Daha önce Golf alacağımı söylemiştim. Önümüzdeki hafta ehliyeti alacağım bu hafta araba işini halledeyim diyorum. Ama kafama takıldı. Eniştem Cruze kullanıyor ve öve öve bitiremiyor. Ailem de Focus iyidir diyor. Benim ise aklım hala Golf'te. Bu üç araç içerisinden hangisi iyidir, avantajları dezavantajları nelerdir biraz bahsedebilir misiniz?
Golf Mü, Focus Mu, Cruze Mu?
Başlatan:
Cadde16
, 23 Tem, 2011 - 23:42
Tarih : 23 Temmuz, 2011 - 23:42
Tarih : 25 Temmuz, 2011 - 11:55
teknik bi bilgi veremiycem ama focus golf astra karşlılaştırmaları vardı ,ve focus'un iç kalite olarak cok düşük oldugu cıkmıştı aralarında en az puanı aldıgınıda hatırlıyorum..focus'a bindim ve ben olsam kıyas etmem..
cruise binmedim , tip ve fiyat olarak tamam iyidir ama bi golf'ün yerini tutucagını hiç sanmıyorum gerek kailte gerekse konfor açısından ki imkanınız varsa direk golf alın..
cruise binmedim , tip ve fiyat olarak tamam iyidir ama bi golf'ün yerini tutucagını hiç sanmıyorum gerek kailte gerekse konfor açısından ki imkanınız varsa direk golf alın..
Tarih : 25 Temmuz, 2011 - 12:47
cruz süspansiyonları sert, takur tukur geldi bana. Focus güzel. Bence sen 3ünüde test et hangisi içine siniyorsa o güzeldir. Buradaki arkadaşların çoğu bende dahil olmak üzere golf beğendiğimiz için genel olarak golf ağırlıklı bir cevap alacaksın muhtemelen. Ben focus ile golf arasında kalmıştım cruze hiç düşünmemiştim, golf'ün konsol tasarımı ve plastik kalitesi çok iyiydi diğerlerine göre. kullandıkçada daha çok sevdim arabamı. Tavsiyem alıcı gözüyle aracı sür test et.
Tarih : 25 Temmuz, 2011 - 14:17
Cruze kullanan bir arkadaşımın başına geleni aktarayım.İç taraf kapı kolunun ordan vida çıkmış.Hani bir yere çivi çakarsın ve çivinin boyu uzun geldiği için diğer taraftan çıkar ya öyle bir şeydi.Hata olduğunu düşündü ancak diğer tarafa baktığımızda şoför tarafında da aynı sorunun olduğunu gördük.Çok şaşırmıştık görünce.Ben iç malzeme kalitesinin golfe yaklaşamayacağını düşünüyorum canlı gören biri olarak.Saygılar...
Tarih : 25 Temmuz, 2011 - 14:18
Babamda focus var, araç güzel,ancak golf kadar işciliği iyi değil.Ben daha yeni golf siparişi verdim 1-2 ay içerisinde geleceğini sölüyorlar bu yüzden aracı sadece test sürüşünden biliyorum golf sessizlik iç dizayn ve sürüş konforu açısından benim açımdan 1 adım önde ama focus da gözü kapalı alınabilecek bir araç,deneme sürüşüne çıkmanız sizin için daha iyi olacaktır.
Tarih : 25 Temmuz, 2011 - 18:12
Şu ana kadar Yeni Astra, Yeni Focus gibi araçları test ettim..İç mekanın ferahlığı ,sportif sürüş, güven hissi vb özellikleriyle Golf 6, hepsinden üstün...Yeni Astra ve Focusun ön konsolu sürücüyü sıkıştıracak şekilde sürücüye doğru gereksiz uzatılmış..Yeni focusta tavan sanki kafama inecekmiş gibi duruyor, oldukça alçak..Dıştan küçük görünse de Golfün iç mekanını görenler oldukça ferah bir araç olduğu konusunda hemfikir...Cruize'yi hiç düşünme...Çünkü 126 beygir ve 1.6 motor bir araç olan Cruise sadece 154 nm tork üretiyor..Golf 122 Tsi aracın, roket gibi fırlaması ve verdiği 200 nm torktan sonra Cruise ancak oldukça sportif dış görünüşüyle ilgi çekebilir...115 Hp benzinli yeni opel astranın 0-100 km ve tork değerleri oldukça düşük zaten..Eğer ille de Focus olsun diyorsan mutlaka sedanını ve 180 beygir olanını al ki rahatlığı ve performansı bir arada yaşayabilesin..Anlattıklarımdan sonra ilk tercihin 122 hp veya 160 hplik bir Golf 6 olsun...
Bu mesaj neo23 tarafından düzeltildi. Tarih: 26 Temmuz, 2011 - 12:37
Tarih : 25 Temmuz, 2011 - 20:01
Cruze ilk anda ve kargaya yavrusu kuzgun görünme adına övülebilir, ancak bu liste içinde Golf rakipsiz.
Tarih : 25 Temmuz, 2011 - 22:03
uzun süre focus kullandım,yeni astrayı birkaç kez kullandım; yol tutuş, konfor, motor-lastik-rüzgar sesi, kalite hissi,vb.. tartışmasız golf!. golf sınıfındaki diğer araçlardan 1 gömlek üstün.
Tarih : 25 Temmuz, 2011 - 22:10
golf ve diğerleri
Tarih : 26 Temmuz, 2011 - 10:00
aynı sorun bendede var ehliyeti alıcam bende araba konusundada bakıyorum baya ama 3seçenek arasında düşünmeden golf
Tarih : 26 Temmuz, 2011 - 16:26
Focus HB ler çok tatlı ama iç malzeme kalitesinin başarısızlığından ve dizel-otomatik olmadığı için elemiştim...Sonuç olarak Golf aldım...İyiki de almışım diyorum....
Bu mesaj ultraslanny tarafından düzeltildi. Tarih: 26 Temmuz, 2011 - 16:27
Tarih : 26 Temmuz, 2011 - 20:31
bugun bende eski kasa dizel focus test ettim, cekis gucu iyi ancak izolasyonu pek iyi degil, yoldan cok ses geliyor. bende golf 6 2012 highline dizel almayi dusunuyorum Ancak hala aklimda ayni fiyata ikinci el Audi A3 2009-2010 model de var. Siz ne onerirsiniz?
Tarih : 26 Temmuz, 2011 - 21:28
Cadde16, 23 Temmuz, 2011 - 23:42 hakkında, demiş ki:
Daha önce Golf alacağımı söylemiştim. Önümüzdeki hafta ehliyeti alacağım bu hafta araba işini halledeyim diyorum. Ama kafama takıldı. Eniştem Cruze kullanıyor ve öve öve bitiremiyor. Ailem de Focus iyidir diyor. Benim ise aklım hala Golf'te. Bu üç araç içerisinden hangisi iyidir, avantajları dezavantajları nelerdir biraz bahsedebilir misiniz?
Tarih : 27 Temmuz, 2011 - 01:18
Tarih : 27 Temmuz, 2011 - 08:13
Yeni focus u test etmedim ama cruze yi etraflıca inceleme fırsatım oldu..fiyat-kalite bakımından fena bir araç değil ama tutup ta yanına golf ü koyarsan iş değişir her türlü golf üstün özellikle malzeme kalitesi işçişik yol tutuş ve motor(benim aracım tdi ben tsi dan bahsediyorum).cruzenin tek beğendiğim yanı tasarımının sportifliği ama o tasarımın içi dolmamış.. bugün araba alacak olsam yine golf yine tdi yine dsg alırdım
Tarih : 27 Temmuz, 2011 - 08:58
molcay, 26 Temmuz, 2011 - 20:31 hakkında, demiş ki:
bugun bende eski kasa dizel focus test ettim, cekis gucu iyi ancak izolasyonu pek iyi degil, yoldan cok ses geliyor. bende golf 6 2012 highline dizel almayi dusunuyorum Ancak hala aklimda ayni fiyata ikinci el Audi A3 2009-2010 model de var. Siz ne onerirsiniz?
Sıfır GOLF VI alın boşverin süslüAudinin 2. elini.
Tarih : 28 Temmuz, 2011 - 01:23
Süslüğünü pek görmedim ama kasa olarak pek laf söylenemez ancak iç mekan cidden kötü bayaa kötü hemde malzeme kalitesinden bahsetmiyorum dizayn model olarak kötü..döşemeler kapı kolları kapı içlerinde krom çitalar yok klima üfleme kanalları yuvarlak olması spor bi kadran olmaması teybin kırmızı ekranlı yanması ford focuslar gibi
v.s. v.s...
Tarih : 28 Temmuz, 2011 - 23:36
Golf'ü almadan önce birçok aracı inceledim ve hiçbiri Golf'ün iç ve dış kalitesine sahip değildi.
Tarih : 29 Temmuz, 2011 - 11:57
molcay, 26 Temmuz, 2011 - 20:31 hakkında, demiş ki:
bende şuan benzinli golf var.1-2aydır dizel araba bakıyodum,2 seçeneğim vardı a-3 dizel / golf higline dizel...audi yi aradım ve 2013 mayıs ayında kasasının değişeceğini öğrendim direk vazgeçtim audi den:)) 2012 dizel golf siparişimi verdim,altımdaki arabanın da golf olmasına rağmen heyecanla yeni arabamı bekliyorum:)) size tavsiyem sıfır golf almanız,herşeyiyle mükemmel bir araç...
Tarih : 29 Temmuz, 2011 - 16:09
A3 de herşey ek ücrete tabi.Arkadaşımdaki A3 de yol bilgisayarı mevcut değil.Bikaç özellik eklendiğinde fiyat güzel yerlere geliyor.Kasada değiştirme durumundan dolayı golf derim.
Tarih : 29 Temmuz, 2011 - 18:44
konu yine sapmaya baslamıs,konuyu acan arkadas herhalde aracı aldı cvp gelmedigine gore..
Tarih : 31 Temmuz, 2011 - 09:37
cruze dışı güzel iç işçiliği berbat. focus arabayı almanıda ailen bu ara reklamları çok ondan istiyordur.golf bunların hepsini içe alır eksozundan atar.kısaca HERKES İÇİN EN İYİSİ G*O*L*F
Tarih : 31 Temmuz, 2011 - 23:47
cruze tam bir yürüyen çaydanlık. kapılar öyle hafif ki kapatırken "tınnn" sesini duyabilirsiniz. yeni focus dış görüntü olarak güzel, yol tutuşunun golf den iyi olduğunu duydum. iç kalite nasıl bilmem. ancak golf her zaman golf olarak prestij sağlar.
Tarih : 3 Ağustos, 2011 - 20:58
golf TDI güzelde...ah siparişleri uzun süre bekletmeseler...bekleme konusunda 8.ayıma girdim ve halen ordered! ve çok can sıkıcı bir durumdayım....
Tarih : 7 Ağustos, 2011 - 13:48
Arkadaşlar verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim. Biraz da yakit hakkinda bilgi verirmisiniz 1.4 tsi otomatik icin? Yalniz teknik bilgiden anlamam basitce anlatirsaniz sevinirim. Ogrenci oldugum icin butcemi zorlayip parami benzine yatirmak istemiyorum.
Tarih : 8 Ağustos, 2011 - 19:02
Bu gün itibariyle aracımın siparişini verdim. Golf 1.6 trendline triptonikten yana tercihimi kullandım. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
Tarih : 17 Ağustos, 2011 - 19:17
içlerine binip test etme fırsatım olmadı ama dış görünüm olarak Golf 6 yeni astra, focus ve cruze dan çok daha güzel

En üste git