İçeriğe git

Bmw 116I - Fluance Dynamique 1.5 Dci Edc - Jetta 1.6Tdi Conf Dsg

- - - - -

• Please log in to reply
Bu başlığa 24 cevap yazılmış

atoprak

atoprak
  • Asil Üye
  • 192 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp Comfort.
  • Ad Soyad:Aydın Toprak
Arkadaşlar merhaba,

Fikrinizi almak istedim.
Şirket aracı kullanmaya başlayacağım. Bizim şirket çalışanlara bazı araçları sunuyor ve istediginizi seçebiliyorsunuz.
Buna baglı aylık bir katılım bedeli ödüyorsunuz.. neyse

Araçlar bunlar...

Sadece Jetta dan %10 emin değilim... şu an listede gözükmüyorancak araştırıyorum .. o yüzden onuda seçeneklerin arasına koydum ...

Araçların hepsi otomatik vites, sadece BMW benzinli...
BMW yeni model 116i lerden.. twinturbo motorlu...136hp... ekonomik oldugu söyleniyor ...

özel kullanımda akaryakıtı kendim karşılayacağım... şu an kullandıgım tsi 122 ye göre nasıl yakar bilemiyorum..
neyse...

Siz ne dersiniz ?
116i ye gidip bir bakacağım içine sığabilecekmiyim ... bunun yanında TwinTurbo motor, arkadan itişle birlikte beni baya bir dürtüklüyor :)

lventshn

lventshn
  • Asil Üye
  • 235 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp Comfort.
  • Ad Soyad:LEVENT
Zaman zaman golf'ü satip jetta almayi dusunen birisi olarak jetta diyorum

Bu mesaj lventshn tarafından düzeltildi. Tarih: 17 Şubat, 2012 - 21:40

atoprak

atoprak
  • Asil Üye
  • 192 Mesaj
Selam Levent,

Jetta benimde cok begendigim biraraç.. ama özellikle dıştan begeniyorum.. lakin iç mekan da, malzeme ve bir çok tasarım unsurlarında Golf cok daha başarılı .. Arkadaşımda var yeni jetta..ne zaman kapıyı açsam, o Polo bozması kapılara sinir oluyorum .. incecik.. içleri sert.. iç tasarımları kötü.. hee arabayı kullanırsak bir sorun yok .. sürüşü güzel .. confortline ı dolu sayılabilecek donanımda...

aslında bende Jetta tercih edicem gibi ama onun olmama olsılıgı var... fluance ve 116i ise hemen sipariş verilebilecek opsiyonlar

tokmak

tokmak
  • VIP
  • 695 Mesaj
  • Araç:TSI 160Hp High.DSG
  • Ad Soyad:tolga tokmak
fluence'ın lafı bile olmaz demden edemicem:)
1.16 eskisine göre daha az yakıt hemen hemen aynı olur sizinkiyle ;)

Ronaldo

Ronaldo
  • Asil Üye
  • 92 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp High.DSG
  • Ad Soyad:Berk
hepsi arasında 1..16yı tek geçerim bende almayı düşünüyorum yakıt konusunda da dediklerine göre muhteşem ayrıca arabada 8 vites buda ekonomisini arttırıyor 1 serisinin içi suan golfden jettadan bütün arabalardan lüks açıkcası böyle bir iç donanımı olan bir araç şuan bu segmentte yok ki yeni 1 serisi golfün en fullunu bile götürcek gibi jetta bunlarn yanında süzülür gider hem sunroof fln herşey dahil alıosnz ; renault'yu bunların yanında seçmek çok mantıksız sadece edc vites olması ekonomik olması bence onun tek iyi özelliği ....

Gönderilen Resim

Bu mesaj Ronaldo tarafından düzeltildi. Tarih: 17 Şubat, 2012 - 23:41

qxN

qxN
  • Asil Üye
  • 181 Mesaj
  • Ad Soyad:Goksun YUCEL
Şirket aracı verip yakıtı vermiyor mu ? Yakıt sorun değilse her türlü BMW.

Mesajları GörüntüleRonaldo, 17 Şubat, 2012 - 23:39 hakkında, demiş ki:

hepsi arasında 1..16yı tek geçerim bende almayı düşünüyorum yakıt konusunda da dediklerine göre muhteşem ayrıca arabada 8 vites buda ekonomisini arttırıyor 1 serisinin içi suan golfden jettadan bütün arabalardan lüks açıkcası böyle bir iç donanımı olan bir araç şuan bu segmentte yok ki yeni 1 serisi golfün en fullunu bile götürcek gibi jetta bunlarn yanında süzülür gider hem sunroof fln herşey dahil alıosnz

Gönderilen Resim

Hocam dediklerin doğru olabilir ama senin resmini koyduğun o aracın fiyatı 76.826 TL , golfun en full fiyatı ise 58.200 tl , o kadarcık da olsun :)

Ronaldo

Ronaldo
  • Asil Üye
  • 92 Mesaj

Mesajları GörüntüleqxN, 17 Şubat, 2012 - 23:42 hakkında, demiş ki:

Hocam dediklerin doğru olabilir ama senin resmini koyduğun o aracın fiyatı 76.826 TL , golfun en full fiyatı ise 58.200 tl , o kadarcık da olsun :)
golfün en fullu yaklaşık 75 80binleri buluyor o full demekle full olmuyor 58200 araç full degil bunlra xenon sunroof deri adaptif sasi jantlar ve daha çok şey ekleyince full oluyor o zmn golfü 75bn ile 80 arası alırsnz full dediğiniz budur hem zaten 76 826 yazmıssınız gidip urban yada sportline almanız gerekmiyor borusan otodaki fiyatlar bunlar otomatik aldıgnızda zaten iç donanım olarak konsol hep aynı sahibindendeki ilanlarada bakabilirsnz MW 116i - 5 Kapı - Pure Hatchback Manuel 1598 4 / 4 136 25.553 59.074 BMW 116i - 5 Kapı - Advantage Hatchback Otomatik 1598 4 / 4 136 29.191 67.483 BMW 116i - 5 Kapı - Comfort Hatchback Otomatik 1598 4 / 4 136 30.807 71.221 BMW 116i - 5 Kapı - Premium Hatchback Otomatik 1598 4 / 4 136 32.424 74.958 BMW 116i - 5 Kapı - Sport Line Hatchback Otomatik 1598 4 / 4 136 33.232 76.826 BMW 116i - 5 Kapı - Urban Line Hatchback Otomatik 1598 4 / 4 136 33.232 76.826

Bu mesaj Ronaldo tarafından düzeltildi. Tarih: 17 Şubat, 2012 - 23:53

qxN

qxN
  • Asil Üye
  • 181 Mesaj
  • Ad Soyad:Goksun YUCEL

Mesajları GörüntüleRonaldo, 17 Şubat, 2012 - 23:47 hakkında, demiş ki:

golfün en fullu yaklaşık 75 80binleri buluyor o full demekle full olmuyor 58200 araç full degil bunlra xenon sunroof deri adaptif sasi jantlar ve daha çok şey ekleyince full oluyor o zmn golfü 75bn ile 80 arası alırsnz full dediğiniz budur

İşte siz golfun bişey ekletilmemiş hali olan full'üyle , bmw nin full unu kıyaslıyorsunuz , ayrıca o bmw deki ısıtmalı deri koltuk ne kadar biliyormusunuz sadece :) navigasyon falan onlar da full e dahil değil öyle bir 1 serisi almaya kalkın 90 ı geçer fiyatı.

Ronaldo

Ronaldo
  • Asil Üye
  • 92 Mesaj

Mesajları GörüntüleqxN, 17 Şubat, 2012 - 23:53 hakkında, demiş ki:

İşte siz golfun bişey ekletilmemiş hali olan full'üyle , bmw nin full unu kıyaslıyorsunuz , ayrıca o bmw deki ısıtmalı deri koltuk ne kadar biliyormusunuz sadece :) navigasyon falan onlar da full e dahil değil öyle bir 1 serisi almaya kalkın 90 ı geçer fiyatı.
80.000 tl şuan koltuklar deri ve navigasyonlu full araç istinye borusanda duruyor :) giderseniz görebilirsiniz burda karşılarştırma yok şuanda bu araçlar arasında seçsem 1 serisini secerdim iç konsol ve premium paketindekiler bile bence çogu insan içn yeterli oldugunu düşünüyorum ısrarlıca urban line yada sportline alıcam dediginizde zaten araç 80000tl oluyor ki o araçla kıyaslamak saçma arada dünyalar var tabiki herkesin düşüncesi kendine !!!!

Bu mesaj Ronaldo tarafından düzeltildi. Tarih: 18 Şubat, 2012 - 00:05

memret

memret
  • Asil Üye
  • 93 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp High.
  • Ad Soyad:emre topal
benzinli golften bahsediyoruz arkadasim su an higline 49300+ full opsiyonlar 18 jant adaptif sasi xenon sanroof navigasyon deri koltuklar ve ince ayrintilarla 60000 tlyi anca buluyor 85000 nere 60000 nere ?

Ronaldo

Ronaldo
  • Asil Üye
  • 92 Mesaj

Mesajları Görüntülememret, 18 Şubat, 2012 - 00:08 hakkında, demiş ki:

benzinli golften bahsediyoruz arkadasim su an higline 49300+ full opsiyonlar 18 jant adaptif sasi xenon sanroof navigasyon deri koltuklar ve ince ayrintilarla 60000 tlyi anca buluyor 85000 nere 60000 nere ?
manuel o fiyat evet :) dsgler varsa o fiyata herkes almalı bence iyi bir fiyatlara bakın

memret

memret
  • Asil Üye
  • 93 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp High.
  • Ad Soyad:emre topal
dogru evet 58000 + opsiyonlar 68000 hadi 70000 diyelim zorlarsak .16 jantli sunroofsuz navigasyonsuz kumas deri karisimi koltuklarla bmw 80000 de onlarida koyalim 90000 belki daha da fazla./ fark en az 20000.

atoprak

atoprak
  • Asil Üye
  • 192 Mesaj

Mesajları GörüntüleqxN, 17 Şubat, 2012 - 23:42 hakkında, demiş ki:

Özel kullanımlar ve ev-iş... iş-ev arasını vermiyor ki, sadece ev-iş arası günde 60m yapıyor.

Yoksa tabiki her türlü bmw.. ama içine sığabilirsem ... bu gün bir Borusana gidip içine oturmayı denicem .. bende biraz iriyim :)

ulusmuzikfulllgolf6

ulusmuzikfulllgolf6
  • Asil Üye
  • 122 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp High.DSG
  • Ad Soyad:ULUS CAN KARGAOĞLU

Mesajları Görüntülememret, 18 Şubat, 2012 - 00:08 hakkında, demiş ki:

Full bir golf almak isteseniz şuan ki fiyatı 94-95 bin tl yi buluyor dsg dahil...Dsg çıkıncada anapara işte 60 bin e vermezler dolu bir golf. :smiley2k: Tabi benzinli değil tdı işte ortalama 12 bin tl falan düşersek 83 bin e manuel benzinli full golf alınır...

Bu mesaj ulusmuzikfulllgolf6 tarafından düzeltildi. Tarih: 18 Şubat, 2012 - 11:20

mayham85

mayham85
  • Asil Üye
  • 529 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp High.
  • Ad Soyad:Yunus Emre ŞİMŞEK
bmw 3 ten baslar donanima fiyata falan takilmayin bmw tadini ancak en dusuk 3 ten alirsiniz.

fth01

fth01
  • VIP
  • 656 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp High.DSG
  • Ad Soyad:Fatih

Mesajları Görüntülemayham85, 18 Şubat, 2012 - 11:30 hakkında, demiş ki:

bmw 3 ten baslar donanima fiyata falan takilmayin bmw tadini ancak en dusuk 3 ten alirsiniz.

Emre 328 beni cezbetmeye başladı bile :s3:

mayham85

mayham85
  • Asil Üye
  • 529 Mesaj
  • Ad Soyad:Yunus Emre ŞİMŞEK
adini duydum bi kipirdanma oldu yahu :D

hehehehe saka bir yana eski 1 oyle ahim sahim degildi. bununda cok farkli olacagini sanmiyorum.

mehmet-42

mehmet-42
  • Asil Üye
  • 98 Mesaj
  • Ad Soyad:mehmet kizilkaya
Kesinlikle bmw ne jatta ne fluence ikiside degil. Bmw eski kasalar cok yakiyordu ama bu kasalar oldukca ekonomik gozukuyor verilere bakarsak.

Hasan K.

Hasan K.
  • Asil Üye
  • 15 Mesaj
  • Araç:Diğer
  • Ad Soyad:Hasan K.
1 serisi. Gayet iyi bence. :)

atoprak

atoprak
  • Asil Üye
  • 192 Mesaj
Bu gün 1 serisine bakmak için Borusan Avcılara gittim.. lakin yeni 3 serisinin lansmanı oldugu için başka araba yoktu koskoca showroom da...
Bu arada yeni 3 sersi, heleki kırmızısı dehşet olmuş.. Eşimle birlikte dibimiz düştü ...
Neyse, sonra Renaulta gittik... bir alt donanımlı modeli vardı Fluance nin .. aslında kötü bir araba izlenimi yaratmazdı .. malzeme kalitesi yerinde.. baya bir geniş ve rahat hissiyatı uyandırdı ... tabiki detay kısımları Golf değil..

Yarın istinye deki BMW yi arıyıp sorucam varmı orda diye..
Bakalım ..

sertanipci

sertanipci
  • Asil Üye
  • 311 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp Trend.DSG
  • Ad Soyad:Servet İPÇİ

Mesajları Görüntüleatoprak, 18 Şubat, 2012 - 22:59 hakkında, demiş ki:

Bu gün 1 serisine bakmak için Borusan Avcılara gittim.. lakin yeni 3 serisinin lansmanı oldugu için başka araba yoktu koskoca showroom da...
Bu arada yeni 3 sersi, heleki kırmızısı dehşet olmuş.. Eşimle birlikte dibimiz düştü ...
Neyse, sonra Renaulta gittik... bir alt donanımlı modeli vardı Fluance nin .. aslında kötü bir araba izlenimi yaratmazdı .. malzeme kalitesi yerinde.. baya bir geniş ve rahat hissiyatı uyandırdı ... tabiki detay kısımları Golf değil..

Yarın istinye deki BMW yi arıyıp sorucam varmı orda diye..
Bakalım ..
olmuşken 3 serisi oluversin Aydın.

golfc

golfc
  • Asil Üye
  • 19 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp Bluemotion
  • Ad Soyad:haydar haydarr
ne iş yapıyorsunuz

atoprak

atoprak
  • Asil Üye
  • 192 Mesaj

Mesajları Görüntülesertanipci, 18 Şubat, 2012 - 23:18 hakkında, demiş ki:

olmuşken 3 serisi oluversin Aydın.

Hocam şirketin belirlediği bazı modeller var.. onlarda bunlar..
Aslında bir süre öncesine kadar var 316 da vardı .. amao araba hiç yürümüyor.. ve ciddi fazla yakıyor.. ortalama 10 diyolarki bizim TSI lardan sonra yürümeyen bir arabaya ortalama 2.5lt fazla benzin koymak, bana koyar .. sinir olurdum .. yeni 116 lar ise twinturbo, 139hp .. baya bir yürüyor. ve katalog degerlerine göre bizim araçlardan yarım litre daha az yakıyor muş ...

Mesajları Görüntülegolfc, 19 Şubat, 2012 - 03:03 hakkında, demiş ki:

ne iş yapıyorsunuz

Yazılım üzerine, teknik satış danışmanıyım

atoprak

atoprak
  • Asil Üye
  • 192 Mesaj
Arkadaşlar İst,inye Boruanda bu gün 116 yı inceledim.. kırmızı renkti.. ve çok güzeldi rengi :)
Neyse, içine bindim ve sığdım .. lakin koltugun cok farklı ayarları vardı ... bir noktada, aslında tam ideal olmasda sporarabada oturuyormuş hissi yaşatıyor.. gösterge paneli... göstergeler, kocaman bilgi ekranı vs... tam bir sürüş arabası ..
lakin koltuk ayarlarını yaptıktan sonra arabadan çıkıp arka koltuğa baktıgımd, 4 - 5 parmak diz mesagesi vardı ... yani benim arkadamda ancak 8-9 yaşında bir cocuk oturabiliyor.. normal şartlardada(1.80 boyundaki bir sürücü) 1.70 - 180 lik kişiler zor oturur, zaten çok kapanç..(özellikle Golfe göre)...

Araba çok güzel olsada bazı ekonomik durumlardan dolayı dizel bir aracı tercih etmeliyim diye düşünüyorum ... heralde çok gönüllü olmasamda Fluance a yönlenicem.

atoprak

atoprak
  • Asil Üye
  • 192 Mesaj
Arkadaşlar genel bir bilgi ve izlenim olsun diye yazıyorum.

Bu gün 2 aracıda test ettim.

Bmw 116i, koltuk ve direksiyon ayarlarını yapınca benim için pek sorun olmadı .. kısa bir tur attık .. bir parça gazladım.. biraz şanzımanı test ettim ve aracın mod larına göre tepkilerini anlamaya çalıştım..
İlk olarak vites kutusu iyi çalışıyor.. Eco Pro modunda 1500-1750rpm arasında vites yükseltiyor... Gaz tepkileride oldukça yumaşak kalıyor.. yani amaç ekonomi...
Sport modunda baya bir agresifleşiyor araç.. 5000den aşşa vites atmıyor.. sport modunda biraz gazladım.. TSI 122 den iyi gidiyor..
Konforkonusunda benim kullanıdıgım araç 17 inch jant ve 45 yanaklı RTF Potenzalar ile kötü değildi.. ama standart bir Golf 6 TSI özellikle suspansiyon sisteminin darbe emişi olarak daha başarılı... 116i nin benim alacagım 16 jant, 55 yanaklı lastikler ile daha iyi performans gösterecegini düşünüyorum...

Bu arada 116i de stepne yok.. stepne olan yerde Akü var.. bütün modellet Run Flat lastiklerle geliyor ve geniş bilgi ekranından olası bir lastik patlaması durumunda hangi lastigin problemli oldugu bilgisi paylaşılıyor.

Fluance yerine megane 1.5 dci EDC yi test ettim.. EDC iyi.. güzel çalışıyor.. kısa sürüşte hiç sapıtma yapmadı ... araç şehir içi için yeterince seri.. ancak biraz hızlanmak istediginizde vites küçültüp daha fazladevir ceviriyor ve hoş olamayan dizel sesini duyuyorsunuz... ilginç bir nokta .. arac normal şartlarda 2250rm civarında vites büyütüyor. Tümsek ve küçük çukur performansı bence o cüsseve lastik, süspansiyon sistemine göre kötü.. birde çukur ve tümseklerdefazlaca takırdıyordu test aracı .. sanki dagılıcakmış hissi yaratıyor ... direksiyon hissis,.. araç fazla yüksek .. Genel olarak begenmedim.. amaca hizmet edebilir.. ama daha fazlası yok diye düşünüyorum..

Tercihimi BMW den yana kullandım... teslim edilmesiyle birlikte güncel görüşlerimi foruma aktarmaya çalışacagım .. lakin 1 ayı bulur heralde teslim süreci :)