İçeriğe git

Volkswagenler İstanbul Park’Ta!

• Please log in to reply
Bu başlığa 239 cevap yazılmış

Haiwata

Haiwata

Forum Yetkilisi

• Moderatör
  • 862 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp Comfort.DSG
  • Ad Soyad:Sinan
Canım Kardeşlerim;

Doğuşun tüm organisazyonlarında güvenlik ön sırada olduğu için pisti dilediğiniz gibi kullanamayacaksınız.

Pace car geçilemeyecek ;o araç kaç kilometre ile gidiyor ise onun arkasında kalınacak.Konvoy bozulamayacak kimse kimseyi geçemeyecek.Geçersen 1. de uyarıp 2. de hiç üşenmeden organisazyondan uzaklaştırılacaksın vsvs...

F1 pistinde araç kullanmak ve ufakta bir eğitim almak güzel herşeye iyi yönde bakmak lazım.

Ama inşallah gün gelir güzel bir sonbahar gününde kendi yapacağımız bir organisazyonda hep beraber daha eğlenceli bir organisazyon gerçekleştiririz...

Ama yine  güvenlik ön planda olur....  200Km hız sınırı :şeytan:  mesela

Bu mesaj Haiwata tarafından düzeltildi. Tarih: 18 Ağustos, 2010 - 09:16

ctpolat

ctpolat

Forum Yetkilisi

• Moderatör
  • 1.190 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp Comfort.DSG
  • Ad Soyad:Tolga P.
F1 pistinde 160'la araba kullanmak mı? Demiştim size, bizim arabaları limitte bile kullansanız pist zevk vermeyecektir. Çünkü tahmininizden çok geniş bir pist. Bir de 160 sınırlaması varsa ben Doğuş'a teşekkür ediyor, kendilerine iyi eğlenceler diliyorum. Ben işe gelip giderken daha fazla adrenalin yaşıyorum.  :oke:

Kmrlm

Kmrlm
  • VIP
  • 195 Mesaj

Mesajları Görüntülectpolat, 18 Ağustos, 2010 - 09:25 hakkında, demiş ki:

F1 pistinde 160'la araba kullanmak mı? Demiştim size, bizim arabaları limitte bile kullansanız pist zevk vermeyecektir. Çünkü tahmininizden çok geniş bir pist. Bir de 160 sınırlaması varsa ben Doğuş'a teşekkür ediyor, kendilerine iyi eğlenceler diliyorum. Ben işe gelip giderken daha fazla adrenalin yaşıyorum.  :oke:

+1 :)

Agorwal

Agorwal
  • VIP
  • 480 Mesaj
  • Araç:TSI 160Hp High.DSG
  • Ad Soyad:Hamdi

Mesajları Görüntülehamdika, 18 Ağustos, 2010 - 08:58 hakkında, demiş ki:

tsi'cılar yine yakıt derdine düştü
aşkolsun size  :yereyat:
Bu gidişle yakıt kredisi çekicem  :yereyat:

Agorwal

Agorwal
  • VIP
  • 480 Mesaj
Aradılar, yarın sabah saat 9da orada olmam gerektiğini söylediler.

maxlibertas

maxlibertas
  • Asil Üye
  • 138 Mesaj
  • Araç:TSI 122Hp High.DSG
  • Ad Soyad:Max Libertas

Mesajları GörüntüleAgorwal, 18 Ağustos, 2010 - 14:48 hakkında, demiş ki:

Aradılar, yarın sabah saat 9da orada olmam gerektiğini söylediler.

Yavaş bir arabayı hızlı kullanmak ne kadar keyifliyse, hızlı bir aracı yavaş kullanmakta bir o kadar keyifsiz.
Pist gıcık bir yerde, ben Tomtomla gittim. Görkemli bir organizasyon bekleyip dumura uğrama, herşey sanki adet yerini bulsun havasında işliyor. Kahveler berbat olsada büfedeki hostes oldukça şirin.

Bükük dirsek ve 9 u çeyrek geçe direksiyon tutma ve çevirme şekline alışıksan slalomda faydasını göreceksin.

Hız konusuna gelince, grubundaki diğer katılanlarla anlaş derim, neticesinde pace car zincirin  en yavaş halkasına göre pace i belirliyor, tempoyu değiştirmek birazda gruba bağlı. 9 ncu viraj apex çıkşında hızlanmaya başlarsan 12 nci viraj girişine kadar heyecanlı bir sürat elde edebilirsin sanırım. Ayrıca R i da deneyebilirsin, biz slalom filan yaparken R uçak gibi bir ses çıkarıp uçarcasına pistte gidiyordu.

Yarı profosyonel bir kameran varsa virajlara önceden zomla derim, shutter kapanana kadar arac çoktan yer değiştiriyor.

Önemli başka bir konu ise, eve dönerken trafikte olduğunu unutma, anayola bağlantı yolunda pek bunun farkında olmuyorsun, pistte zannediyorsun:) Hatta R ı benzinciye götürüyorlardı ışıklarda yanyana durduk, ben kalktım R kalkmadı ve içindekiler kahkalarla gülüyorlardı.

Günün sonunda aracını izinden çıkarmadan, spin atmadan pisste farklı bir sabah yaşayacağını umuyorum.

Aslında karting çok daha eğlenceli, F1 a en yakını karting. Bir sonraki etkinlikte karting yapmak eğlenceli olur sanırım.

icecube

icecube

Forum Yetkilisi

• Moderatör
  • 1.820 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp High.
  • Ad Soyad:Engin Demir

Alıntı

Hatta R ı benzinciye götürüyorlardı ışıklarda yanyana durduk, ben kalktım R kalkmadı ve içindekiler kahkalarla gülüyorlardı.
:haha:

benide aradılar cuma gunu icin ogleden sonra gelicek varmı baska

Agorwal

Agorwal
  • VIP
  • 480 Mesaj
Bende telefonumun navigasyonuyla gideceğim, daha önce hiç gitmedim. Görkemli bir organizasyon beklemiyorum, zira bütün bir pisti tek başına, kendi ayarladığın limitlerle kullanmaya imkan yok ve ücretsiz. Üstelik ramazan ayına denk geldiği için katılımın az olacağı kaçınılmaz. Yarın fikirlerim değişebilir belki, ama şuan ehliyet direksiyon sınavını biraz daha iyi bir araba ve daha iyi bir asfalt üzerinde tekrarlayacakmışım geliyor.

Direksiyonu her türlü tutmaya alışkınım, sabit bir pozisyonum yok diyebilirim.

Grubumdaki diğer kişilerle anlaşsam bile, hatta pace car olmayıp tamamen serbest kurallarla pistte olsak bile, fazla sayıda araç ile piste çıkacağım için, virajlara istediğim gibi girmem çok sakıncalı olur. Üstelik, bildiğim kadarıyla, herhangi bir hasar oluşursa, kasko hasarı gidermekle yükümlü değil bu tür organizasyonlarda. R'ı denemek istemiyorum, çünkü aracın limitlerini zorlamama izin yok.

Kameram yok ama, şuan piyasada ki en iyi video çeken telefonlardan birini kullanıyorum, tanıtımında HD video çekiminden bahsedildi.

Gündüzleri, güneş beni çok etkilediği için, trafikte bir bile olsun hızlı gitmedim diyebilirim.

Karting konusuna gelince, hidrolik olmaması 1-2 gün ağrı oluşturuyor ve araçlar kıçlarını savurunca, henüz toparlama aşamasındayken, lastiklere sarıcak kadar güç veremiyor. Bu tür sebeplerden dolayı karting pek sevmiyorum ama buluşmada tabii ki çoğunluğa uyarım.

Önerileriniz için teşekkürler, tahmin ediyorum ki, bayramdan sonraki haftalarda büyük buluşmalardan biri gerçekleşir ve görüşürüz :)

Bu mesaj Agorwal tarafından düzeltildi. Tarih: 18 Ağustos, 2010 - 16:08

maxlibertas

maxlibertas
  • Asil Üye
  • 138 Mesaj
  • Ad Soyad:Max Libertas
Alıntı
Hatta R ı benzinciye götürüyorlardı ışıklarda yanyana durduk, ben kalktım R kalkmadı ve içindekiler kahkalarla gülüyorlardı.

:haha:

benide aradılar cuma gunu icin ogleden sonra gelicek varmı baska

Orantısız güçlerin sık sık karşımıza çıktığı ülkemizde herkez birer kahramandır, bir anlığına, sonrasında hemen kurban oluveriyoruz :)

icecube

icecube

Forum Yetkilisi

• Moderatör
  • 1.820 Mesaj
bilmezmiyim abi bende bmw 5.30 kurbanı oldum bi kere  :roll:

Bu mesaj icecube tarafından düzeltildi. Tarih: 18 Ağustos, 2010 - 16:23

CZZ

CZZ
  • Asil Üye
  • 241 Mesaj
  • Araç:TDI 105Hp Comfort.
  • Ad Soyad:Caner KARATAŞ
yarın ogleden sonra buyuk ıhtımal bnde ordayım...

icecube

icecube

Forum Yetkilisi

• Moderatör
  • 1.820 Mesaj
13:30 da baslıyormus ben ilk girmeyi dusunuyorum en azından calısıcam aksam trafigine kalırsak kotu.
yarın emre de geliyor sende gelirsen caner 3 arac aynı anda gireriz

Agorwal

Agorwal
  • VIP
  • 480 Mesaj
Arkadaşlar, bugün saat 10da ordaydım. Benden başka bir golf 6 daha vardı. Öncelikle olabildiğince ufağından bir s virajında mini bir eğitim oldu. Hatta viraj değil, engel olarak geçiyordu. Çok sert bir şekilde şerit değiştirmek gibi.

Ardından, slalom eğitimi ve takibinde ben kullandım, tur zamanı tutuldu. Yarın öbürgün beni geçerseniz turzamanınızı buraya yazın, tur zamanım 31.5 sn.

Ardından, piste çıktık, diğer golf 6 sahibi, gayet hızlı ve akıcı kullanıyordu. Bende öyle davranınca, golf r da hızlı bir şekilde devam etti, hatırlamıyorum ama heralde 4 tur attık. Hiç te beklediğim gibi yavaş olmadı, hatta virajlara arabamın limitlerinin %70-75 i gibi bir değerle girdik çıktık. İstanbul'un neredeyse bütün yollarında, gazı biraz fazla kaçırınca patinaja kalan lastiklerim, pistte en ufak bir sarma eğilimi kesinlikle göstermedi, asfaltına bayıldım çok kıskandım mükemmeldi :)

55 yanak hacimli michellin energy saver lastiklerimin yanakları bembeyaz oldu ve biraz eskidi ama olsun değdi :)

Buraya yazmak istemediğim, ufak bir tatlı sürpriz yaşadım. İftar yemeğinde anlatacağım.

Ben tekrar kayıt olacağım 31 Ağustos sabahına, muhtemelen 100€ bayılıp golf r ile. Henüz pist zevkini tatmamışlara iyi eğlenceler. Güzel bir gün geçireceğinize emin olun.

Bu mesaj Agorwal tarafından düzeltildi. Tarih: 19 Ağustos, 2010 - 17:12

icecube

icecube

Forum Yetkilisi

• Moderatör
  • 1.820 Mesaj
yaw benim arcın on lastikleri baya gitti, esp de yok virajlarda drift yapıcam desenize :hahu:

Kmrlm

Kmrlm
  • VIP
  • 195 Mesaj
benide aradılar çok gelmnek istiyodum ama saatleri imkan yok uymuyor. bir daha ki sefere iyi eglenceler canerim enginim aman dilkkat

Elrohir

Elrohir

Yönetici

• Yönetici
  • 1.990 Mesaj
  • Ad Soyad:Emre Güler

Mesajları Görüntüleicecube, 19 Ağustos, 2010 - 17:18 hakkında, demiş ki:

yaw benim arcın on lastikleri baya gitti, esp de yok virajlarda drift yapıcam desenize :hahu:

Engin inan bana esp'nin olmaması avantajını yaşayacaksın. Virajlarda bizim performans baltalanırken sen yanlaya yanlaya gidersin artık. Bu arada yarın konuşalım beraber çıkalım piste hem kameralarımızdan bir birimizi çekmiş oluruz montajda mükemmel çıkar  :nigga:

icecube

icecube

Forum Yetkilisi

• Moderatör
  • 1.820 Mesaj
orası oyle.arabanın arkasının atması cok hos oluor ama ole acayip iii uuu ses cıkarmıyo sanki altında yag varmıs gibi kayıyor.
emre bana haber et sen yarın kac gibi cıukıcaksın veya kac gibi orda olcuaksın ona gore herkes kendini ayarlasın.ben cok gec kalmamaya dikkat edicem

Elrohir

Elrohir

Yönetici

• Yönetici
  • 1.990 Mesaj
Ben 14.00 gibi pistte olmayı planlıyorum.

sk22

sk22
  • Yeni Üyeler
  • 7 Mesaj
  • Araç:1.6 102Hp Trend.
  • Ad Soyad:Sercan Kuşluoğlu
ben bu gün gittim arkadaşlar kendi aracımla gezdim pistte hiç bir ücret ödemedim çok zevkliydi. Önce bir sunum gerçekleşti neler yapmamız neler yapmamamız gerektiği hakkında bilgi verdiler sonra ufak bir viraj nasıl alınır onun hakkında pistte kısa bir eğitim aldık. Sonra bir golf6 bir eos bir polo eşliğinde önde golf r ile piste çıktık. Zaten golf r nerde fren nerde dönüşe başlamamız nerde gaza basmamız hakkında ufak tiyolar verdi önden. Güzelmiydi güzeldi f1 pistinde kendi golfumle gezmek ama keşke forumdan bir kaç kişiyide orda görseydim.Hatta kayıt esnasında muhabetti geçti forum olarak bizi bekliyorlar kayıt yaptırmak şartıyla. Önemli bir konu arabalar piste çıkmadan önce ordaki servis tarafından kontrolden geçiriliyor. Birde katıldığınıza dair güzel bir sertifika alıyorsunuz hoş bir yazı yazıyor üstünde.

Attached File  istanbul park 001.jpg   936,97K   18 kişi indirdi Attached File  istanbul park 004.jpg   1007,1K   23 kişi indirdi Attached File  istanbul park 003.jpg   1,01MB   17 kişi indirdi Attached File  istanbul park 012.jpg   840,46K   32 kişi indirdi Attached File  istanbul park 011.jpg   849,93K   49 kişi indirdi Attached File  istanbul park 023.jpg   1011,38K   49 kişi indirdi

Bir kaç resim ekledim bilmiyorum başara bildim mi?

Agorwal

Agorwal
  • VIP
  • 480 Mesaj
Arkadaşlar, baştan söylemek istiyorum. Göztepe'den trafiksiz yolda oldukça ekonomik gittim geldim, organizyonda harcadığım benzinle birlikte en az 50TL yakıt harcadım.

icecube

icecube

Forum Yetkilisi

• Moderatör
  • 1.820 Mesaj

Mesajları GörüntüleElrohir, 19 Ağustos, 2010 - 23:06 hakkında, demiş ki:

Ben 14.00 gibi pistte olmayı planlıyorum.
emre 2 gec zaten 13:30 da baslamıyormu bu saatte orda ol..

hamdika

hamdika

Forum Yetkilisi

• Moderatör
  • 2.002 Mesaj
  • Araç:TDI 90Hp Trend.
  • Ad Soyad:Hamdi K.
yahu emre
oraya gittiğinde bi konuşsana
forumca toplanıp bize özel bi saatte gitme şansımız yok mu?
hem belki önceden tarih belli olursa işlerimizi ona göre ayarlarız biz gelemeyenler de geliriz...
sizce??

genc35

genc35
  • VIP
  • 294 Mesaj
  • Ad Soyad:mustafa
emre hamdi doğru söylüyor toplu bir organizasyon ve saat ayarlanırsa bizde katılabiliriz

icecube

icecube

Forum Yetkilisi

• Moderatör
  • 1.820 Mesaj
suan istanbul parktan yazıyorum emre nerdesin laa :halay:

Agorwal

Agorwal
  • VIP
  • 480 Mesaj
Ee, tecrübelerini paylaşmak isteyen yok mu ? :) Tur zamanlarınızı söyleyin :)

Ben, 31 Ağustos'ta tekrar ordayım.

Bu mesaj Agorwal tarafından düzeltildi. Tarih: 20 Ağustos, 2010 - 19:48

icecube

icecube

Forum Yetkilisi

• Moderatör
  • 1.820 Mesaj
valla hamdi cok farklı her yonden.o dupaların arasından gecmek olsun, direksiyonu 180 derece once sola sonra saga kırmak olsun bambaska.ama lastiklerime uzulmedim desem yalan olur.hatta bi ara yeter dicektim on lastiklerim kabak oldu resmen suan zarardayım oyuzden :şeytan: birde lastiklerle asfaltın muhtesem birlesiminden cıkan ses beni mest etti yaa, keske dedim bi takım lastik verselerde surda sonuna kadar eritsek :roll: ..bol bol resim cektik yakında koyarlar.
sonunda belge verdiler iste bide cup verdiler, hani motor yagı veriyorlardı sapka filan yalan oldu :sopa:

EmremGTI

EmremGTI

Forum Yetkilisi

• Moderatör
  • 877 Mesaj
  • Ad Soyad:Emre S.
Motor yağını veriorlardı Engin.Gidip istemediniz.İçerdeki scirocconun yanındaki stanttan. Siz slolom yaparken bana verdi ama 10-40 mı neydi.Bizim araçlara koyulmuyo diye almadım.

icecube

icecube

Forum Yetkilisi

• Moderatör
  • 1.820 Mesaj

Mesajları GörüntüleEmremGTI, 20 Ağustos, 2010 - 21:19 hakkında, demiş ki:

Motor yağını veriorlardı Engin.Gidip istemediniz.İçerdeki scirocconun yanındaki stanttan. Siz slolom yaparken bana verdi ama 10-40 mı neydi.Bizim araçlara koyulmuyo diye almadım.
hmm..aslında dogustan ne koparırsak kar ama neyse :hahu:

murat.uludirik

murat.uludirik

2010 TDI 'dan--2012 TSI 160 HP'ye..

• VIP
  • 1.070 Mesaj
  • Araç:TSI 160Hp High.
  • Ad Soyad:murat uludirik .
zamanım olsa hiç düşünmez gelirdim...ama malesf.......bidakine inşallah....
istanbul daki arkadaşlar mutlaka ..katılın derim.......
güzel bi tecrübe olur...diye düşünüyorum...
iyi eğlenceler.... :rolleyes:

Elrohir

Elrohir

Yönetici

• Yönetici
  • 1.990 Mesaj
Slalom tur zamanı 31.9 ve eğitim engelden kaçma ve slalom süperdi ancak piste çıktığımızda bize golf r yerine normal bir araç eşlik etti ve gayet yavaştık, düzlükte daha önce de söylediğim gibi pace car'ı geçtim  :sunabak:  ama sonra bekleyip geçmesine izin verdim  :roll: