İçeriğe git

Golf6 Gene 1 Numara

- - - - -

• Please log in to reply
Bu başlığa 23 cevap yazılmış

DMR

DMR
  • Asil Üye
  • 74 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp High.
  • Ad Soyad:oğuz demir
Arkadaşlar Auto Show dergesinde yeni bmw 1 serisi, opel astra, ford focus, renault megen her yönü ile karşılaştırmış tabiki 1 numara golf 6 tam 304 puan almış en yakın rakibi ford focus 287 puan almış ve 2. olmuş bmw 1serisi ise 284 puan almış 3 sırada opel astra ise 273 puan alarak 4. sırada megan ise 5 sırada 265 puan. Golf 6 şu yorum yapılmış GOLF 6 mükemmel bi araç degil ama henüz ondan iyisi yok :)

Bariskkm

Bariskkm

Barış Ünlü

• VIP
  • 2.056 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp High.DSG
  • Ad Soyad:Baris Ünlü

Mesajları GörüntüleDMR, 22 Ocak, 2012 - 11:31 hakkında, demiş ki:

Arkadaşlar Auto Show dergesinde yeni bmw 1 serisi, opel astra, ford focus, renault megen her yönü ile karşılaştırmış tabiki 1 numara golf 6 tam 304 puan almış en yakın rakibi ford focus 287 puan almış ve 2. olmuş bmw 1serisi ise 284 puan almış 3 sırada opel astra ise 273 puan alarak 4. sırada megan ise 5 sırada 265 puan. Golf 6 şu yorum yapılmış GOLF 6 mükemmel bi araç degil ama henüz ondan iyisi yok :)

Fiyat işin içine girince böyle bir sonuç çıkması doğal ama 1.18 ful donanımlı bir bmw'yi, ful donanımlı bir golf'e tercih ederim.

Veya BMW M1 coupe'yi, GOLF R'a tercih ederim.

DMR

DMR
  • Asil Üye
  • 74 Mesaj
Tamamen zevk isin icine giriyor tabi ama araçlar normal donanımlara bakılarak bu sonuc çıkmış adamlar arka koltuk ferahligindan bile puan veriyor bu şekil düşünerek bu sonuc çıkmış sadece performans olarak dusunmeyin

Bariskkm

Bariskkm

Barış Ünlü

• VIP
  • 2.056 Mesaj

Mesajları GörüntüleDMR, 22 Ocak, 2012 - 14:09 hakkında, demiş ki:

Tamamen zevk isin icine giriyor tabi ama araçlar normal donanımlara bakılarak bu sonuc çıkmış adamlar arka koltuk ferahligindan bile puan veriyor bu şekil düşünerek bu sonuc çıkmış sadece performans olarak dusunmeyin

Yok ben zaten memnunum aracımdan ama birtek motoru biraz zayıf geliyor bana. Standartı 140 - 160 beygirden başlasa daha iyi olurdu.

DMR

DMR
  • Asil Üye
  • 74 Mesaj
Evet haklisin benim arcim 122 servisle görüştüm 160 yaptiricam ABT tuning. Astra ornek veririm 160 hp ama 160 hp hissi vermiyor kesinlikle yorumlarda bu sekilde bundan 5 ay onceye kadar seat Leon vardı bende arada gercekten uçurum var

K052

K052
  • Asil Üye
  • 216 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp High.DSG
  • Ad Soyad:Kadir G.
Astra 140 hp değil miydi? Ya da 160 olsa bile geçen gün kullandığımda bana sanki 1.4 tsi 122hp golf kullanıyormuşum hissi verdi. Nedense çok güçlü bir araba yapamamışlar...

Bariskkm

Bariskkm

Barış Ünlü

• VIP
  • 2.056 Mesaj

Mesajları GörüntüleDMR, 22 Ocak, 2012 - 15:59 hakkında, demiş ki:

Evet haklisin benim arcim 122 servisle görüştüm 160 yaptiricam ABT tuning. Astra ornek veririm 160 hp ama 160 hp hissi vermiyor kesinlikle yorumlarda bu sekilde bundan 5 ay onceye kadar seat Leon vardı bende arada gercekten uçurum var

Beygir ve tork biraz pazarlama ve kandırmacadır. Genel grafiğin yüksek olması her zaman daha önemlidir. O yüzden beygirden çok, 0-100, 80-120 gibi verileri kıyaslamakta fayda var. Birde kg başına düşen beygirde çok önemli!

DMR

DMR
  • Asil Üye
  • 74 Mesaj
Bencede kesinlikle satis politikası yoksa 122 hp ile 160 hp arasından nasıl 3000 tl fark alıcak veya astrada 1.4 140 hp ile 1.6 160 hp arasında 5 tl fark var biliyorum

Bariskkm

Bariskkm

Barış Ünlü

• VIP
  • 2.056 Mesaj

Mesajları GörüntüleDMR, 22 Ocak, 2012 - 18:29 hakkında, demiş ki:

Bencede kesinlikle satis politikası yoksa 122 hp ile 160 hp arasından nasıl 3000 tl fark alıcak veya astrada 1.4 140 hp ile 1.6 160 hp arasında 5 tl fark var biliyorum

Yok canım, ben golf 122 ile 160lığı kastetmedim. Aralarında baya fark var.

Benim demek istediğim beygir aracın belli devirde en üst gücünü gösterir. Genel çizgisi daha iyi araçlar daha düşük beygirde olabilir. Bunu demek istemiştim.

ulusmuzikfulllgolf6

ulusmuzikfulllgolf6
  • Asil Üye
  • 122 Mesaj
  • Ad Soyad:ULUS CAN KARGAOĞLU
Evet Bencede Golf 6 Mükemmel Bir Araç Değil Ama Henüz Ondan İyisi Yok... :halay: :halay: :halay:

dreamtheater

dreamtheater
  • Yeni Üyeler
  • 6 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp Comfort.DSG
  • Ad Soyad:UMUT
oleyyyy! ;)

sertanipci

sertanipci
  • Asil Üye
  • 311 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp Trend.DSG
  • Ad Soyad:Servet İPÇİ

halaa ilk günkü gibi.

golfc

golfc
  • Asil Üye
  • 19 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp Bluemotion
  • Ad Soyad:haydar haydarr

Demir bey olay dediğinz gibi değil

122 ile 160 arasında çok fark var, en basitinden 160lıkta kompresör var ekstradan :)

astra konusuna gelince birisi 1400cc diğeri 1600cc :)

mayham85

mayham85
  • Asil Üye
  • 529 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp High.
  • Ad Soyad:Yunus Emre ŞİMŞEK

Mesajları Görüntülesertanipci, 23 Ocak, 2012 - 12:36 hakkında, demiş ki:

halaa ilk günkü gibi.

malesef ilk gunku gibi degil komple elden gecmis bu. motoruda orjinal motoru degil.

mayham85

mayham85
  • Asil Üye
  • 529 Mesaj

160 liklar icin bir subvansiyon var. ek olarak 122 likte cok ucuz maliyeti olan bir makine degil. tamami yuksek teknoloji ve muhendislik urunu. opel motorlari ise daha eski klasik teknolojiler ile uretilmis daha basit motorlar. kiyaslamak dogru degil.

DMR

DMR
  • Asil Üye
  • 74 Mesaj
Enbasinda niye 160 hp gelmiyor satis politikası anlamında söyledim fark yok demek istemedim

mayham85

mayham85
  • Asil Üye
  • 529 Mesaj
araclarda motor guc seviyeleri ve motorlar belirlenirken kullanici gruplari kullanici beklentileri goz onune aliniyor. ben 125 lik leonda mesela ciddi oranda memnundum cunku 160 liga nazaran daha basit kalan yapisi uzun vadede daha mantikli kiliyordu buna oranla tuketimi ve performansi oldukca iyiydi. mesela cok yakin bir zamanda bir tanidigim 170 lik golf gt den leon fr a gecti ve cok memnun suan gucu dusurdugu halde cunku beklentileri degisti.

bu yuzden guc secenekleri farkli farkli belirleniyor. vergi dilimleri tuketim farkliliklari gibi kullanicinin performans beklentisi gibi uretim maliyeti ve satis fiyati farkida cabasi.

. onemli olan alirken dogru secenek ile almak. daha yuksek performans beklentisi ile daha gucsuz motora yonelmemek. yada ne beklediginizi bilmek., bu araci alan kisinin tercih hatasi oluyor sonra murat abi gibi sik arac degistirmek zorunda kaliyorsunuz bir onceki araciniz ne kadar iyi olursa olsn memnun kalmiyorsunuz sonucta o arac beklentinizi karsilayacak arac olmuyor.

phrmcst

phrmcst
  • Asil Üye
  • 21 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp Trend.DSG
  • Ad Soyad:tolga ertürk
160 hp lik 1.4 tsı motorda turboyla birlikte düşük devirlerde çalışan bir kompresör bulunuyor 122 hp lik tsı'a göre daha maliyetli bir sistem dolayısıyla da fiyat farkı fazla peki neden sadece turbosu olan 1.4 tsı 160 hp lik yani halihazırda abt uygulanmış motorlu araçlar piyasaya sürülmüyor birincisi yunus emre arkadaşımın dediği gibi maliyetler ve müşteri beklentileri gözönüne alınıyor satış fiyatları rakipler de gözönüne alınarak optimumda tutulmak isteniyor ikincisi kompresörsüz motoru 160 hp e çıkartmak daha yüksek basınç ve tork demek motorun ve turbonun varsa 7 ileri dsg nin (250 nm tork sınırı var) daha fazla sıkıştırılması zorlanması demek..160 hplik kompsesörlü motordaki turbonun da 122 hp deki turbodan farklı olduğu biliniyor üreticiler için önemli olan müşteri beklentisi-maliyet-rekabet dengesini sağlayabilmektirabt uygulamasını ben de istiyordum ama aracım dsg li olduğundan ve olası yıpranmalardan dolayı hala düşünmekteyim..

mehmet-42

mehmet-42
  • Asil Üye
  • 98 Mesaj
  • Ad Soyad:mehmet kizilkaya
Golf yani sasirmamak lazim. Yanliz anlamadigim focusun 2. olmasi.

bugrad

bugrad
  • Asil Üye
  • 103 Mesaj
  • Ad Soyad:Bugra Demirbas

Mesajları Görüntülemehmet-42, 24 Ocak, 2012 - 14:13 hakkında, demiş ki:

Golf yani sasirmamak lazim. Yanliz anlamadigim focusun 2. olmasi.
Ben de onu anlayamadım. Hatta o nedenle incelemeye leke düştüğünü düşünüyorum.

fth01

fth01
  • VIP
  • 656 Mesaj
  • Ad Soyad:Fatih
Bmw bu kadar mı gerideymiş ! Çok da objektif görünmüyor bu değerlendirme.

mehmet-42

mehmet-42
  • Asil Üye
  • 98 Mesaj
  • Ad Soyad:mehmet kizilkaya

Mesajları Görüntülebugrad, 24 Ocak, 2012 - 15:09 hakkında, demiş ki:

Ben de onu anlayamadım. Hatta o nedenle incelemeye leke düştüğünü düşünüyorum.

Evet bencede bu yuzden bu arastirmaya bakan. Ha tmm golf der ama arkasinda focusun ikinci oldugunu gorurse guler gecer :)

gidici

gidici
  • Asil Üye
  • 98 Mesaj
  • Araç:TSI 255Hp R
  • Ad Soyad:Çağdaş Gürel
Golf ister birinci olsun ister sonuncu olsun ben bu dergilerin yaptığı karşılaştırma sonuçlarını doğru bulmuyorum. Mesela ne zaman bir yenileme olsa Mercedes ML, BMW X5, Porsche Cayenne, Volkswagen Touareg kıyaslaması yaparlar ve sıralama da hep yazdığım şekilde olur. Hatta aralarındaki puan farkları bile her testte aynı çıkar.

DMR

DMR
  • Asil Üye
  • 74 Mesaj
Farkı tek tek dergi yazmış ve sebebleri yazmış dergiyi iceleyebilirsiniz