Not : Anket yaratacaktim ama Bir türlü beceremedim...
Golf R Mi? Focus Rs Mi ?
Başlatan:
CoweaLL
, 01 Eyl, 2011 - 12:18
Tarih : 1 Eylül, 2011 - 12:18
Yakin bir arkadasim araba almak istiyor.onun kafasinda R secenegi yoktu ben aklini celdim
Ben söylemeseydim Direk Focus RS i alip isin icinden cikacakti.cevredeki insanmlara soruyoruz kimisi RS, Kimisi R alin dediler.Cocugun kafasi larismakla birlikte benimkide karisti internetten biraz arastirma yaptim RS biraz daha agir gibi geliyor bana.Ben olsam direkl R alirdim ama Sonucta karsidakinin ne istedigi önemli Siz olsaniz hangisini alirdiniz ? Herkese verecegi cevaplar icin tesekkür ederim saygilar....
Tarih : 1 Eylül, 2011 - 15:57
evet günümüz turbo motorlardan oynamaya en elverişli olanı tsi motorlar modifiye camiası bu araçların motorunu 500+ yerlere getirebiliyor şayet akıl o akıldaysa yani benim akıllıysa tabiki golf r alsın derim ford u araştırmadım ama wv kadar olacağını sanmam kalıte olarak... daha önceden 2500 cc idi şimdi yine aynı diye biliyorum şayet öyleyse vergi sıkıntısı golf r a göre daha fazla bu sebeple golf r derim ama tek olmak istiyorum diyorsa ozaman ford olabilir
Tarih : 1 Eylül, 2011 - 21:21
yotubea baktığınızda Golf R ESP yi kapatmadan 0-100km de focus RS yi geçemiyor
sorunun sadece ivmelenmek olduğunu düşünürseniz tercihiniz kesinlikle focus olmalı
estetik ve güzellikte olsun diyorsanız o zaman kesinlikle Golf R
sorunun sadece ivmelenmek olduğunu düşünürseniz tercihiniz kesinlikle focus olmalı
estetik ve güzellikte olsun diyorsanız o zaman kesinlikle Golf R
Tarih : 2 Eylül, 2011 - 02:09
tabiki golf R
Tarih : 2 Eylül, 2011 - 13:10
GOLF R aynen
Tarih : 2 Eylül, 2011 - 13:11
ikisi de güzel bence:)
Tarih : 2 Eylül, 2011 - 14:00
0-100 hızlanması
Focus RS 5.9 saniye
Golf R DSG 5.5 saniye
RS'in viraj kabiliyeti bir miktar daha iyi olduğu söyleniyor. Ama yalnızca önden çeker olmasına karşın Golf'ün 4 çeker sistemi daha fazla güven hissi verebilir.
Ama Golf R, aynı zamanda gerçek bir otomobil. Focus gibi gaza basınca bağıran, böğüren, bozuk yolda böbrek taşı döktüren, haftasonları bir depo bitiren bir araç değil. Golf R ile günlük yaşam serüveni geçirilebilir, konforlu ve nispeten ekonomik bir sürüş sağlanabilirken, gaz pedalınıza dokunduğunuzda birden vahşi bir hayvana dönüşebilir.
İki araç ta, modifiye konusunda çok açıklar, yani beygirler alıp başını gidebilir.
Focus RS 5.9 saniye
Golf R DSG 5.5 saniye
RS'in viraj kabiliyeti bir miktar daha iyi olduğu söyleniyor. Ama yalnızca önden çeker olmasına karşın Golf'ün 4 çeker sistemi daha fazla güven hissi verebilir.
Ama Golf R, aynı zamanda gerçek bir otomobil. Focus gibi gaza basınca bağıran, böğüren, bozuk yolda böbrek taşı döktüren, haftasonları bir depo bitiren bir araç değil. Golf R ile günlük yaşam serüveni geçirilebilir, konforlu ve nispeten ekonomik bir sürüş sağlanabilirken, gaz pedalınıza dokunduğunuzda birden vahşi bir hayvana dönüşebilir.
İki araç ta, modifiye konusunda çok açıklar, yani beygirler alıp başını gidebilir.
Tarih : 2 Eylül, 2011 - 17:16
RS3 veya subaru STI WRX
Tarih : 4 Eylül, 2011 - 21:49
Tarih : 4 Eylül, 2011 - 23:26
Bu araçları pist üzerinde karşılaştırıp (schirocco r dı sanırım) yanlarına megane RS i ekleyip zamanlarına bakıldıgında en hızlı megane, en yavaş Scirocco çıkmıştı.. ancak genel tabloya bakıldıgında, günlük kullanım vs gibi dger parametreler ile en alınası araç Scirocco çıkmıştı diye hatırlıyorum ...
Bencede saly performans göz önünde bulundurulursa Focus RS... ama günlük kullanımda işin içine girerse Golf R hatta bence Golf GTI bile tercih edilebilir..
Bencede saly performans göz önünde bulundurulursa Focus RS... ama günlük kullanımda işin içine girerse Golf R hatta bence Golf GTI bile tercih edilebilir..
Tarih : 4 Eylül, 2011 - 23:48
Tarih : 5 Eylül, 2011 - 00:14
Herkese verdigi cevap icin tek tek tesekkur ederim.O kadar kafamiz karistiki dun uzun bir test maratonuna girdik arkadasla.ben rs i test etmek icin bayiden aldim oda golf r'i ortada bulusup iki arabayida karsilastirdik:) RS fena bisey araba guzel kaciyor ivlenme cok iyi cokta guzl bir motor sesi var... Ama ; Rs den inip golfe binince her ne kadar arabadan hic anlamayan biri olsamda aradaki farki cok iyi anliyorsunuz, hissediyorsunuz.tam Elrohir'in dedigi tanima uyuyor rs.direk goze batan iki eksisi var 1. Dort kapi yok, 2. dort ceker degil. Zaten sirf bu yuzden benim icin kaybetti arkadasimda r den inip rs ye binince farki anlayip bana tesekkur etti
ve kesin karar olarak r dedi.yarin gidip gerekli islemleri yapip anlasirsa eger hazirdaki R i alip cikicak isin icinden.bugun R i tekrar kullaninca cok cok pisman oldum. Ah kafam dedim keske r alsaydim diye
Tarih : 5 Eylül, 2011 - 00:26
Hadi hayırlısı olsun, oylama sonucunda Golf R çıkacağı belliydi ancak RS'in 0 oyda kalması da enteresan olmuş
Tarih : 5 Eylül, 2011 - 09:11
Elrohir, 5 Eylül, 2011 - 00:26 hakkında, demiş ki:
Hadi hayırlısı olsun, oylama sonucunda Golf R çıkacağı belliydi ancak RS'in 0 oyda kalması da enteresan olmuş 
Tarih : 13 Eylül, 2011 - 19:31
Bu iki seçenek arasında ben de Golf R dedim. İki seçenek dışına çıkarsak impreza sti hb
Tarih : 14 Eylül, 2011 - 20:14
Tarih : 22 Eylül, 2011 - 09:38
CoweaLL, 1 Eylül, 2011 - 12:18 hakkında, demiş ki:
Yakin bir arkadasim araba almak istiyor.onun kafasinda R secenegi yoktu ben aklini celdim
Ben söylemeseydim Direk Focus RS i alip isin icinden cikacakti.cevredeki insanmlara soruyoruz kimisi RS, Kimisi R alin dediler.Cocugun kafasi larismakla birlikte benimkide karisti internetten biraz arastirma yaptim RS biraz daha agir gibi geliyor bana.Ben olsam direkl R alirdim ama Sonucta karsidakinin ne istedigi önemli Siz olsaniz hangisini alirdiniz ? Herkese verecegi cevaplar icin tesekkür ederim saygilar....
Konuyu çok okumadım ama Mazda RX8 gibi bir düşüncesi varsa ben yardımcı olabilirim. Mazdanın koşuyolundaki Merser bayisi, çok yakın bir tanıdığımın. Aracı alırken vergiye değil, gerçekten araca para veriyosunuz. Alacaksa Golf R kesin alsın ama pahalı geliyosa da RX8 tavsiye ederim. Eğer rx8 gibi bir düşünceniz varsa, özelden bana ulaşabilirsiniz. Ayrıca birde alternatif sunuyum. Gene RX8'i olan bir arkadaşım İngiltereye master'a gideceği için aracını satıcak. Tertemiz ikinci el bile yardımcı olurum isterseniz.
Tabi asıl konuya dönersek, GOLF R tabiki!!!
Tarih : 25 Kasım, 2011 - 20:04
Mazda daha cok goruntu arabasi ve tuning yapmak o aracta cok tehlikeli, yurumuyorda cok. Ses istiyor olsam Focus RS alirim ama genel olarak golf r daha iyi
Bu mesaj Naelht tarafından düzeltildi. Tarih: 25 Kasım, 2011 - 20:21
Tarih : 23 Ocak, 2012 - 12:31
GOLF R
Tarih : 21 Mart, 2012 - 18:07
Bende Golf R tercih ederdim. Focusunda önde olacağı bazı durumlar olabilir ama bir bütün olarak düşünüldüğünde Golf R çok ağır basıyor. RX8 lafı geçmiş kendisi takip ettiğim, çok sevdiğim ve almanın eşiğinden döndüğüm bir araçtı,r ayrıca arkadan itişli arabaları her zaman üstün tutarım ama Golf R söz konusu olunca RX8 bile acaba oluyor
Tarih : 4 Mayıs, 2012 - 18:57
Golf R tabi ama focusun torku herzaman golften iyidir
Tarih : 19 Mayıs, 2012 - 08:39
Focusu yakindan gorunce focus rs diyorum. 
Resmen yaratik
Golf r standart golfe daha yakin
Resmen yaratik
Golf r standart golfe daha yakin
Tarih : 19 Mayıs, 2012 - 09:36
evet focus daha kaslı agresif R o konuda biraz sade ama olsun yinede RRRRRRRRRRR
Tarih : 20 Mayıs, 2012 - 14:46
Konu zaten eskiymis ama bnde yorumumu ekliim:)...
Bence direk golf R olmali secenek ikisi arasinda ikilemde kaliniyorsa... RSin viraj kabiliyeti disinda motoruna gore ne performansi cok ii ne yakit tuketimi ii ne vergisi ii nede ici disi kaliteli!!! Evet cok agresif kasli ve guclu bir dis gorunusu var RS in ama sadece o kadar... Hele ulkemizde rs tam bir hayal kiriklii olur bnce hem yakit konusunda hem vergi konusunda hem sehir ici kullanim konusunda, inanilmaz sert ayrica suspansiyonlari:S!!!... Rahatlik acisindan da gene R diorum ben...
Hatta sole diim, gecen gunlerde Evotech polo gti ile standart RS roll yaptilar polo gti her turlu yedi bitirdi rsi!!! ne motor hacmi ne beygir avantaji ise yaradi rs in, cok yuksek hizlara cikmadikca tabi...
Bence direk golf R olmali secenek ikisi arasinda ikilemde kaliniyorsa... RSin viraj kabiliyeti disinda motoruna gore ne performansi cok ii ne yakit tuketimi ii ne vergisi ii nede ici disi kaliteli!!! Evet cok agresif kasli ve guclu bir dis gorunusu var RS in ama sadece o kadar... Hele ulkemizde rs tam bir hayal kiriklii olur bnce hem yakit konusunda hem vergi konusunda hem sehir ici kullanim konusunda, inanilmaz sert ayrica suspansiyonlari:S!!!... Rahatlik acisindan da gene R diorum ben...
Hatta sole diim, gecen gunlerde Evotech polo gti ile standart RS roll yaptilar polo gti her turlu yedi bitirdi rsi!!! ne motor hacmi ne beygir avantaji ise yaradi rs in, cok yuksek hizlara cikmadikca tabi...
Bu mesaj ghz_spr tarafından düzeltildi. Tarih: 20 Mayıs, 2012 - 14:47
Tarih : 20 Mayıs, 2012 - 14:58
ghz_spr, 20 Mayıs, 2012 - 14:46 hakkında, demiş ki:
Konu zaten eskiymis ama bnde yorumumu ekliim:)...
Bence RS ya basmamış ya şöförü aracı kullanamıyor
Kısa oranlı Peugeot 106 gti kalkışta ikisinide geçer ama ya sonrası stoplarını bile göremez
Tarih : 20 Mayıs, 2012 - 15:03
Bülent Haliloğlu, 20 Mayıs, 2012 - 14:58 hakkında, demiş ki:
Bence RS ya basmamış ya şöförü aracı kullanamıyor 
Kısa oranlı Peugeot 106 gti kalkışta ikisinide geçer ama ya sonrası stoplarını bile göremez

Oda bi ihtimal tabi:D sonucta birinde vites gecisleri hep kusursuz sekilde cok hizli dierinde surucunun yetenegi refleksi becerisi isin icinde ama genede gecilmemeliydi bnce mantiken...
106 larin masallahi var icini bosaltip iki uc ekleme yapinca piskopat bir araca donusuolar:D...

En üste git