İçeriğe git

1.6 Tdi Soğuk Motor Sallantı, Tireme

• Please log in to reply
Bu başlığa 27 cevap yazılmış

oğuz

oğuz
  • Asil Üye
  • 76 Mesaj
  • Araç:Diğer
  • Ad Soyad:oğuz dağdelen
Soğuk havalarda sabah ilk çalıştırdığımda araç, malum 1000 devirde ısınmaya başlıyor, bu aşamada sorun yok, bir dakika felan sonra, 900 devire iniyor bu aşamada sallantı ve titreşim oluyor motor sesi normal.

budurum sadece benim aracımdamı acaba? shell gtl dizel kullanıyorum...

ctpolat

ctpolat

Forum Yetkilisi

• Moderatör
  • 1.190 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp Comfort.DSG
  • Ad Soyad:Tolga P.
Konuyla ilgili detaylı bilgiye sahip arkadaşlar yorum yapacaklardır ama ek bir bilgi olarak belirtmek isterim ki Shell GTL'den ne zaman aldıysam söylediğiniz sallanma bende de oldu. GTL arabamın tüm çalışma şeklini olumsuz olarak etkilemişti. Problem ondan mıdır bilemiyorum ama benim yaşadığım durum buydu.

murat.uludirik

murat.uludirik

2010 TDI 'dan--2012 TSI 160 HP'ye..

• VIP
  • 1.070 Mesaj
  • Araç:TSI 160Hp High.
  • Ad Soyad:murat uludirik .
GTL kullanmayın... bu sorunu yapar...kükürt setan oranı yüksek bi yakıt....100 oktan benzin gibi düşünün zararı bile olur...
bu konu detayı formda geniş olarak tartışıldı...
geçmiş olsun...

ati_03

ati_03
  • VIP
  • 631 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp High.
  • Ad Soyad:Atilla Ö.
yazılanlardada belirtildiği gibi aynen onlara katılıyorum gtl
dizel
kullanmayın.zamanında iki üç depo bende almıştım sallantı ve titreşimden sonra v power dizel almaya başladım hiç bir sorun olmadı daha sonra.bazen de gaz tepkimelerinin yani sürüş karakterinizin değişmesine göre sallantı olabiliyor.ama siz aldığınız yakıtı değiştirin.farklı olduğunu göreceksiniz.

oğuz

oğuz
  • Asil Üye
  • 76 Mesaj
yanıtlar için herkeze teşekkür ederim. galiba haklısınız bizim araçlarda bio dizel kullanmayın yazıyo. gtl de bio dizel olmasada farklı etkiliyo aracı.
ilk fırsatta yakıtı değiştireceğim. gelişmeleri yazarım.
sizce nerden alayım.

shell v-power
bp
opet

dasauto

dasauto
  • Asil Üye
  • 24 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp Trend.DSG
  • Ad Soyad:Batuhan D.
bende bir zamanlar Shell GTL kullaniyordum, soz konusu sorunlar benim aracimdada olusmustu, daha sonra Total Excellium almaya basladim ve titreme ve sallantili calisma sorunu cozuldu, total'i de onerebilirim size.

K052

K052
  • Asil Üye
  • 216 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp High.DSG
  • Ad Soyad:Kadir G.
Ben şimdiye kadar 2 farklı aracıma yaklaşık 4 yıldır hep aynı opetten alıyorum. Eğer bu opete gitme fırsatım olmazsa yine en kötü ihtimal farklı bir opetten alıyorum ve çok memnunum. Size tavsiyem marka haricinde kendinize bir istasyon seçin ve hep aynı yerden alın. :oke:

muhammed

muhammed
  • Asil Üye
  • 80 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp Trend.DSG
  • Ad Soyad:muhammed dağkıran
ben GTL kullanmıyorum ama shelden alıyorum, motor soğukken istmak için hafif gaz verip ayağımı çektiğimde devir tekrar rölantiye inince, 3-4 kez titreme yapıyor stop edecekmiş gibi olup tekrar normale dönüyor..... ben motorun soğukluğuna bağlıyordum, herkesde böyledir diye düşünyrdum aslında ama yakıttan olabilir mi diye düşündüm şimdi, opeti yada totali deniycem...

Bu mesaj muhammed tarafından düzeltildi. Tarih: 13 Ocak, 2012 - 22:51

cembirinci

cembirinci
  • VIP
  • 807 Mesaj
  • Ad Soyad:Cem Birinci
Şunları da atlamayalım.

- Soğuk havada moturu çalıştırdınız ve aynı anda fanı da en sıcak konumda çalıştırırsanız, fan devreye girdiği devir saati 900 civarına düşüyor ve sallamaya başlıyor.
- Araca yüklendiniz ve durdunuz, motor yine 900 devirde ve sallama yapıyor.

Bunlar normal durumlar.

Şöyleki, 2009 model 2.0 tdi 140 beygir stronic audı a6 (dayımın aracı), kadıköyden tuzlaya dönüşte tatlıca yüklendim arabaya, garaj kapısına geldiğimde devir saati 900 deydi ama titreme yoktu :) O da a6 farkı olsun :)

anıl993

anıl993
  • Asil Üye
  • 134 Mesaj
  • Ad Soyad:Anıl Altın
benim aracımda 2012 tdi arabayı calıştırırken ve istop ederken hariç hiçbir titreme yok saat gibi maşallah :D

oğuz

oğuz
  • Asil Üye
  • 76 Mesaj

Mesajları Görüntüleanıl993, 13 Ocak, 2012 - 23:48 hakkında, demiş ki:

benim aracımda 2012 tdi arabayı calıştırırken ve istop ederken hariç hiçbir titreme yok saat gibi maşallah :D

mazotu nerden alıyorsunuz

anıl993

anıl993
  • Asil Üye
  • 134 Mesaj
  • Ad Soyad:Anıl Altın
petrol pfisinden aldım euro dizel

oğuz

oğuz
  • Asil Üye
  • 76 Mesaj
bp den aldım, sabah ilk ısınırken ki titreme gitti. ancak gtl dizelin performansı yok. gtl ye göre aracın ayarlanması gerekiyor sanırım. nasıl bir ara 97 oktana göre yazılımdan ayarlıyorlardı. onun gibi

oğuz

oğuz
  • Asil Üye
  • 76 Mesaj
arkadaşlar tekrar tekrar denedim. 1.6 tdi en güzel shell v power dizel / euro dizel işe performans veriyor. Gtl önermediniz tamam, ancak normal v power almak zorundayım, çünkü ne bp ne opet ne de total, shell in gaz tepkilerine sahip olamadı... inanın gaz sertleşiyor, gaza basmak istemiyorsunuz, çekmiyor resmen motor iğrenç bir hal alıyor, ama shell de pamuk gibi yumuşuyor, rahatlıyor.

5-6 keredir denedim. birde soğuklarda 0 veya -1 derecelerde rolanti 1000 devirde oluyor sanah uzun süre. sonra iniyor.750-800 civarlarına. dizel partikül filteresi temzliğimi diye düşündüm. ancak her sabah(soğuklarda) aynı.

dt kaya

dt kaya
  • Asil Üye
  • 316 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp Comfort.DSG
  • Ad Soyad:ilhan kaya

Mesajları Görüntüleoğuz, 18 Ocak, 2012 - 15:29 hakkında, demiş ki:

arkadaşlar tekrar tekrar denedim. 1.6 tdi en güzel shell v power dizel / euro dizel işe performans veriyor. Gtl önermediniz tamam, ancak normal v power almak zorundayım, çünkü ne bp ne opet ne de total, shell in gaz tepkilerine sahip olamadı... inanın gaz sertleşiyor, gaza basmak istemiyorsunuz, çekmiyor resmen motor iğrenç bir hal alıyor, ama shell de pamuk gibi yumuşuyor, rahatlıyor.

5-6 keredir denedim. birde soğuklarda 0 veya -1 derecelerde rolanti 1000 devirde oluyor sanah uzun süre. sonra iniyor.750-800 civarlarına. dizel partikül filteresi temzliğimi diye düşündüm. ancak her sabah(soğuklarda) aynı.
105 bg lik bir motorda bu denli farkeder mi 2 eurodiesel yakıt şaşırdım doğrusu...Ben 2.5 yıldır opetten başka yakıt kullanmadım performans konusunda bir kayıp yaşamadım deneyip karşılaştırdığım shell kullanan arkadaşım da var bi fark göremedik.. :iyidusun:

comfrt_golf_vı

comfrt_golf_vı
  • Yeni Üyeler
  • 6 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp Comfort.
  • Ad Soyad:Ahmet Çekiç
Bende bp den alıyorum euro dizel kullanıyorum arkadaşlar. dizel araçlar benzinli araçlar gibi yanmayla çalışmazlar patlamayla çalışırlar ve motor soğukken ilk çalıştığında vuruntulu çalışır yani sizlerin deyimiyle titreme... Her dizel araçta olabilecek bi durum bu ve 3-4 sn bile sürmeden normale biniyo çalışma.

mayham85

mayham85
  • Asil Üye
  • 529 Mesaj
  • Ad Soyad:Yunus Emre ŞİMŞEK

Mesajları Görüntüleoğuz, 18 Ocak, 2012 - 15:29 hakkında, demiş ki:

psikolojik olarak beklenti farki.

omerari

omerari
  • Yeni Üyeler
  • 2 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp Comfort.
  • Ad Soyad:Ömer ARI
yazılım güncel mi? kontrol ettirin....

oğuz

oğuz
  • Asil Üye
  • 76 Mesaj
15000 bakımı yeni yaptırdım. güncel dediler. ancak sanki bakmadan, üstünkörü dediler gibi geldi.

oğuz

oğuz
  • Asil Üye
  • 76 Mesaj
son depoyu opet fulya/beşiktaş tan doldurdum. 150 tl lik. tamamen farklı bir araç oldu :) ilk gaz tepkisi dolayısıyla kalkış, daha ağır gibi. rolanti daha sesli, ancak aracın yürüyüşü ve 20-30 km den sonra motor sesi daha sessiz. dsg nin yüksek vites düşük devir gidişinde bile araçta zorlanma olmuyor.

birde dikkatimi çekti, gtl sanırım çok ince bir yakıt, enjektör sesi mi desem, avans vurmasımı desem sanki o tarz bir ses vardı. opet te o ses kesildi, sanki motor zamanlaması daha düzgün işliyor.

bunlar psikolojik diyenler var. Ama değil! ben farkedebiliyorum..

hamdika

hamdika

Forum Yetkilisi

• Moderatör
  • 2.002 Mesaj
  • Araç:TDI 90Hp Trend.
  • Ad Soyad:Hamdi K.
yakittan yakita performans farki dizelde kendini belli eder. shell ve total icin en performansli opet icin daha dusuk full icin en dusuk diyebilriz.
titreme olayina gelince vw 1.6tdi motorun iki titreme sikintisi var. bunlardan birinin sebebi shell gtl (murat abinin dedigi gibi yuksek setan ve kukurt) digerinin sebebi ise eski yazilim.
2009, 2010 ve ilk gelen 2011 araclarin yazilimlari sonradan degismediyse kesinlikle guncel degil. olayin bet cozumu 8831 kodlu yazilimla geldi. yazilim guncellendikce sayi buyuyor. bazi eski yazilimlarda 7860 gibi titreme yok fakat yuksek rolanti var. fazla bilgi kafa karistirmasin. titremesi olan servise gidip once motor yazilim kodunu ogrensin. sonra minimum 8831 yapsin. sorun cozulecektir

sonders

sonders
  • VIP
  • 421 Mesaj
  • Ad Soyad:önder somuncu
hamdi bu konu hortlamaya mahkum bir konu, ama yazılım olayı çözüyo mevzuyu. murat abi araba değişikliği nin konu ile alakası var mı?

murat.uludirik

murat.uludirik

• VIP
  • 1.070 Mesaj

Mesajları Görüntülehamdika, 5 Şubat, 2012 - 12:07 hakkında, demiş ki:

yakittan yakita performans farki dizelde kendini belli eder. shell ve total icin en performansli opet icin daha dusuk full icin en dusuk diyebilriz.
titreme olayina gelince vw 1.6tdi motorun iki titreme sikintisi var. bunlardan birinin sebebi shell gtl (murat abinin dedigi gibi yuksek setan ve kukurt) digerinin sebebi ise eski yazilim.
2009, 2010 ve ilk gelen 2011 araclarin yazilimlari sonradan degismediyse kesinlikle guncel degil. olayin bet cozumu 8831 kodlu yazilimla geldi. yazilim guncellendikce sayi buyuyor. bazi eski yazilimlarda 7860 gibi titreme yok fakat yuksek rolanti var. fazla bilgi kafa karistirmasin. titremesi olan servise gidip once motor yazilim kodunu ogrensin. sonra minimum 8831 yapsin. sorun cozulecektir
Evet sonuna kadar katılıyorum...çözüm budur başka bi çözümü yoktur....
aracın satışı ile ilgili bi konu değildir....!46700 km de satım aracı...konuyu çözdüğümüzde (hamdika teşekürler)...35000km de idi...
araç performans düşüklüğü nedeniyle satıldı...hiç bi sıkıntısı yoktu...!

Bu mesaj murat.uludirik tarafından düzeltildi. Tarih: 6 Şubat, 2012 - 23:26

sonders

sonders
  • VIP
  • 421 Mesaj
abi biliyorum ciddye aldın sanki takıldım ben sana . hatta bende senden öğrenmiştim güncel kodu. neyse nası şimdikinin performansı canavar kesiyo mu seni

murat.uludirik

murat.uludirik

• VIP
  • 1.070 Mesaj

Mesajları Görüntülesonders, 6 Şubat, 2012 - 23:38 hakkında, demiş ki:

abi biliyorum ciddye aldın sanki takıldım ben sana . hatta bende senden öğrenmiştim güncel kodu. neyse nası şimdikinin performansı canavar kesiyo mu seni
yok be yaa...! iki dak muhabet ediyoruz... :oke: ..zaten geldiğin yok unuttun bizi iyice... :halay:

sonders

sonders
  • VIP
  • 421 Mesaj

Mesajları Görüntülemurat.uludirik, 7 Şubat, 2012 - 07:23 hakkında, demiş ki:

yok be yaa...! iki dak muhabet ediyoruz... :oke: ..zaten geldiğin yok unuttun bizi iyice... :halay:
unuturmuyum abi hiç ilk fırsatta i,stanbuldayım haber ver mutlaka yoğundum bu sıralar

murat.uludirik

murat.uludirik

• VIP
  • 1.070 Mesaj

Mesajları Görüntülesonders, 7 Şubat, 2012 - 16:17 hakkında, demiş ki:

unuturmuyum abi hiç ilk fırsatta i,stanbuldayım haber ver mutlaka yoğundum bu sıralar
19 mayıs ankaradayım görüşürüz oralarda olursan...

sonders

sonders
  • VIP
  • 421 Mesaj

Mesajları Görüntülemurat.uludirik, 7 Şubat, 2012 - 16:21 hakkında, demiş ki:

19 mayıs ankaradayım görüşürüz oralarda olursan...
çok geç daha erken yapılır istanbulda bişeyler herhalde. 19 mayısta da görüşürüz inşallah