.vw....at_listesi/polo

HakanT

HakanT
  • Asil Üye
  • 225 Mesaj
  • Ad Soyad:Hakan Tarhan

Valla vw.com.tr'ye göre DSG'li olan 43.900 TL. Yanlız RCD 310 var ve donanım listesin led'li xenon falan yok. Muhtemelen onları da ekleyince 50 civarındaki fiyat o şekilde çıkıyordur.

Bariskkm

Bariskkm

Barış Ünlü

• VIP
  • 2.041 Mesaj

http://binekarac.vw....l/pologti/fiyat

bu linkteki araç dsg 180 beygir gti. Panoramik cam tavanı bilmem ama 43900 tl yazıyor

Murat Diker

Murat Diker
  • Asil Üye
  • 89 Mesaj
showroomdaki araçta cam tavan ve ledli xenon vardı.50.000 tl fiyat vardı.sanırım onları çıkarınca standart fiyatına gelir.

kala azar

kala azar
  • Asil Üye
  • 47 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp High.
  • Ad Soyad:eray yıldız
polo gti başka söze gerek yok,bende hanıma almayı düşünüyorum

Murat Diker

Murat Diker
  • Asil Üye
  • 89 Mesaj
asıl amaç hanımlara alıp sonra kendimiz kullanmak :halay:

kala azar

kala azar
  • Asil Üye
  • 47 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp High.
  • Ad Soyad:eray yıldız
aynen dostum benimde amacım o zaten ama hanımın haberi yok

Murat Diker

Murat Diker
  • Asil Üye
  • 89 Mesaj

Mesajları GörüntüleBariskkm, 24 Mart, 2011 - 17:27 hakkında, demiş ki:

Çok iyi bir performans aracı polo gti, ama conforu emin olun poloya göre daha düşüktür. Yani, daha sert süspansiyon, dediğiniz gibi daha alçak bir araç... Bide 2 kapı, onuda unutmayalım. Bu saydıklarım çokta önemli değilse, aracı çok tavsiye ederim. Hem çok güzel görünüyor, hem araçta herşey var. Ara sıra kendiniz kulanmak isterseniz de, çok güzel bir sürüş keyfi sağlar. Bence kesinlikle polo gti alın. Geçen etilerde fridays in arka sokağında gördüm, çok ama çok hoşuma gitti.
Zaten benim aklımı tek kurcalayan konfor konusu.onun dışında aklımda soru işareti yok aslında..

ömer-m

ömer-m
  • VIP
  • 775 Mesaj
  • Araç:Diğer
  • Ad Soyad:Ömer Madazlıoğlu
Araçtan konfor beklemeyin. Onun haricinde 10/10 diyebileceğim bir araç. Ben şahsen çok beğendim.

Bariskkm

Bariskkm

Barış Ünlü

• VIP
  • 2.041 Mesaj

Mesajları GörüntüleMurat Diker, 24 Mart, 2011 - 18:01 hakkında, demiş ki:

Zaten benim aklımı tek kurcalayan konfor konusu.onun dışında aklımda soru işareti yok aslında..

Aracın sesi bile bayanları rahatsız edebilir, ama bence siz kesin gti alın. Ne olursa olsun, ha imkan varsa golf gti hatta golf R benim favorim, ama imkan varsa. Yoksa polo gti çok ideal

Elrohir

Elrohir

Yönetici

• Yönetici
  • 1.987 Mesaj
  • Ad Soyad:Emre Güler
Polo GTI çok güzel de, aynı çatı altında iki benzinli araç yerine, biri TDI olsa sanki uzun vadede daha mutlu eder?

undeath324

undeath324
  • Asil Üye
  • 364 Mesaj
  • Ad Soyad:Cenk Çalışkan
yılda 20.000 km yi geçmiyorsanız(tam hatırlamıyorum 30binde olabilir yanlışlık olmasın forumda hesabı kitabı yapıldı matematiksel) çokta gerek yok bence tdi a o paralara gti almak daha mantıklı adı yeter koltuk kaplaması bile bir başka GTI! :travolta:

Murat Diker

Murat Diker
  • Asil Üye
  • 89 Mesaj
yılda her iki araçta ortalama 8.000 ile 10.000 km arası yol yapıyor maximum.o yüzden dizel düşünmedim.test sürüşü yapacağım gtı ile en yakın zamanda.Bize en yakın tamaşta mevcut araba.kandırabilirsem arkadaşları 1-2 tur atıp karar vereceğiz artık

Bariskkm

Bariskkm

Barış Ünlü

• VIP
  • 2.041 Mesaj

Mesajları GörüntüleMurat Diker, 24 Mart, 2011 - 23:31 hakkında, demiş ki:

yılda her iki araçta ortalama 8.000 ile 10.000 km arası yol yapıyor maximum.o yüzden dizel düşünmedim.test sürüşü yapacağım gtı ile en yakın zamanda.Bize en yakın tamaşta mevcut araba.kandırabilirsem arkadaşları 1-2 tur atıp karar vereceğiz artık

Sizin gönlünüz dünden razı, bence eşinizi ikna edin. Umarım o da sizin kadar beyenir. Özellikle tümsekten veya çukurdan geçerken sarsıntıya dikkat edin test sürüşünde. Aşırı bir rahatsızlık varsa ona göre karar verin. Ama ne alırsanız alın, şimdiden kazasız belasız sürüşler diliyorum

Murat Diker

Murat Diker
  • Asil Üye
  • 89 Mesaj

Mesajları GörüntüleBariskkm, 24 Mart, 2011 - 23:52 hakkında, demiş ki:

Sizin gönlünüz dünden razı, bence eşinizi ikna edin. Umarım o da sizin kadar beyenir. Özellikle tümsekten veya çukurdan geçerken sarsıntıya dikkat edin test sürüşünde. Aşırı bir rahatsızlık varsa ona göre karar verin. Ama ne alırsanız alın, şimdiden kazasız belasız sürüşler diliyorum
Teşekkürler

Bariskkm

Bariskkm

Barış Ünlü

• VIP
  • 2.041 Mesaj

Mesajları GörüntüleMurat Diker, 24 Mart, 2011 - 23:54 hakkında, demiş ki:

Teşekkürler

Resimlerde benziyomuş

fth01

fth01
  • VIP
  • 636 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp High.DSG
  • Ad Soyad:Fatih
Dikkatimi çeken 2 kapılı olması yönündeki yorumlar oldu. Aracın 4 kapılı olan versiyonu da mevcut.

Bariskkm

Bariskkm

Barış Ünlü

• VIP
  • 2.041 Mesaj

Mesajları Görüntülefth01, 25 Mart, 2011 - 00:00 hakkında, demiş ki:

Dikkatimi çeken 2 kapılı olması yönündeki yorumlar oldu. Aracın 4 kapılı olan versiyonu da mevcut.

Gti 2 kapı bildiğim kadarıyla

ömer-m

ömer-m
  • VIP
  • 775 Mesaj
  • Araç:Diğer
  • Ad Soyad:Ömer Madazlıoğlu
4 kapılı olanıda var. 1000 TL fiyat farkı ile yaklaşık.

fth01

fth01
  • VIP
  • 636 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp High.DSG
  • Ad Soyad:Fatih

Mesajları GörüntüleBariskkm, 25 Mart, 2011 - 00:16 hakkında, demiş ki:

Buna bir bak

http://www.golf6.com...ndi-cekimlerim/

Murat Diker

Murat Diker
  • Asil Üye
  • 89 Mesaj
Doğru 1000 tl gibi bir farkla 4 kapılısı varmış. :rolleyes: ..

ozgurcemo

ozgurcemo
  • Asil Üye
  • 311 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp Trend.DSG
  • Ad Soyad:özgür türkmen
peki arkadaşlar 1.4 tsi golfü satıp alınır mı bu polo sizce???

ben iyiden iyiye sardım bu gti poloya yaww.. 4 kapılısı 45 e felan gelirse düşünsem mi acaba???

Murat Diker

Murat Diker
  • Asil Üye
  • 89 Mesaj
bence golf 1.4 satılıp polo gtı alınmaz.bizim gibi ancak polo almaya karar vermiş kişiler alabilir o mantıklı gibi